Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nöroplastisitenin Sınırlarından Çarpıcı Keşifler ve İyileşme Hikâyeleri

Beynin Şifa Bulma Gücü

Norman Doidge

Beynin Şifa Bulma Gücü Gönderileri

Beynin Şifa Bulma Gücü kitaplarını, Beynin Şifa Bulma Gücü sözleri ve alıntılarını, Beynin Şifa Bulma Gücü yazarlarını, Beynin Şifa Bulma Gücü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Beden imgesi gerçek bedenle uyumlu olabilir. Bir başka deyişle, onu doğru biçimde temsil edebilir. Bu tur durumlarda beden imgemizin, gerçek bedenden farklı bir zihinsel fenomen olduğunu unutabiliriz.
"Mozart diğer pek çok besteciden farklı olarak beyne giden yolu açıyor, sinir sistemini ve beyni hazır hale getiriyor(beyni yapılandırıyor) ve ona dili öğrenmek açısından gerekli ritim, melodi, akış ve hareketi veriyor. Mozart da müziğe çok küçük yaşlara başlamış, beş yaşına geldiğinde şaşırtıcı derecede karmaşık besteler yapıyormuş. Müziğin dilini beynine öylesine erken yerleştirmiş ki, müziği kendi dilinin, yani Almancanın ritminden pek etkilenmez olmuş. .... Mozart'ın müziği kültürel ve dilsel ritimlerin ötesinde."
Sayfa 422Kitabı okudu
Reklam
Levitin şöyle yazmıştır: "Müzik dinlemenin insanı ödüllendirici ve güç verici yönleri var...Dopamin seviyesini yükselterek meditasyon etkisi yaratıyor... Mevcut nöropsikolojik teorilerden biri olumlu ruh hali ve duyguları yüksek dopamin seviyesiyle ilişkilendirir ve piyasaya yeni çıkan antidepresanların dopamin sistemini etkilemesinin nedenlerinden biri budur. Müziğin, insanların ruh halini olumlu anlamda etkilemenin bir yolu olduğu apaçık ortadadır.
Sayfa 420Kitabı okudu
Vurucu! ve Bilimsel!
Rahatsız edici üslubuyla tanınan yazar Norman Mailer, Advertisement for Myself kitabında, "Kişi var olduğu her an ya çoğalıyor ya da azalıyordur. KİŞİ HER ZAMAN YA BİRAZ DAHA YAŞIYOR YA DA BİRAZ DAHA ÖLÜYORDUR," der.
Sayfa 333 - PegasusKitabı okudu
Bilimsel literatüre göre nöronları yirmi sekiz günden daha uzun süre istikrarlı bir biçimde aktif hale getirmek, yeni proteinler ve içsel yapılar yaratmaya başlamalarını sağlar.
Sayfa 330Kitabı okudu
520 syf.
·
Puan vermedi
·
17 günde okudu
Kitap, bol bilimsel ve akademik referans içeriyor ve belirli bir beyin, nöroplastisite altyapısı gerektiriyor. "Kendini Değiştiren Beyin", nörobilim alanında önemli bir konuyu ele alan kapsamlı bir çalışma olarak dikkat çekmektedir. Dr. Norman Doidge, nöroplastisiteyi, yani beynin esnekliği ve değişebilirliğini incelerken, birçok ilham
Beynin Şifa Bulma Gücü
Beynin Şifa Bulma GücüNorman Doidge · Pegasus Yayınları · 201931 okunma
Reklam
Beyin taramaları dış dünyada bir şey algıladığımız zaman ateşlenen nöronların birçoğunun, söz konusu cismi veya tecrübeyi ilk kez hatırladığımızda da ateşlendiğini gösteriyor.
Sayfa 259 - PegasusKitabı okudu
..Amigdala ılımlı, ölçülü olma yeri değildir. Aşırı duyguların, 'savaş ya da kaç' tepkisinin ve travma sonrası stres bozukluğunun yeridir.
...Yunan hekim Kapadokyalı Aretaeus, ikinci yüzyılda şöyle yazmış: "Aşırı halsiz hastalar aydınlığa çıkarılıp güneş ışığına maruz bırakılmalı çünkü hastalığın kendisi karanlık." Güneş ışığı insanın ruh haline nüfuz ediyorsa, beyne de nüfuz eder.
Sayfa 145Kitabı okudu
...Zamanın en büyük psikoloji tarihçilerinden Harwardlı Edwin G. Boring'in ifade ettiği gibi: "Bir günün haritası, ertesi gün için geçerli olmayacak."
Sayfa 128 - PegasusKitabı okudu
Reklam
.. Ancak nörobilimciler aslında düşüncelerin nöronların "içinde" nereye kodlandığını bilmezler. DÜşüncelerin hangi bireysel nöronların içinde olduğunu (ki bu çok zor bir ihtimaldir) ya da nöronlar arasındaki bağlantıların içindeler mi, yoksa beynin içinde dağılmış durumdalar mı bilmezler. Zihnin bu gizemi hala çözülmemiştir.
Sayfa 129Kitabı okudu
İşte bu bilgi gerçekten çok ilginç!
Lashley bu konuda ilginç bir alternatif ortaya atan ilk nörobilimcidir: Ona göre öğrenmek ve beceriler belirli nöronların, hatta nöronlar arasındaki bağlantıların "içinde" değil, tüm nöronların birlikte ateşlenmesinin sonucunda oluşan "kümülatif elektrik dalgası örüntülerinin" "içinde" kodlanmıştır.
Sayfa 130 - PegasusKitabı okudu
..Bir başka deyişle, beyin öğrenmek için evrilmiştir. İnsanlar hareketsizleştikçe daga az görür, daha az duyar, daha az bilgiyi işler, ve beyinleri, uyaran yoksunluğundan ötürü körelmeye başlar(tabii filozof değillerse ki o durumda bile nöroplastik sistemler, yeni hücreler ve sinir gelişim faktörleri üretebilmek için fiziksel harekete ihtiyaç duyar).
...İnsan bir faaliyetten uzun süre uzak kaldığında söz konusu bağlantılar zayıflar ve zaman içinde kaybolur. Bu, plastisitenin genel bir prensibine, yani "kullanmazsan kaybedersin" fenomenine güzel bir örnektir.
Sayfa 9 - PegasusKitabı okudu
Beden nöronlarla doludur, yalnızca bağırsakta bile yüz milyon nöron bulunur. Yalnızca anatomi ders kitaplarında beyin bedenden ayrı, kafatasıyla sınırlıdır. Beyin, işlev görme biçimi açısından daime bedenle ve duyular aracılığıyla dış dünyayla bağlantılıdır.
32 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.