Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Biz Osmanlı'ya Neden İsyan Ettik?

Kral Abdullah

Biz Osmanlı'ya Neden İsyan Ettik? Sözleri ve Alıntıları

Biz Osmanlı'ya Neden İsyan Ettik? sözleri ve alıntılarını, Biz Osmanlı'ya Neden İsyan Ettik? kitap alıntılarını, Biz Osmanlı'ya Neden İsyan Ettik? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Türkler her istediklerini yaptılar, fakat her durumda Türklüklerini korudular. Bizlerse farklı farklı gruplara ve fırkalara ayrıldık. Her birimiz başımıza ayrı birer yönetici seçtik, her kafadan farklı bir ses çıkar oldu."
Sayfa 115 - Klasik YayınlarıKitabı okudu
Hele toz duman bir dağılsın Ata mı bindin eşeğe mi anlarsın.
Sayfa 100 - Klasik YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"İngilizleri ziyaret ettim." Mısır başkonsolosluğunda Doğu İşleri Sekreteri olan Mr. Storrs şunları söyledi: "Ben ve arkadaşım Yüzbaşı Lawrence, elimizden gelen bütün hizmeti seve seve sunmak üzere buradayız."
Sayfa 119 - Klasik YayınlarıKitabı okudu
Vali "Bu bir facia! Önceleri kardeştik, şimdi düşman olduk!" dedi. O anda kendisine olan saygımın ve hürmetimin kaybolduğunu hissettim ve şöyle karşılık verdim: "Doğrudur, şimdi efendi efendilik makamına dönüyor ve karanlık aydınlığa çıkardığı kişilerin elinde esir olmaktan kurtuluyor. Kötülüğün cezası kötülüktür."
Sayfa 115 - Klasik YayınlarıKitabı okudu
Yükseliş ve hükümranlığın en önemli sebepleri iman, birlik, yürütmede kararlılık ve güvendir. Çöküşün sebepleriyse ayrılık, inanç farklılığı, kin ve düşmanlıktır.
Ertesi gün, kaledeki Osmanlı bayrağı resmî bir törenle indirilip yerine Arap bayrağı takıldı. Her iki bayrak da resmi kurallara uygun olarak selamlandı. Etkileyici bir manzaraydı, biraz önce indirilen bayrak düne kadar bizim de bayrağımızdı, oysa bugün artık başka bir bayrak vardı. Bizler, dün de bugün de aynı kişilerdik. Ama bu durumdan sorumlu olanlar, İslâm ve Doğu kimliğinden sıyrılıp Frenk ve Batı sahasına Ne yazık ki bu ayrılış, korktuğumuzun başımıza gelmesine engel olmadı, hatta daha kötüsü meydana geldi. Türkler her istediklerini yaptılar, fakat her durumda Türklüklerini korudular. Bizlerse farklı farklı gruplara ve firkalara ayrıldık. Her birimiz başımıza ayrı birer yönetici seçtik, her kafadan farkli bir ses çıkar oldu.
Sayfa 115
Reklam
Kültür ve ekonomi çok hayati öneme sahiptir, çünkü milletler onlar sayesinde ya bağımsızlıklarını kazanırlar ya da -Allah korusun- adet ve inançlarını kaybederler.
Sayfa 103
"Arapların en büyük hastalığı, rahatına düşkünlükleri ve yöneticilerine itaatsizlik edip ayaklanmalarıdır." "Arapların bir düşmanı da, Arap olmayan Müslüman kardeşlerinin kavmiyetçilik hastalığıdır."
Sayfa 15 - Klasik YayınlarıKitabı okudu
"İstanbul'un güzellikleri anlatmakla bitmez. O her mevsimde ayrı bir güzeldir."
Sayfa 11 - Klasik YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Umalım ki Allah bu milletin hastalığını teşhis edip tedavisini bulacak bir adam göndersin.
Sadrazam Said Paşa hayret edilecek derecede kudretli biriydi.
Yükseliş ve hükümdarlığın en önemli sebepleri iman, birlik, yürütmede kararlılık ve güvendir. Çöküşün sebepleriyse ayrılık, inanç farklılığı, kin ve düşmanlıktır..
"Bir işin olmamasını istiyorsan komisyona havale et!"
Sayfa 78 - Klasik YayınlarıKitabı okudu
468 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.