2013
Çay Yayınları

“Beynini Formatla Ancak Yeni ve Gelişmiş Bir Program Yüklemeyi Unutma”
Puan vermedi·220 syf.·
2023 32. kitabı
Beyinle ilgili kafanızdaki tüm soru işaretlerini cevaplayacak bir kitap. Beynin beslenmesi, nasıl çalıştığına dair egzersizlerin bulunduğu bu kitap yazarın tek kitabıdır. Okurken yormadı, bilimsel bilgiler bile sade dille okunaklı olarak yazılmış. Güzel.
1K
2019 24. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2019 16:43
Zihin paraşüt gibidir, ancak açıldığı zaman çalışır ~Frank Zappa *Bir beynimiz olduğunu biliyoruz. Ama onunla neler yapabileceğimizi tam olarak keşfetmiş deqiliz. *Beynimize ait bütün soruları cevap verebilecek bir kitap *Bu kitap bir kişisel qelişim kitabıdır. *Bu kitap bana birşeyler kattı mı derseniz evet kattı misal Beynimizin %80 sudan olduğunu bilmiyordum :) Şu sözleride hayatımda uyguluyacam #55406099 İnsan beynini ve duyguları.arasındaki bağı, düşüncenin gücünü öğreten bir kitap mutlaka okunmalı...
2017 114. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2017 15:05
Öncelikle kitabı okumama vesile olan, Sevgili DUA 'ya teşekkür ederim. Kişisel Gelişim kitaplarına karşı ön yargılıyım.Bu geçmişte siteye eklememiş olsam da,çok fazla Kişisel Gelişim Kitabı okumamla alakalı. Çok başarılı bulduğum Kişisel Gelişim yazarları da var,fakat büyük çoğunluğunun ''3 adım atarak 10 adım gitmenin yolları'' minvalinde kitaplar yazdığını düşünüyorum. :) Sürekli olarak kendilerini tekrar ettikleri ve hepsinin aynı noktaya geldiğini, örneklerinin bile aynı olduğu kanısındayım.Mesela hepsi genelde ''Öğrenilmiş Çaresizlik Deneyi'' olarak bilinen Seligman'a ait testten bahseder.Ne maymunmuş arkadaş dediğim olmuştur,hatta Einstein ile beraber rüyama maymun girmişti. :) Açık konuşmam gerekirse kitabı okuma sebeplerimden biri de,kitabı siteye eklerken yaşadığım bir mahcubiyetti. Bu ön yargı ve zorakilik yüzünden okuduğumu söylemek istiyorum. (Bunları anlatma sebebim benim gibi Kişisel Gelişim türünde kitaplara,Ön yargısı olanlar varsa bu kitaba bir şans vermeleridir.) Kitaba gelecek olursak tamamıyla kişisel gelişim türünde demek hatalı bir yaklaşım olur. İçinde bilimsel araştırma ve bilgilerin olduğu son derece önemli bir kitap.İlk sayfalarda ki telkinler bana ''Yine Başlıyoruz'' dedirtmiş olsa da,çok uzun sürmeden akıcılığını koruyarak,çok önemli bilgiler edinmeme sebep oldu.Stres,Algı yönetimi ve verim açısından insan beynini anatomik olarak da inceliyor oluşu kitabı bana sevdiren en önemli etkenlerden biri.
2019 18. kitabı
Kitabı okuma sebebim, yazarın kitabında da -sanırım giriş bölümü- yazdığı bir paragraftı. Yazar, burada oldukça büyük oynuyordu ve bu oyunun sonunu merak ettim. Diğer kişisel gelişim kitaplarındaki ‘Sende Başarabilirsin’ tarzında geçici çözümler üreten kitabında aslında her yazar gibi ‘Kalıcı’ çözümler aracılığıyla kendisini kanıtlayacağını iddia ediyordu. NLP alanında Master Trainer düzeyine çıktığını söylediğinde de bir ‘Hooop’ dedim ve ilgimi kitaba döndürdüm. (Bu sonradan yazarla papaz olmayacağım anlamına gelmiyor tabi ) Hadi Papaz olalım. Yazarın muhteşem bir anlatım tarzı var. Örneğin buna samimilik ve saygısızlık arasında git gel yapacak kadar derin bir çizgi içinde değerlendirilecek cümleleri söylenebilir. Sizi yerine Seni, Yapabilirsiniz yerine Yapabilirsin gibi, en azından bana samimi gelen, cümlelere sahip bir yazar. Ben bunu samimiyet olarak nitelerim ama bir başkası buna saygısızlık diyebilir. Bu tamamen tercih meselesi. Tercih demişken, yazarın tercih edip anlattığı örneklerde fevkalade. Tam olarak ‘Ne alaka Lan’ şeklinde bir cümle kurarken verdiği örnek ve bahsettiği konunun finalde birbirine uyduğunu görmenin ‘Morluğu’ oluyor insanda. Bunu seviyorum. Genel hatlarıyla hoş bir kitaptı. Sevgiyle tavsiye ediyorum arkadaşlar..
Beyinsiz!
2023 53. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 00:15
Kitaba başladığımda ne ile karşılaşacaktım hiç bilmiyordum. Ama okudukça içine çeken, eğlenceli anlatımı ve her cümlesinin, okuduğunuz her saniyenin öğretici olması gerçekten çok iyi! Ayrıca Beyin hakkında okuduğum üçüncü kitap olabilir. Bazı bilgileri diğer okuduğum 2 kitapta da gördüm. Bu kitap sayesinde beynimde güzel fikirler oluşmaya başladı. Gayet mantıklı, akıcı bir şekilde ilerleyen bu kitabı kesinlikle okumalısınız. Size çok iyi geleceğini düşünüyorum. Kitabın içinden: Merhaba, BeyinSİZ adlı kitabımı beynin hak ettiği değerin bir yansıması olarak görmeni istiyorum. İnanıyorum ki, okuduktan sonra kendi kendine ve kendiliğinden “Değerliyim” ve “Yeterliyim” sözlerini söyleyecek, sevdiklerinin de yararlanmalarını isteyeceksin. Beyne ilişkin ilgi ve hayranlığımın gerekçelerine hak vereceksin. Beynini tanıyarak ve işleyişini kavrayarak; onu hızlı düşünen ve doğru kararlar alabilen bir organ haline getirmek istemez misin? Yerleşik olarak kabullendiğin ağrılarından, fobilerinden, stresten vb. sorunlarından; kısa bir süreçte sonuç alınan, güvenli, etkili, sana özel ve uygulaması kolay yöntemlerle kurtulmak istemez misin? Geçmişten getirdiğin pişmanlıkları düşündüğün zaman “Keşke” demek yerine, bunları bir başkasına ait hatıraları dinler gibi karşılamak istemez misin? Bu anılardan kendine dersler çıkarmak isteyen bir gözlemci olmak istemez misin? Beynin çalışma ilkelerini öğrenip; karmaşa içerisindeyken bile,fark edilmeyen çözümleri sakince görebilen birisi olmak istemez misin? Beynini etkin kullanabilme becerilerine sahip olarak; yaratıcı hızlı kolay ve kalıcı bir öğrenme yeteneğine sahip olmak için, beyinSİZ’i okumalısın… Okuma süresince, beynini muhteşem donanımlara sahip bir bilgisayar olarak kabul et. Bilgisayar kullanımını bilmiyor olman sorun değil!
2020 16. kitabı
Seçeneklerin sunulduğu durumlarda genellikle mutsuzlukla sonuçlanan seçeneği kullandığımızı görürüz. Aklımız diğerinde kalmış, enerjimizi seçimimiz olana aktaramamışızdır.
2025 22. kitabı
Okunma: 02 Mart 2025 17:41
Kitap klasik kişisel gelişim kitaplarının aksine bilimsel bilgiler ile başlıyor. Doğumla beraber beynin nasıl geliştiğine, nasıl bağlantılar kurulduğuna değiniliyor. Sonrasında ise beyin için gerekli olan ve gerekli olmayan kavramlar sıralanıp, beyin tanıtılıyor. İkinci bölümde nasıl öğreniriz sorusunun cevabı var. Tabi yine bilimsel bilgiler ışığında. Üçüncü bölümde davranışlar üzerinde durulmuş. Dördüncü bölümde beyindeki loblar anlatılıyor. Beşinci bölümde geçmişteki olumsuzluklardan kurtulma bir nevi formatlama anlatılıyor. Altıncı bölümde beyin sağlığı var. Kitapta dikkatimi çeken başka bir konu da sıkıcı tekniklerle değil eğlenceli tekniklerle öğrenmemizi sağlaması okurken sıkılmıyor okur.
Beyinsiz!
2021 1. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2021 23:12
Beyni olupta kullanmıyanlara, kullandığını sananlara hatta herkes bu kitabı bence okusun. Çok değerli bilgiler ve düşünceler içeren bir kitap okuduğum için mutluyum.
2025 21. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2025 00:00
Beyin hakkında çok sağlıklı bilgiler bulunan bir kitap. Bu açıdan iyi , diğer yandan bir sürü testten bahsedilmiş , bir nevi meditasyon kitabı gibi olmuş ancak kitabı dışarıda okuduğum ve uygulamaya geçmediğim için olumlu ya da olumsuz not vermek istemem.
Puan vermedi
“Zihnini Aç, Hayatını Yeniden Yaz: Beyinsiz! ile Kendini Keşfet” Kafamızın içinde taşıdığımız bu sihirli organ; kelimenin tam manası ile bir mucize fabrikası… Neden bazı insanlar geçmişe saplanıp kalırken, bazıları düşledikleri hayatı yaşayabiliyor? Bazı insanları çekici, karizmatik, güçlü ve iradeli yapan sır nedir? Hızlı, kalıcı ve keyifli öğrenmenin bir formülü var mı? Acaba beynimiz, "İmkânsız" kelimesinin ne anlama geldiğini biliyor mu? Bahtiyar Kürklü’nün Beyinsiz! adlı eseri, zihnimizin sınırlarını keşfetmeye ve potansiyelimizi ortaya çıkarmaya yönelik bir rehber niteliğinde. Kitap, beynimizin çalışma prensiplerini anlamamıza yardımcı olarak, düşünce kalıplarımızı sorgulamamızı ve daha bilinçli bir yaşam sürmemizi teşvik ediyor. > “Sınırları koyan zihindir. Zihin bir şeyi yapabileceğine inandığı kadar başarılı olur.” > “Bilinç, kişinin kendisine, çevresine ve bir bütün olarak yaşadığı dünyaya ilişkin farkındalık durumudur.” Bu alıntılar, kitabın temel mesajını özetliyor: Zihnimizin sınırlarını aşmak ve farkındalığımızı artırmak, yaşam kalitemizi doğrudan etkiler. Kitap, bilimsel bilgilerle desteklenmiş pratik öneriler sunarak, okuyucunun kendi zihinsel süreçlerini anlamasını ve geliştirmesini sağlıyor. Örneğin, alışkanlıkların 21 günde kazanıldığını ve bu sürecin bilinçli tekrarlarla desteklenmesi gerektiğini vurguluyor. Eğer sen de zihninin derinliklerine bir yolculuk yapmak ve kendi potansiyelini keşfetmek istiyorsan, Beyinsiz! sana bu konuda ilham verebilir. Unutma, değişim zihinde başlar.