Biyoloji alanında yazılmış sayılı kitaplardan. Yazar ise bu alanla ilgili eğitim almamış biri. Bunu da notunda açıklıyor; disleksi hastası öğrencileri ile ilgilenirken beynin işleyişine hayran kalarak yazma kararı almış. Bu sebeple dili çok yakın, anlaşılır ve oldukça basit düzeyde. Yetişkinler ve hatta bir biyoloji öğretmeni için oldukça basit kalabilir. Daha çok ergenlerin düzeyinde ve onların okuması için gerekli bir eser.
Kitapta çocukların hoşuna gidecek, her konu sonunda ilgili testler var. Bilim insanlarının yaptığı bazı araştırmalardan yola çıkarak hazırlanmış. Bir diğer faydalı yanı; konularla ilgili birçok evrimsel düşünceye yer verilmiş. Gerek biyolojik, gerek psikolojik ve gerekse sosyolojik (kültürel) bağlamda ilişkiler kurarak anlatıyor ergenleri ve davranışlarını. Çocuklarımız için aydınlatıcı olacaktır.
Lise düzeyindeki her ergene tavsiye edilmeli.
İyi okumalar...
İnsan beyninin gelişimini sade bir dille açıklayan ve ergen beyni konusundaki araştırmalarını bizimle paylaşarak onlara kızmadan önce bunun altında yatan nedenleri düşünmemizi sağlayan bir eser.