Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

2014 Ağustos

Bilim Çocuk - Sayı 200

Bilim Çocuk Dergisi

Bilim Çocuk - Sayı 200 Gönderileri

Bilim Çocuk - Sayı 200 kitaplarını, Bilim Çocuk - Sayı 200 sözleri ve alıntılarını, Bilim Çocuk - Sayı 200 yazarlarını, Bilim Çocuk - Sayı 200 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bugün Yemekte Böcek Var
Ülkemizde pek rastlanmasa da böcekler dünyanın birçok ülkesinde yaklaşık 2 milyar insanın besinleri arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalar 1900 kadar böcek türünün insanlar tarafından besin olarak tüketildiğini gösteriyor. Bunlar arasında karıncalar, çekirgeler, ağustosböcekleri, gece kelebekleri ve birçok böcek türünün larvaları var. Böcekler protein, yağ ve şeker bakımından zengin birer besin kaynağı. Ayrıca hem kolay bulunabiliyorlar hem de ucuzlar. Tüm bunların yanı sıra insanlar böcekleri lezzetli buldukları için de yiyor
Bu Böceğin Sesi Çok Yüksek
Bu bir ağustosböceği. Böcekler arasında en yüksek ses çıkaranlar ağustosböcekleridir. Bu böceklerin erkekleri, karınlarının alt bölümünde bulunan zarları titreştirerek tiz bir ses çıkarır. Ağustosböcekleri bu sesleri eş bulmak ve birbirleriyle iletişim kurmak amacıyla kullanır. Bu hayvanlar bitkilerin özsuyuyla beslenir.
Reklam
Güçlü mü Güçlü Bir Böcek
Herkül böcekleri, dünyadaki en büyük, aynı zamanda da en güçlü böceklerden. Bu böcekler kendi ağırlıklarının 850 katı ağırlığı kaldırabilir. Erkeklerinde boynuz benzeri iki uzantı bulunur. Bu uzantıları üreme döneminde diğer erkeklerle kavga ederken kullanırlar. Herkül böceği çürümüş meyvelerle ve bitkilerin öz suyuyla beslenir.
Atlar Gözleri ve Kulaklarıyla “Konuşuyor”
İngiltere’deki Sussex Üniversitesi’nden bir grup biliminsanı atların birbirleriyle nasıl iletişim kurduğunu araştırmış. Araştırmacılar aralarına gerçek boyutlarda bir at başı fotoğrafı yerleştirdikleri iki yiyecek kovası bulunan bir salona aldıkları atları gözlemlemişler. Araştırmada kullanılan at fotoğraflarının bazısında atın başı sağa, bazısındaysa sola dönükmüş. Bazısında da atın gözleri ya da kulakları örtüyle kapatılmış. Araştırmacılar salona aldıkları atların fotoğraftaki atın başının dönük olduğu taraftaki kovaya yöneldiğini belirlemişler. Fotoğraftaki atın gözleri ya da kulakları örtülü olduğunda da atlar kovayı rastgele seçiyormuş. Bu bulgular atların gözleri ve kulakları aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurduğunu gösteriyor.