Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Büyük Patlamadan Dijital Çağa

Bilimin Kısa Tarihi

William Bynum

Bilimin Kısa Tarihi Sözleri ve Alıntıları

Bilimin Kısa Tarihi sözleri ve alıntılarını, Bilimin Kısa Tarihi kitap alıntılarını, Bilimin Kısa Tarihi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Başlanğıç
Bir dakikada altmış saniye, bir saatte altmış dakika olmasını gerektiğini söyleyen­ler Babillilerdir. Ayrıca bir çemberde 360 derece ve bir haftada yedi gün bulunduğunu söyleyenler de onlardır.
Sayfa 9 - ALFA | Araştırma yayın eviKitabı okuyor
Reklam
Almanya'da X ışınları bazen Wilhelm Röntgen'in adıyla "röntgen ışınları" olarak anılmaya devam eder. Wilhelm Röntgen, bunların gücünü gören ilk kişi değildi ama gördüğü şeyi kavrayan ilk kişiydi. Bilim çoğu zaman böyledir: Sadece görmek yeterli değildir, gördüğünüz şeyi anlamanız gerekir.
Sayfa 266Kitabı okudu
İğneler ve sayılar
Günümüzde Çin dünyada önemli bir güç. Orada üretilen kıyafetler, oyuncaklar ve elektronik eşya­lar tüm dünyaya satılıyor; mesela spor ayakkabı­larınızın etiketine bakın. Ancak batıdakiler bu en­gin ülkeye yüzyıllar boyunca alaycı ve kuşkucu bir biçimde yaklaştı. Çinliler kendi yollarında ilerledi; ülkeleri görünüşe göre hem gizemli, hem de değiş­meden kaldı.
Sayfa 15 - ALFA | Araştırma yayın eviKitabı okuyor
Aristoteles, "Bütün insanlar doğası gereği bilmek ister," der.
Sayfa 40
Zaman ve izolasyon, önemli farkların oluşmasına yol açmıştı ve yeni türler evrimleşmişti.
Sayfa 213Kitabı okudu
Reklam
Bilimin bütün branşlarında olduğu gibi bazı fizikçiler ve evrenbilimciler dini inançlara sahiptir, bazıları da sahip değildir. Zaten böyle olması gerekir. En iyi bilim hoşgörü atmosferinde yapılır.
Bilim neden sorusuyla değil nasıl sorusuyla ilgilenir. Neden sorusu sonuca giden bir basamaktır sadece.
Sayfa 313Kitabı okudu
“Eğer daha uzağı görebiliyorsam devlerin omuzlarında durduğum içindir.”
Reklam
İmparatorun doktoru | Galen
Tıpkı Aristo­teles gibi Galen de hem derin bir düşünür hem de dünyanın enerjik bir araştırmacısıydı. İkisi de bu dünyanın tasarlandığına inanınıştı ve Tasanmcıyı övmüştü. Galen Hıristiyan değildi ama tek Tann­ya inanıyordu ve erken Hıristiyan yarumcular onu kolaylıkla Hıristiyanlığın saflarına kattı...Daha sonradan "kutsal Galen" olarak anılmaya baş­landı. Kendisi bundan gurur duyardı.
Sayfa 54 - ALFA | Araştırma yayın eviKitabı okuyor
Ortam organizmayla etkileşim halindedir; onu şekillendirir veya ona uyum sağlar ve bu daha sonraki kuşaklara aktarılır.
Sayfa 294Kitabı okudu
“Bilim her zaman yeniliğe açık olan kültürlerde güçlü olmuştur.”
Bilenlerin üstadı | Duygular kalbe mi yoksa beyine mi ait ?
Aristoteles kalbin hayvanlardaki temel organ olduğuna kanaat getir­di. Kalbin duygunun merkezi olduğuna inandı. Zi­hinsel hayat dediğimiz şeyi de kalple ilişkilendirdi. Platon (ve Hipokratikler) bu psikolojik fonksiyon­ları beyinde konumlandırdı ve haklı çıktı. Yine de korku, gerginlik ve sevgi dolu anlarda kalplerimiz daha hızlı çarptığı için Aristoteles'in teorisi saçma değildir.
Sayfa 43 - ALFA | Araştırma yayın eviKitabı okuyor
327 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.