Bir Başka Gerçeklik

Carlos Castaneda
Bir Başka Gerçeklik... Bambaşka bir düşünce dizgesine yöneltilen çok değişik bir bakış. Don Juan'ın Öğretileri adlı birinci kitabın sonunda, Carlos Castaneda, korkunç bir gecenin sabahında, Bilgi Adamı olma çabalarından nasıl vazgeçtiğini anlatmıştı. Ama üç yıl sonra geri dönüp, Yaqui Brujosu ya da büyücüsü Don Juan'ın kılavuzluğunda çömezliğini sürdürmüştür. Peyote, jimson otu ve mantarların neden olduğu çok güzel ama ürkünç deneyimleri arasına, Don Juan'la yaptığı yer yer eğlenceli, yer yer dokunaklı söyleşileri de serpiştirerek, Castaneda yaşamın yüzeysel gerçeklerinin ötesini görebilme uğraşını sürdürüyor. Sanrılandırıcı bitkiler yalnızca bir yanı oluyor bu uğraşın; istençli çaba göstermeyi, önyargıları bir yana atmayı ve büyük bir yürekliliği gerektiriyor Castaneda'nın uğraşı. İlk kitaptaki serüvenler daha da heyecanlı bir biçimde bu kitapta sürüyor.
301 sayfa

301 syf.
10/10 puan verdi
Carlos'un mantıksal ve olayları neden-sonuç ilişkisine göre açıklamaya çalışmasının yarattığı çatışma ve karmaşıklığı onunla birlikte deneyimlediğim bir kitap oldu. Onun kafası karıştıkça bende karıştım, o kendine geldikçe bende geldim. Tam bir kişisel yolculuk hikayesi aslında bu seri. Don Juan'ın kitaba kattığı yoğun mistik havanın eşliğinde bir başka dünyaya yani dahada genişlemiş bir zihnin dünyasına geçmeye çabalayan Castaneda'nın eşikte karşılaştığı engelleri anlattığı bir kitaptı. Yine soluksuz okudum! Mistisizme ilgisi olanlara şiddetle öneriyorum bu seriyi.
Bir Başka Gerçeklik
Bir Başka GerçeklikCarlos Castaneda · Söz Yayınları · 199954 okunma

Carlos Castaneda
Carlos CastanedaYazar · 17 kitap
"Don Juan'ın Öğretileri" kitabıyla başlayıp 12 adet kitap yazmıştır. Ayrıca ilk kitabını, sanrılandırıcı bitkiler ve kullanımı üzerine doktora tezi olarak sunmuştur. Kitaplarında değişik mistik olayları anlatması, yaşananların gerçekliği konusunda tartışmaları da beraberinde getirmiştir. Yazarın, Bir Başka Gerçeklik "A Separate Reality" kitabı; Lost adlı televizyon dizisinin 5. sezon 10. bölümünde Benjamin Linus tarafından okuması için Sayid Jarrah'a verilmiştir. Carlos Castaneda, Don Juan'ın diğer öğrencileri Carol Tiggs, Florinda Donner Grau ve Taisha Abelar ile birlikte Cleargreen inc adındaki Anonim Şirketi kurarak gönüllüleri ücret karşılığı eğitmeye başlamıştır. Böylece bu bilginin zamanımızdaki uygulayıcıları güçlü bir yasal zeminde toplanmış, öğretinin uygulanması ve kargaşa olmadan çok sayıda insana öğretilmesi için bir destek sistemi ortaya çıkmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.