Küçük Merve'nin Büyük Soruları 2

Merve Gülcemal
21 Ocak 2021
Cezve Çocuk Yayınları

2023 39. kitabı
Serinin ilk kitabini okumustuk. Bu kitapta bu sefer sekli olarak insanlarin gordukleri seyler uzerinden benzetme yapmasiyla alakali Allah'i hep bize verdikleriyle olcuyoruz ve degerlendiriyoruz. Halbuki yaretilan yaratana benzemez mantigiyla cok guzel bir eser ortaya çıkmış
2026 66. kitabı
Kaplumbağayı taşa, limonu meyveye, yağan doluyu kara, safari gezisinde bir kaplanı kediye , dolunayı lambaya benzeten kızın Allah'ı tanımaya yolculuğunu ele alan, resimleri ile de kurgunun desteklendiği eğlenceli bir kitap . Muhalefetün lil havadis kavramını çocuklar için başarılı bir şekilde anlatan iyi bir itikat kitabı.
2022 15. kitabı
Güzel bir örgüsü var. Bir çocuğun tam olarak Allah bize benzer mi sorusunu sormasına dek saklanmalı beklenmeli diye düşünüyorum ki tadı kaçmasın :) Kitabın sonunda soru tam olarak cevaplanıp yerine bağlanmış. Bu kısmı da dini alanda beragojik hama yapmak istemeyen aileler için iyi bir fırsat.
13.05.2023 okuması! 130. Kitap
2023 62. kitabı
Cezve Yayınları - Allah’ı Neden Göremiyorum? Bize Benzer mi? Nehir 5 yaşındayken Allah ile ilegili sorular sormaya başlamıştı. Pedagog ile görüşüp @mervegulcemal ‘in Allah’ı neden göremiyorum kitabını almıştım. Daha sonra Bize benzer mi? kitabını da aldım. 3. Kitabını henüz almadım ama onu da alıp seriyi tamamlayacağım. Küçük yaş grubunun anlayabileceği şekilde hazırlanmış ve olumsuz bir etki yaratabilecek herhangi unsur yok. Yazarımız şöyle diyor ebeveyn ve eğitimcilere; çocuklar henüz Allah ile ilgili soru sormadan, acele ederek bilgi vermek amacıyla okumanızı önermiyoruz. Eğer çocuğunuzdan sorular gelmeye başladıysa ve siz ne anlatacağınızı bilemiyorsanız 4 yaş üzeri çocuklar için uygun bir kitap. Sorular ilk geldiğinde kitabı aldığınızda biz okuyorduk şimdi Nehir kendisi okuyup anlıyor. Keyifli okumalar…
Çocuk Kitapları

Merve GülcemalYazar · 30 kitap
1987 yılında Bursa’da dünyaya gelen yazar ilahiyat bölümü mezunu olup Diyanet’e bağlı resmi Kur’an kurslarında eğitim görmüş ve hafızlık yapmıştır. Okul öncesi çocuklarıyla fahri olarak yürüttüğü çalışmalar esnasında çocukların hikâyelere olan ilgisine hayran kalan Merve Gülcemal, çocuk edebiyatında özellikle çocukların gönlüne hitap edebilecek ve yüzlerini güldürebilecek “dini değerler” içeren eserlerin noksanlığını fark etmiş ve bu yönde eserler kaleme almayı hedeflemiştir. Aynı zamanda hikâye anlatıcısı da olan yazar, sosyal medya vasıtasıyla yüzbinlerce kişiye ulaşabilmektedir. Üç çocuk annesi olan yazar, yazmaya devam ediyor.