Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020)

Bilim Çocuk Dergisi

Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020) Sözleri ve Alıntıları

Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020) sözleri ve alıntılarını, Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020) kitap alıntılarını, Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Eğer empati becerimiz yüksekse başkalarının duygularını daha kolay fark edebilir ve hatta neden böyle hissettiklerini de anlayabiliriz.
Uzayda En Uzun Süre Kalan Kadın Astronot!
Amerikalı astronot Christina Koch uzay görevi için gittiği Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki 289. gününde “Uzayda en uzun süre kalan kadın astronot” unvanını elde etti. Üstelik orada daha fazla zaman geçireceği için rekoru bununla da kalmayacak. Koch şubat ayı itibarıyla yolcuğunu tamamlamış ve toplamda 328 gün uzayda kalmış olacak. Daha önce bu rekor 288 günle Amerikalı kadın astronot Peggy Whitson’a aitti. Christina Koch geçtiğimiz ekim ayında Amerikalı kadın astronot Jessica Meir’le birlikte istasyonun dışındaki bir güç panelini değiştirmek için uzay yürüyüşü de yapmıştı. Bu yürüyüşse yalnızca kadınlardan oluşan bir ekiple yapılan ilk uzay yürüyüşü olarak tarihe geçmişti.
Reklam
İnsanlar uyurken neden horlar?
Uykuda soluk alıp verirken üst solunum yollarından geçen hava buralardaki uykunun etkisiyle gevşemiş dokuları titreştirir. Bu dokular normalden daha fazla titreştiğinde horlama dediğimiz ses oluşur. Mevsimsel alerjilerin ya da üst solunum yolundaki enfeksiyonların solunum yolunu daraltması, havanın buradan geçerken dokuları daha fazla titreştirmesine, sonuçta da horlamaya neden olur. Burnun iki deliğini birbirinden ayıran doku ve kıkırdaktaki eğrilik ya da düzensizlik de solunum yolunu daraltarak horlamaya neden olur. Çocukların horlamasının en önemli nedenleriyse çok büyük ya da şişmiş bademcikler ve alerji ya da enfeksiyon gibi nedenlerle büyüyebilen geniz eti dokusudur.
Türkiye Bir Yıldıza ve Onun Ötegezegenine Ad Verdi!
Uluslararası Astronomi Birliğinin kuruluşunun100. yılı nedeniyle, keşfedilen yeni yıldızlara ve onların ötegezegenlerine ad verme hakkı üye ülkelere tanınmıştı. Üç aydan fazla süren çalışma sonucunda geçtiğimiz aralık ayında Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük bu yıldızın adının “Anadolu”, öte gezegeninin adına ise “Göktürk” olarak belirlendiğini açıkladı. Türkiye’ye 457 ışık yılı uzaklıktaki Anadolu yıldızının ilkbahardan sonbahara kadar ülkemizden gözlemlenebildiği de belirtildi.