Boeing Boeing

İngilizce
Türler:
Sıralamalar

2024 54. kitabı
Oyunda üç kadınla ilişki yaşayan bir adam anlatılmakta. Üç kadın da hostestir. Farklı havayolu firmalarında çalışmaktadırlar. Adam ise mimardır ve pek evden çıkmaz. Kadınların hepsiyle nişanlı olan erkeğimizin evinde uşağı da vardır. Uşak evin bütün sırlarını bilir ve patronunun nişanlılarını idare etmekte en büyük yardımcısıdır. Nişanlılar eve gelip gittikçe uşak evi o kişiye uygun olarak dizayn eder ve yemekleri ona göre ayarlar. Ama teknoloji hızlı gelişmektedir ve uçaklar daha hızlı yol almaktadır artık. Bundan dolayı kızların eve geliş gidişleri sorun olmaya başlarken bir de eve mimarımızın arkadaşı gelir ve ortalık iyice karışır. Çok eğlenceli, aşırı hızlı ve doğaçlamaya çok açık olan bir oyun. Ve benim için çok özel bir anlamı daha var: Bu oyunu en az bir sene boyunca oynayacak olmam. Ve son söz olarak: I love you Judith.
Tiyatro
Boeing BoeingMarc Camoletti · Samuel French · 20123 okunma

Marc CamolettiYazar · 0 kitap
Camoletti , ailesinin İtalyan kökenli olmasına rağmen İsviçre'nin Cenevre kentinde bir Fransız vatandaşı olarak doğdu . Büyükbabası , Cenevre'deki konser salonu Victoria Hall'u , Musée d'art et d'histoire'ı ve Hôtel des postes du Mont-Blanc'ı tasarlayan mimardı . [1] Marc Camoletti, tiyatro kariyerine başlamadan önce ressamdı. Camoletti'nin tiyatro kariyeri 1958'de üç oyununun aynı anda Paris'te sergilenmesiyle başladı; ilki La Bonne Anna 1.300 kez sahnelendi ve dünya çapında sahnelenmeye devam ediyor. Boeing-Boeing (1960) daha da büyük bir başarıydı ve Camoletti'nin imzası olmaya devam ediyor. Beverley Cross'un uyarladığı orijinal 1962 Londra prodüksiyonu, Apollo Tiyatrosu'nda açıldı , Düşes'e devredildi ve yedi yıl boyunca 2.000'den fazla performans sergiledi. Daha sonraki bir oyun olan Don't Dress for Dinner da Londra'da yedi yıl boyunca yayınlandı ve yine Apollon'dan Düşes'e transfer oldu. Camoletti'nin oyunları 55 ülkede birçok dilde sahnelendi. Yalnızca Paris'te 18 oyunu toplamda 20.000 civarında sahnelendi. Sexe et Jalousie de dahil olmak üzere on oyunu televizyonda gösterildi . 1979'da kendi oyunlarından birine dayanan tek uzun metrajlı filmi Duos sur canapé'yi yönetti.