Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Salah Bey Tarihi 3

Boğaziçi Şıngır Mıngır

Salâh Birsel

Boğaziçi Şıngır Mıngır Sözleri ve Alıntıları

Boğaziçi Şıngır Mıngır sözleri ve alıntılarını, Boğaziçi Şıngır Mıngır kitap alıntılarını, Boğaziçi Şıngır Mıngır en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bir Frenk yazarı,Flaubert,bir de şunu der: -Tarihteki kişiler,bir sanatçının kafasında yaratılan kişilerden daha ilginçtir."
Reklam
Beni de alın ne olur koynunuza hatıralar
...gönlü o anıların bardaklara doldurulup içildiği zamanların coşkusuyla titremeye başlar.
Sayfa 113Kitabı okudu
Doğrusu, bilinçaltı denilen o zirzop bilgisayar, insana öyle oyunlar oynar ki, aklı keskinler bile işin içinden kolay kolay sıyrılamaz.
Sayfa 61 - *SELKitabı okudu
Pierre Loti, İstanbul’a 1910 yılındaki gelişinde Fatih’te ev ararken, onun Uludağ’ı görür bir yerde olmasına önem verir. 1547-1554 yıllarında İstanbul’da Fransız elçisi olarak görev yapan Pierre Gilles d’Alby de şunları söyler: -Galata’nın en üst yerinde çok yüksek bir kule vardır ki, buraya çıkan 300 ayak uzunluğundaki yokuşta pek çok binalar vardır. Kulenin arkasındaki tepe 200 ayak genişlikte, 2.000 ayak kadar da uzunlukta bir düzlüktür. Buradan ve tepenin yamaçlarından Haliç, Boğaziçi, Marmara, İstanbul’un yedi tepesi, Bitinya (Bursa) bölgesi ve yılın her günü karla örtülü bulunan Uludağ seyredilir.
Reklam
...gönlü o anıların bardaklara doldurulup içildiği zamanların coşkusuyla titremeye başlar.
Budur size doğru haber Sapır sapır düşeceğiz Bütün aptallar duracak Biz gideceğiz
Sayfa 154Kitabı okudu
Reklam
Saray boğazı , doymak ve dolmak bilmeyen bir açlıkla ağzı açılmış , her şeyi yutmaya hazır ve ne tıkınırsa kanamayacak , sonu gelmeyecek bir ırmak biçiminde , derinliklerine akacak yiyecek dalgalarını bekleyen korkunç bir uçuruma benzer .
Sayfa 80 - Halit Ziya Uşaklıgil
Söz meclisten dışarı
Bir süre Sultan Reşat’ın katipliğinde bulunan Halit Ziya Uşaklıgil şöyle diyecektir: -Saray boğazı, doymak ve dolmak bilmeyen bir açlıkla ağzı açılmış, her şeyi yutmaya hazır ve ne tıkınırsa kanamayacak , sonu gelmeyecek bir ırmak biçiminde, derinliklerine akacak ve yiyecek dalgalarını bekleyen korkunç bir uçuruma benzer.
Yapımı 1855’te biten Dolmabahçe sarayı üç buçuk milyon altına -kimi kaynaklara göre beş milyon altın- çıkmış ve iyisinden hazinenin belini çökertmiştir. Abdülmecit, sarayı ilk gezdiği gün şöyle diyecektir: -Pek tekellüflü oldu. Daha sadece olabilirdi.
Sayfa 46 - İtibardan tasarruf olmaz diyerek yıkılan Devlet-i AliyyeKitabı okudu
Teşekkür Fatih Sultan Mehmet'e ve onun savaşkan gazilerine ki, dünyayı kesip onarmış ünlü usta marangozlarla gelerek şu İstanbul ilini ve Boğaz şehrini açmışlardır.
Bu işler böyledir. Devrimci örgütleri içten yıkacak bir kişi hiç eksik olmaz.
197 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.