Ömer İzgeç

Ömer İzgeçBozadam yazarı
Yazar
7.1/10
23 Kişi
114
Okunma
4
Beğeni
1.542
Görüntülenme

Hakkında

1980 yılında Ankara’da doğdu. Mühendislik eğitimi aldı. Öykü, inceleme, deneme metinleri daha önce çeşitli dergi ve gazetelerde yer aldı. Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu isimli ilk romanı 2012 yılında Ayrıntı Yayınları tarafından basıldı. İkinci romanı Bozadam 2014’te İthaki Yayınları tarafından yayımlandı.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Ankara, 1980

Okurlar

4 okur beğendi.
114 okur okudu.
30 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ben gizli bir hazineydim, bilinmek istedim. Kelimeleri bilinmem için yan yana dizdim.
Sayfa 142Kitabı okudu
Alışmak insandan insana değişir miydi yoksa bu tuhaf duygunun tohumları hepimizin içinde aynı miktarda vardı da kuytularında gizlendiği ruhun özelliklerine bakmadan gerektiğinde, gerektiği kadar mı ortaya çıkardı? Tüm bunlara kendisi de alışabilir miydi?
Reklam
Zihnimin kitapların en sonlarındaki sayfalar gibi boş olmasını isterdim.
Sayfa 149Kitabı okudu
Bizim gibi gayrimüslimlerin kendi inanışlarını sürdürmelerine izin veren bu imparatorluğun evladı olan siz bilmezsiniz oğlum; bu toprakların dışındaki birçok yerde, eğer oradakilerin inandığına inanmıyor, onlar gibi hareket etmiyorsanız çok acılar çekersiniz...
Sayfa 66 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
Asıl günahın, kötü olanı çoğaltan tembellik ve umutsuzluk olduğunu düşündüm. Gördüm.
Osmanlıdayız. IV. Murat döneminde. Varsıl bir beyin ejderha görünümlü değerli kolyesi hırsız Aksak Ahmet'in başını döndürür. Sevdalanır ejdere. Sabahı sabah eder. Aklına koymuştur bir kere ejderi çalacaktır. Fakat, o da ne? Nedir bu kalabalık? Varsıl değil mi bu elleri bağlanıp idam edilecek olan? Ne olmuştur acaba?... . Bilir ki her idam edilen mahkumun üzerinden çıkanlar cellatlar arasında pay edilir. Ejder kolye bu defa bir celladın ellerindedir. Aklına koymuştur dedim ya illaki o ejder Aksak'ın olmalıdır. Bir devlet memurunun evine girecek ve o kolyeye sahip olacaktır... . Ve yine bir kalabalık, bu defa Aksak için bir araya gelmiştir. Yakalanmış ve idama mahkum edilmiştir. Önceki zamanda Aksak ve cellatla başlayıp esrarengiz bir şekilde şimdilerde bir yazarın evinde ölü bulunması ile süregelen ve sonrasında bir dedektifin iz sürmesi ile devam eden bir yolculuğa çıkarmış kıymetli Ömer İzgeç @izgecomer biz okurları. Bakalım biz ejderin izini sürerken kimlerle, hangi tarikatlarla bağlantılar kuracak bu hikaye? İlginç kurgusu, yalın dili ile mistik ve efsunlu bir  yolculuğa ne dersiniz? Şeker tadında, severek okuyacağınızı düşündüğüm kapak görseli ile gönlümü fetheden yazarımızın el emeği göz nuru bu canım eseri tüm kitap dostalarıma tavsiye ederim.
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Ömer İzgeç
Ömer İzgeç
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
160 syf.
8/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Bugün sizlere her bir bölümünü farklı heyecanla okuduğum, oldukça ilginç bir anlatım tarzı ile karşılaştığım bir romanın paylaşımı ile geldim. Üç farklı zaman, üç farklı aba karakter ve üç ayrı öykü. Birinden diğerine, diğerinden ötekine geçiliyor. Öylesine bir kurgu ki bu üç öykü birbirini tamamlayarak ve uyum çerçevesinde devam ediyor. İsmi ve kapak tasarımı ile öncelikle ilgimi çeken kitabı ilk okumaya başladığımda tarihi bir roman ile buluştuğumu, ilerleyen sayfalarda ise psikolojik romana ve polisiyeye döndüğünü düşündüm. Elbette kurguda tarihi , felsefi ve polisiye olarak nitelendirilebilinecek detaylar bulunmakla birlikte daha çok kurgu mito-teolojik özellikleri içerisinde barındırıyor. Uzak Doğu inanışları, ejderhalar, tarikatlar... Bu kitap için diğer taraftan da postmodenist bir eser de denilebilinir. Bu kitap için sizlere ne söylesem az olur. Onun için siz de okuyun diyorum. Tavsiyemdir.
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
27 saatte okudu
Buzdağının görünen yüzüyle bu kitabı ifade etseydim zamanlar arasında gitgelleri olan, paralel kurgulu, gizemli bir arayış romanı diyebilirim. Ne var ki, öyle değil! Az evvel dediğim gibi, bu buzdağının sadece görünen yüzü. Geçmiş, bugün ve gelecek üzerinde ilerleyen fantastik kurguda IV. Murad döneminden bir cellat ve hırsız, bugünden yarı deli bir yazar/ressam, gelecekten ise bir dedektif ile ilginç bir tarikatın peşine düşüyoruz. Derisinde “aynalı” pulları ve zümrüdi gözleriyle bir ejder madalyonu bu üç karakteri hem zamanda hem uzamda birleştirir. Metaforlar, metafizik âlemle ilgili hakikatleri ifade etmek için kullanılan simge, mecaz ve sözcüklerdir. Bu bağlamda yazar
Ömer İzgeç
Ömer İzgeç
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
ejderha ve ayna metaforlarıyla alt metinde muazzam bir örüntü tesis ediyor. Mesnevide ejderha metaforu, nefsi ifade etmek için kullanılmıştır. “Putların kaynağı ve anası nefsinizdir. Diğer putlar yılan ise nefs ejderhadır,” demiştir Mevlâna. Hakikat ve suret arasındaki ilişkiyi ifade ederken sıklıkla kullanılan ayna metaforu ise istenen ve ulaşılması gereken bir bilinç halini tanımlamak için kullanır.  Çağrışımlar ve yan anlamlar açısından zengin olan ayna, gerçeği yansıtabilmesi için cilalanması gerektiğinden, büyük çaba ve irade ile temizlenen kalbi simgeler. Daha önce ilk baskısıyla okuduğum kitabı, yıllar sonra @ithakiturkce baskısıyla ve @subatthikayesi ile tekrar okumak hayli keyifliydi. Kapak tasarımını da kendisinin yaptığı bu gizemli sayfalarda dolaşmak isterseniz doğru adrestesiniz.
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu Yazar: Ömer İzgeç ZİHNİMİN KİTAPLARIN EN SONLARINDAKİ SAYFALAR GİBİ BOŞ OLMASINI İSTERDİM 人 Herkese Merhaba ✧ Bugün sizlere gerek konusu, gerek kurgusuyla büyük bir keyifle okuduğum "Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu" kitabının yorumu ile geldim. Yazarın kendi çizimi olan kitabın kapak tasarımına
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma