Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Biz Yorumları ve İncelemeleri

Biz yorumları ve incelemelerini, Biz kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Biz puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
248 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
İnsan Ruhunun Distopyası
Kimi zaman hayal gücümü zorlasa da okuduğum en güzel kitaplardan biriydi. Dönemin siyasal düzeninin eleştirisi, robotlaşmış bir insanın içinde gelişen "insani" duygular ve o duygular geliştikçe topluma, kendisine hissettiği yabancılaşma... Gerçekten çok güzel yansıtılmış hepsi. Bazı yorumlarda ilk başlarda kitabın içine girmekte sıkıntı yaşandığını ve dilin tuhaf olduğunu okusam da ben öyle bir sıkıntı göremedim, bir nevi günlük gibi anlatılıyor zaten. Biri kitap tavsiyesi isterse aklıma gelecek ilk kitaplardan birisi olarak yer edindi bende, herkese hitap eder mi bilmiyorum ama mutlaka bir şans verilmeli.
Biz
BizYevgeni İvanoviç Zamyatin · İthaki Yayınları · 20219,3bin okunma
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ütopik bir dünyadan geçmişe günümüze geleceğe ayna olabilecek aykırılığı ile sanırım en sevdiğim eser. Biz olabilmek için birbirimizin kopyası değil ,birbirimizin aynası olmaliyiz.
Biz
BizYevgeni İvanoviç Zamyatin · İthaki Yayınları · 20209,3bin okunma
Reklam
256 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Bu kitap çoğu bilim kurgu eserine yön, yer hatta fikir vermiştir ama bu kitap belli başlı konuları daha fazla ele alır. Yazarı araştırmadım o yüzden kesin konuşmamak ile birlikte bir komünizm eleştirisi bile bulabiliriz bu eserde. Karakterler büyük bir savaş sonucu iki farklı bölgeye ayrılmış, Almanya'nın sınırlarını ayırdığı gibi sınırlarını ayırmıştır. Bir bölge dışarıdan mükemmel görünen noktada, diğer bölge tamamen savaş alanı. Mükemmel olan bölgede mahremiyet, aşk, sevgi, duygu gibi kavramlar yoktur. Herkesin isimleri sadece tek bir harf ve numaralandırmadan oluşur, kimsenin benliğinin önemi yoktur. Peki bu dünyanın en önemli noktasında kalan bir karakter bilmediği duyguları yaşamaya başlarsa neler olur? Çoğu konuda milat olan eserlerden biri olan Biz, okunmaya değer, anlattığı konuya çok hakim bir yazara sahip ve kimsenin o zamana kadar dile pek getiremediği konuları ele alıyor. Kitabın bir falsosu olduğunu düşünmüyorum, aksine ancak bir aşk süreci ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Tavsiye edilir.
Biz
BizYevgeni İvanoviç Zamyatin · İthaki Yayınları · 20209,3bin okunma
217 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
20 günde okudu
Modern distopik romanların öncüsü sayılan, yazarın yegane kitabında; başrolün kaleminden, mekanik olduğu kadar karanlık, gelişmiş olduğu kadar otokratik bir dünyanın tekdüze rutinine çomak sokan devrimin hikayesine ve devrime giden süreçte baş karakterin yaşadığı deneyime şahitlik ediyoruz. İnsanların isimlerle değil kendilerine tayin edilen
We
WeYevgeni İvanoviç Zamyatin · Karbon Kitaplar · 20199,3bin okunma
256 syf.
9/10 puan verdi
·
12 günde okudu
BİZ'İ NEDEN OKUDUM? BANA GÖRE ESERİN DİLİ NASIL? BİZ'i, George Orwell'ın "1984" ve Ursula K. Le Guin'in "Mülksüzler" eserlerini okumaya başlamadan önce, bu iki büyük yazarın çok beğendiği ve övdüğü, aynı zamanda bu iki yazarın bu kült eserlerini yazarlarken Zamyatin'in "BİZ"inden esinlendiklerini öğrenmem sonucu
Biz
BizYevgeni İvanoviç Zamyatin · İthaki Yayınları · 20209,3bin okunma
256 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
ŞİMDİYE KADAR YAZILMIŞ EN İYİ BİLİM-KURGU ROMAN. KLASİK BİR KARŞI ÜTOPYA. Distopya denince Türkiye'de ilk akla gelen kitaplar; Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, Cesur Yeni Dünya, Fahrenheit 451, Hayvan Çiftliği vs. Peki tüm bu kitaplar henüz yazılmamışken, türün ilk örneği, Distopya'nın atası niteliğindeki Biz neden geri planda kalıyor? Mantıklı bir
Biz
BizYevgeni İvanoviç Zamyatin · İthaki Yayınları · 20209,3bin okunma
Reklam
208 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Bu kitap aslında çok önemli bir kitaptır. Pek bilinmez. Fahrenait 451 gibi kitapların atası olan bu kitap Bolşevik zamanında Rusya da yayınlanmamis ve ilk kez İtalya'da yayınlanmıştır. Komünist devlet düzenini çok iyi bir biçimde ele almış ve eksilerini anlatmıştır.
Biz (Cep boy)
Biz (Cep boy)Yevgeni İvanoviç Zamyatin · İthaki Yayınları · 20219,3bin okunma
256 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
BİZ - YEVGENİ ZAMYATİN
Distopya eserlerinden birkaç tanesini okumuştum fakat bu eseri asıl distopyanın ilk eserini okumadığımı farkettim. Matematik üzerine kurulmuş bir devlet. Her adımı gözetlenen, kontrol edilen ama körü körüne bu devlete bağlanmış insanlar. Geçmişteki olan özgürlüğü oldukça komik ve gereksiz buluyorlar. Devletin yüzyıllardır böyle (kısıtlama olmadan) yönetilmesi ve bunu kimsenin farketmemesi onlara göre bir aptallık. Bu devlette birilerinin gerçekleri farketmeye başlaması, yanlış olan bir şeylerin sorgulanması onlara göre tam bir ruhsal hastalık. Ben kitabı okurken kahraman benim dünyamı mantıksız buluyor ben ise onun dünyasını. Okunması gereken distopik eserlerden biri.
Biz
BizYevgeni İvanoviç Zamyatin · İthaki Yayınları · 20209,3bin okunma
256 syf.
6/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Yeşil duvarlarla çevrili sınırlar içinde Tek Devlete hizmet için yaşayan bir halk ve sürekli yapılan tek devlet vurgusu... Tek olan sadece devlet ve yönetici. Bu ikisi dışında tek, bireysel, kişisel hiçbir şey yok. İnsanların ismi, duyguları hatta yaşadıkları evlerin duvarları bile yok. Herkesin nerde, ne zaman, ne yapacağı belli. Toplumun çok büyük bir kısmı da bundan şikayetçi değil zaten. Asıl olaylar, başkaldırılar hikayaye dahil olduğunda başlıyor. İlk okuduğum distopya oldu sanırım Biz. Kurgu gereği kesik kesik bir anlatıma sahip olması akıcılığın önüne geçiyor bunun dışında benim için yeni bir tür olması heyecan vericiydi, merakla okudum. İlham verici bir ilk eser olduğu söyleniyor 1920lerde kaleme alınmış olan Biz'in fakat bildiğim kadarıyla Jack London'ın Demir Ökçe'si de bir distopya ve 1908de yayımlanmış. Henüz okumadım farkı nedir bilmiyorum ama onu da merak ediyorum. Biz, distopyaya başlamak için doğru bir tercih miydi bilmiyorum ama benim için sıkıcı değildi ve etkileyiciydi, sonrası için meraklanmama vesile oldu.
Biz
BizYevgeni İvanoviç Zamyatin · İthaki Yayınları · 20209,3bin okunma
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
1920 yılında yazılmış anti-ütopik bir kitap. Ya o tarihte sen nasıl düşündün, nasıl yazdın? Kitap 26. yüzyılda insanlığın gelmiş olduğu durumu anlatıyor ve günümüzle karşılaştırma yapıyor. Sanayileşmeye, makineleşmeye karşı düşündürmesinin yanında sistem eleştirisi de yapıyor. O nedenledir ki zamanda SSCB' de basımı yasak imiş. Ancak 1988 yılında basımına izin verilmiş. O kadar güzeldi ki hemen bitirmek istemedim. Daha önceden okumak isterdim bu kitabı. Kütüphaneden alıp okudum fakat şimdi satın alıp tekrar okumayı ve kitaplığıma eklemeyi düşünüyorum. Ayrıca 1984, Cesur Yeni Dünya' nın babası olduğunu duymuştum. Hakikatten de öyleymiş. Herkese tavsiye ederim.
Biz
BizYevgeni İvanoviç Zamyatin · İthaki Yayınları · 20209,3bin okunma
609 öğeden 401 ile 410 arasındakiler gösteriliyor.