Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020)

Bilim Çocuk Dergisi

Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020) Gönderileri

Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020) kitaplarını, Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020) sözleri ve alıntılarını, Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020) yazarlarını, Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
hayvanlar ve buzullar iki güzel uygunluk derecesi yüksek olaylar, bu sayının en önemli konusuydu. Hem çocuklar hem de yetişkinler için keyifli okunacak sayi...
Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020)
Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 202048 okunma
64 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Bilişim çocuk
Bilim çocuğun bu dergisinde yine bilgilendirici şeyler var. Bunlardan biraz bahsedelim. Mesela hayvanlara örnek olarak kuşları anlatalım. Biliyorsunuz ki kuşlar her kış mevsiminde daha sıcak yerlere göç ederler. Bunun nedeni kışta kuşlar soğuktan yiyecek ve su bulamayıp ve ölmemek için göç ederler. Yani bu yüzden göç etmek zorunda kalırlar. Diğer bir örneğimiz gezegenler. Gezegenler Güneşin etrafında dolanırlar. Bununla birlikte gezegenlerin kendi uyduları vardır. Uydu demek kendi gezegenin etrafında ve güneşin etrafında dönmesine uydu denir. Gezegenlerin bir kaç tane uyduları vardır. Büyük gezegenlerin uydu sayıları oldukça fazladır. Dünyamızın uydusu olan Ay 5. en büyük uydudur. Güneş sistemindeki en büyük gezegen Jüpiter'dir ve Güneş sistemindeki en büyük uydu ise Ganimede'dir. Gezegenler iç gezegenler yada dış olmak üzere iki gruba ayrılır. ( Karasal gezegenler ve gassal gezegenlerde denilebilir.) Şimdi sıradaki örneğimiz. Çevreyi korumaktır. Dünyamızda çok sayıda çevre kirliliği yaşanır. Bu çevre kirliliğini önlemek için bir kaç şeyler yapılabilir. Mesela çöpü yollara atmak yerine çöp kutularına atmalıyız ancak metal eşyalar piller gibi şeyleri çöp kutusuna atmamalıyız. Nedeni kediler çöp kutularından yiyecek ararlar ancak çöp kutusuna pil veya metal gibi şeyleri atarsak kedilerin canı acıyabilir. Pilleri asla dışarı bir yere atamayız çünkü piller bir kaç yılda toprağa zarar verir. Pilleri dışarı atmak yerine pil atık kutusuna atmamalıyız. Kağıt ve metalleri de atık kutularına atmalıyız.
Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020)
Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 202048 okunma
Reklam
İnsanlar uyurken neden horlar?
Uykuda soluk alıp verirken üst solunum yollarından geçen hava buralardaki uykunun etkisiyle gevşemiş dokuları titreştirir. Bu dokular normalden daha fazla titreştiğinde horlama dediğimiz ses oluşur. Mevsimsel alerjilerin ya da üst solunum yolundaki enfeksiyonların solunum yolunu daraltması, havanın buradan geçerken dokuları daha fazla titreştirmesine, sonuçta da horlamaya neden olur. Burnun iki deliğini birbirinden ayıran doku ve kıkırdaktaki eğrilik ya da düzensizlik de solunum yolunu daraltarak horlamaya neden olur. Çocukların horlamasının en önemli nedenleriyse çok büyük ya da şişmiş bademcikler ve alerji ya da enfeksiyon gibi nedenlerle büyüyebilen geniz eti dokusudur.
Eğer empati becerimiz yüksekse başkalarının duygularını daha kolay fark edebilir ve hatta neden böyle hissettiklerini de anlayabiliriz.
Türkiye Bir Yıldıza ve Onun Ötegezegenine Ad Verdi!
Uluslararası Astronomi Birliğinin kuruluşunun100. yılı nedeniyle, keşfedilen yeni yıldızlara ve onların ötegezegenlerine ad verme hakkı üye ülkelere tanınmıştı. Üç aydan fazla süren çalışma sonucunda geçtiğimiz aralık ayında Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük bu yıldızın adının “Anadolu”, öte gezegeninin adına ise “Göktürk” olarak belirlendiğini açıkladı. Türkiye’ye 457 ışık yılı uzaklıktaki Anadolu yıldızının ilkbahardan sonbahara kadar ülkemizden gözlemlenebildiği de belirtildi.
Uzayda En Uzun Süre Kalan Kadın Astronot!
Amerikalı astronot Christina Koch uzay görevi için gittiği Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki 289. gününde “Uzayda en uzun süre kalan kadın astronot” unvanını elde etti. Üstelik orada daha fazla zaman geçireceği için rekoru bununla da kalmayacak. Koch şubat ayı itibarıyla yolcuğunu tamamlamış ve toplamda 328 gün uzayda kalmış olacak. Daha önce bu rekor 288 günle Amerikalı kadın astronot Peggy Whitson’a aitti. Christina Koch geçtiğimiz ekim ayında Amerikalı kadın astronot Jessica Meir’le birlikte istasyonun dışındaki bir güç panelini değiştirmek için uzay yürüyüşü de yapmıştı. Bu yürüyüşse yalnızca kadınlardan oluşan bir ekiple yapılan ilk uzay yürüyüşü olarak tarihe geçmişti.
Reklam
64 syf.
7/10 puan verdi
·
13 saatte okudu
Derginin bu sayısında ilginizi çekecek çok sayıda konuya ve eke yer verilmiş. Buz tırmanışı, uzaydan yeryüzüne dönüş, sıfır atık, empati, hayvanlar ve ağaçlar derginizde bulabileceğiniz konular arasında.
Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020)
Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 202048 okunma
64 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Bilim Çocuk dergisi Ocak 2020 265. Sayısı
Bu kitap çok güzel ve bu kitapta birçok bilgi var.Ayrıca dergi de çok güzel ve çok eğlenceli oyunlar var.Bu yüzden kitabı çok beğendim, herkese tavsiye ediyor ve okumanızı diliyorum.
Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020)
Bilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 202048 okunma