Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

2019 Mart

Bilim ve Teknik - Sayı 616

Bilim ve Teknik Dergisi

Bilim ve Teknik - Sayı 616 Gönderileri

Bilim ve Teknik - Sayı 616 kitaplarını, Bilim ve Teknik - Sayı 616 sözleri ve alıntılarını, Bilim ve Teknik - Sayı 616 yazarlarını, Bilim ve Teknik - Sayı 616 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
Sayfanın bu sayısında şöyle bir metin ilişmisti gözüme... " Bu dünya bize atalamizdan miras kalmadı, onu çocuklarımızdan ödünç aldik" ne güzel bir Kızılderili atasözü. Bu bilinçle yaşayıp çocuklarımızı buyutebilmek dilekleriyle...
Bilim ve Teknik - Sayı 616
Bilim ve Teknik - Sayı 616Bilim ve Teknik Dergisi · Tübitak Yayınları · 201996 okunma
Karbon Ekonomisi
"Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı, onu çocuklarımızdan ödünç aldık."
Reklam
Karbon Ekonomisi
"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık avlandığında, beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."
Beyin için vücudun süper bilgisayarı ve ana düzenleyicisi demek yanlış olmaz.
Büyük kütleli yıldızlar ömürlerinin sonunda karadeliklere dönüşürken...
Reklam
Nikel folyo o kadar hafif ki eğer bu malzeme ile bir tuğla üretilseydi suda yüzerdi.
100 syf.
·
Puan vermedi
Bilim ve teknik dergisini ilkokuldan beri takip eden birisi olarak söyleyebilirimki güncel konulara daha fazla değinmekle beraber gelişmesi konusunda yetersizlikler hatta gerileme mevcut
Bilim ve Teknik - Sayı 616
Bilim ve Teknik - Sayı 616Bilim ve Teknik Dergisi · Tübitak Yayınları · 201996 okunma
Opportunity'ye Saygı Duruşu!!
25 Ocak 2004’de Mars’a inen ve sadece 90 Mars günü süresince çalışması öngörülen keşif aracı beklenenin çok ötesinde 15 yıl boyunca Mars yüzeyinde yaklaşık 45 km yol kat ederek Dünya’ya Mars hakkında birçok yeni bilgi ve görüntü yolladı. Haziran 2018’de Mars’taki kum fırtınasında Dünya ile irtibatı kesilen Opportunity ile tekrar iletişim kurabilmek için binden fazla komut gönderildi ancak sonuç alınamadı. 13 Şubat’ta Opportunity’nin görevine son verildiği NASA tarafından resmi olarak açıklandı.
Sayfa 62 - Tubitak YayınlarıKitabı okudu
Metre aslında nedir?
Metre, 1 saniyenin 299.792.458’de biri zaman aralığında ışığın boşlukta katettiği yoldur.
Reklam
Kanser, dünya çapında en büyük ikinci ölüm nedeni; yalnızca 2018 yılında 9,6 milyon kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Kanser, ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs 2017 verilerine göre, her 5 ölümden 1’i kanser kaynaklı.
Süt neden beyazdır?
Süt yüzde 87,5 oranında su ve kalan kısımda birbirine yakın oranlarda yağ, protein, laktoz ve minerallerden oluşur. Çoğunluğu saydam yapıdaki süte opak beyazlığını veren, yüzde 3,5 oranındaki kütlesi ile suda askıda bulunan proteinlerdir. Proteinler, uzun ve zincir benzeri yapısı olan karmaşık moleküllerdir. Sütte yüzlerce çeşit protein bulunur. Bu proteinlerin en baskın türü ise kazeindir. Küçük kalsiyum fosfat kümelenmeleri etrafında biriken süt proteinleri, misel adı verilen molekül yığınlarını oluşturur. Misel yapıları yaklaşık 150 nanometre çapındadır ve sütün tamamında dağılmış hâlde bulunur. Bu yapılar ışığı tüm dalga boylarında saçılıma uğratarak sütün beyaz görünmesine sebep olur
İnek Sütü Referans alınmıştır.Kitabı okudu
Optik biliminin atası olarak kabul edilen İbn-i Heysem, eseriyle, Newton’un Opticks kitabının yayımlanmasına kadar bilim dünyasında bu alanda söz sahibi oldu.
İnsan beyni, sinaps adı verilen yaklaşık 100 trilyon bağlantıyla birbirine bağlanmış yaklaşık 100 milyar nöron içeriyor.
Bir malzemenin gücü, yapısındaki kusurlar tarafından sınırlanır.
38 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.