Tahmini Okuma Süresi:
6 sa. 7 dk.
Sayfa Sayısı:
216
Basım Tarihi:
Eylül 2014
Yayınevi:
İthaki Yayınları
ISBN:
9786053754060
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Türler:

Yorumlar ve İncelemeler

Puan vermedi·216 syf.··
2021 7. kitabı
Çayımı ve dünden kalan bir dilim turtamı alıp bitirdiğim kitabımı yorumlamak için köşeme çekildim. Düşüncelerimi toparlamak zor oldu. Bozadam; bilmeye, anlamaya müptela, meraklı kahramanımız Es’in belirsiz bir zamanda ve mekanda geçen hikayesini konu ediniyor. Ölümün uğradığı evinden, beldesinden sağ kurtulmuş ve ölümün gizemi peşinde koşmaktadır. Yedinci ay katili, katledilen ve tehcir edilen ırk, kapıları kırmızı boya ile işaretlenen evler... Bu sembollerin bende çağrıştırdıkları ülkemin acılarıdır. Hikayeye gizem katmak için kullanılmış olması hayal kırıklığına uğramama sebebimdir. Kitap boyunca hikayenin bu konular üzerinden yol almasını bekledim açıkçası. Bu sembolleri metnin içerisinden cımbızla çekip çıkarmasam Bozadam’ın benim için fantastik-macera kitabından öteye geçeceği de yoktu.
Edebiyat
BozadamÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 201428 okunma
5/10
·216 syf.··
2021 1. kitabı
·
33 günde okudu
·
Okunma: 17 Ocak 2021 15:30
Okurken tam da kitabın kapağında yer alan dünyaya adım atıyorsunuz. Yazarın güçlü betimlemeleri ile ormanda ,nemli havanın kokusunu duyarak ,ıslaklığı saçlarınızda hissederek ilerliyorsunuz. Küçük kahraman Es in heyecanı ,korkusu ,acısı sizinle birlikte gelişiyor ve değişiyor. Bitiminde soru işaretleri bıraksa da kelime seçimleri ve tekrarları okumada zorlasa da farklı bir tür olarak şans verilebilecek bir kitap .
1000Kitap Gerçek Okurlar
BozadamÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 201428 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

Ömer İzgeçYazar · 3 kitap
1980 yılında Ankara’da doğdu. Mühendislik eğitimi aldı. Öykü, inceleme, deneme metinleri daha önce çeşitli dergi ve gazetelerde yer aldı. Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu isimli ilk romanı 2012 yılında Ayrıntı Yayınları tarafından basıldı. İkinci romanı Bozadam 2014’te İthaki Yayınları tarafından yayımlandı.