2. Kitap

Puan

7.910 üzerinden
1.018 kişi
Kafamın içindeki hayale kim ne karışır!
2025 65. kitabı
Vatanımız çocukluğumuzdur... "Hiç olmazsa ben elimden geleni yapmıştım. Hayallerimin peşinden gitmiştim. Ileride bir gün aşk nedir diye sorarlarsa bana .... adında biri diyecektim. İlk görüşte vuruldum peşine düştüğüm yaklaştığım ama hiçbir zaman kavuşamadığım..."
Gizli Anların Yolcusu
Gizli Anların Yolcusu
kitabı serisinin 2. kitabı
Bora'nın Kitabı
. Bora'nın hazin öyküsünü Ayşe Kulin'in kaleminden okuyoruz. Akıcı, sade, yüreklere dokunan bir öykü. Genç bir adamın kişisel var oluş mücadelesini okurken Coğrafya kader midir diye sorarız ya hep zorlu bir coğrafyada bora olup var olmaya çalışan bir genç adam. Kitap bizlere Aşık olabilmenin, birey olabilmenin imkansızlığını anlatırken acımasız günlerin gölgesinde geçen çocukluğunun yaralarını sarmak için adını, kimliğini, şehrini değiştiren geçmişinden kurtulmaya çalışan ve hiç beklemediği bir anda geçmişiyle yeniden yüzleşmek zorunda kalan Bora'nın yaşadıklarını Bora'nın anlatımı ile okurken İnsanları olduğu gibi renk, dil, din, ırk, kıyafet,cinsel tercihi, yaşayış tarzı ile eleştirmeden sevebilmeyi öğrenmemizi anlatan güzel bir kitap ve hayat öyküsü. İnsanların seçimlerinin nasıl, nerede, ne koşullar altında yaptığını asla bilemeyiz. Keyifli okumalar.
2022 4. kitabı
Annem, Ayşe Kulin’in kitaplarından hiç hoşlanmaz. Bizim kütüphanemiz de ortak olduğu için Ayşe Kulin’in bu kitabını satın almamı uzun bir süre boyunca hiç istemedi. Zor da olsa ön yargısına direndim ve bu kitabı satın alıp okudum. Okuduğuma asla pişman olmadım. Gerçekçi bir şekilde kaleme alınmış harika bir kitaptı. Eşcinsel karakterin iç dünyası gerçekçi bir dille kaleme alınmıştı. En çok da mektuptan etkilendim… Okuduğunuz zaman neden etkilendiğimi anlayacaksınız. Finalden pek tatmin olmadım ama Ayşe Kulin nasıl bir yazarsa bir şekilde beğenmediğim bir finalde dahi beni ağlatmayı, yüreğimi hüzünle doldurmayı başardı. Okunur mu? Seve seve okunur!
2020 15. kitabı
Ayşe Kulin'den farkli bir kitap. Kabuktan sıyrılmaya ant içmiş insanlarin büyük mücadelesinin romani.. Değisik şaşirtici ve ilginc Okunabilir bir kitap
2023 8. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2023 10:40
Dışarıdan bakıldığında sadece Bora'ydı O.Sadece Bora Kim nerden bilsin çocukluğunda çektiği acıları.Çocuk haliyle yaşadıklarını.Böyle bir seçimi O ister miydi? O'nu hiç sevmeyen babasına,saçını bir kez bile okşamamış annesine inat başardı hayal ettiklerini ama tercihleri farklıydı.Nerden bilebilirdi sonunun böyle olacağını. Hayatımızı,tesadüfler sandığımız kaderimiz yönetiyor. İnsan yüreği yanarken bastığı yeri göremez. İnsanın gönlü özgür bir kuş, dilediği yere konar.
2015 21. kitabı
Biraz önce kitaplığımın yanına gittim ve her zamanki gibi beni en çok etkileyen kitaplardan birini aldım elime: Boranın Kltabını! Kitabı okumamın üzerinden aylar geçmesine rağmen benim üzerimde