Bütün Romanları

Kasım 2012
Alfa Yayınları
Ciltli

2020 117. kitabı
Sözlerime izninizle King'in şu sözleriyle başlıyorum. “Lovecraft karanlık bir barok prensi. Şüphesiz klasik korku edebiyatının en büyük yazarı olarak hâlâ herkesi gölgesinde bırakıyor.” –Stephen King Az bile söylemişsin King. Müthiş hayalgücü ve o kadar kafada canlanması zor olan şeyleri öyle bir betimlemiş ki sanki gerçek gibi. Kitabı okuduğum zaman zarfı boyunca öyle gerilimli günler geçirdim ki. Hele de kitabın yanında Musica Cthulhiana'nın Fragment albümünü dinlendim. Müthiş bir atmosfer oldu. Kitabın içeriğine gelecek olursam; 1) Deliliğin Dağlarında 2) Charles Dexter Ward Vakası 3) Bilinmeyen Kadath'a Düş Yolculuğu Ve iki Novellası 4)Innsmouth Üzerindeki Gölge 5) Zamanın Uçurumda İsimli romanlarını kapsıyor. Deliliğin Dağlarında romanını geçen sene okumuştum, tekrar alfa baskısı ile okumak ayrı bir tat verdi. Nemli'nin çevirisi de müthişti. Su gibi aktı sayfalar. Her romanı kendi içinde sevdim. Sadece "Bilinmeyen Kadath'a Düş Yolculuğu" eseri fazla soyutsaldı. Tabi burada Dunsany etkisi görüyoruz. Hayalperest adam Dunsany, iyi yazıyor, hoş yazıyor ama biraz havada yazıyor. Yani hikâyede kullanılan malzemeler mükemmeldi ama Lovecraft havası baya azdı. Neyse aldığım en güzel hediyelerden biriydi. Ona tüm kalbimle sevgilerimi yolluyorum. Ve de sana Lovecarft :)
Yorucu fakat heyecan verici
2020 35. kitabı
İçinde 5 farklı hikaye barındırıyor, isimleri ve puanlamam: Delilik Dağlarında - 7/10 Charles Dexter Ward Vakası - 8/10
2020 264. kitabı
H.P. Lovecraft Bütün Hikayeleri: 24.10.2020 Bütün Romanları: 29.11.2020 Korku, bilimkurgu ve fantastik konuları yazarının hikaye ve romanlarından derlenen iki ciltte okunanlar gerçekten gerilim ve korku konusunda etkileyici. Yazarın Poe'dan etkilendiği birçok hikaye bilgisinde belirtilse de bazılarında onun çıtasını aşmış. Hikayeler cildinde her hikayenin girişinde bilgi verilmesi güzel olmuş. Ancak her iki ciltte içindekiler kısmı etkilenmemesi eksiklik. Yarın bir gün okuyalım şu hikayeyi diyen bulamaz. Not alınan yazar : Edward Bulwer Lytton Yazım hataları: Hikayeler: 77-83- 410-978-989.Syf. Romanlar: (!) Hıristiyan : 472.Syf.
2020 7. kitabı
“Yirminci yüzyıl korku edebiyatındaki birçok yazarın faydalandığı zemini Lovecraft inşa etmiştir. Başkahramanları kadar lanetli olduğundan kendi dünya görüşünü kelimelere dökmüş ve bu da bir salgın gibi dünyaya yayılmıştır. Hepimizin Lovecarft okuması lazım, çünkü o karanlığın başladığı yerde. -Neil Gaiman “Edebiyatın neler yapabileceğine dair geliştirdiğim anlayışta Lovecraft’ın eserleri bana kapıları açan bir anahtardı.” –Michael Chabon “Lovecraft karanlık bir barok prensi. Şüphesiz klasik korku edebiyatının en büyük yazarı olarak hâlâ herkesi gölgesinde bırakıyor.” –Stephen King
2026 68. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2026 16:01
"İnsanlığın en eski ve en güçlü duygusu korkudur, ve en eski ve en güçlü korkusu da bilinmeyene duyduğu korkudur." Daha önce hiç H.P. Lovecraft okumamıştım ve bu kitabın Cthulhu Mitosu'na ilk girişim olduğunu söyleyebilirim. Açıkçası yazarla daha önce hiç tanışmadığım için yazım dili hakkında pek bir bilgim yoktu. Bu kitabı seçmemin, okuma sırası ve hikâyeler arası örgü açısından daha mantıklı olacağını düşündüm. Şunu fark ettim ki H.P. Lovecraft, kesinlikle diğer fantastik tür yazarlarına benzemiyor. Kitaplarında diyalog yok denecek kadar az ve bazı betimlemeleri cidden o kadar uzun tutuyor ki bazen metinden kopma tehlikesi yaşayabiliyorsunuz. Bu durum sadece betimlemeler için geçerli değil; yazar genel olarak cümleleri çok uzun tutuyor. İncelemeye direkt eksi yönlerden girdiğimin farkındayım ancak bunları bir tarafa bırakacak olursak, kozmik korku denen kavramla tanışmamı sağlayan bu yazar beni var olan korku konseptinden çok daha farklı bir yere götürdü. Bilinmeyenden duyulan korku teması içime inanılmaz işledi ve bir kitap okurken gerçekten bu kadar korkabileceğimi hiç düşünmezdim. Örneğin Delilik Dağlarında adlı romanında, o Antarktika soğuğunu, fırtınaları ve o soğuğu takip eden açıklanamaz varlıkları iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Edgar Allan Poe'dan oldukça etkilenmiş bir yazar olduğu gerçeğinin yanında, bana kalırsa ondan daha etkileyici olduğunu da söyleyebilirim. Kendisinin ileri derecedeki ırkçılığı da kitaplarına ara ara yansımakta. Özetlemek gerekirse, H.P. Lovecraft benim için bambaşka ve yepyeni bir soluk oldu ve bu yazarın kitaplarını deneyimleyebildiğim için çok memnunum.
Bütün RomanlarıH. P. Lovecraft · Alfa Yayınları · 2019122 okunma
Biri korku gerilim mi dedi?
2023 6. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2023 18:19
Fantastik korku gerilim öncülerinden olan Lovecraftin yazmış olduğu 5 romanı içinde barındıran bir kitap. Okurken olayları hikayelerin içinde yaşadım resmen ve baştan sona kitap inanılmaz sürükleyici gitti. Her hikaye birbirinden güzel. Konular ve karakterler ilgi çekici. Lovecraftin betimlemeleri ve anlatımları gercekten cok etkileyici. Türü sevenlerin bayılacağı bir kitap. Ciltli kapak ve sayfa kalitesini de cok begendim.
Korku-Gerilim
2020 40. kitabı
Üç roman ve iki novellayı kapsayan bu derleme Lovecraft sevenler için mükemmel bir kitap. Delilik Dağlarında romanını ve Inssmouth Üzerindeki Gölge novellasını daha önceden okumuştum ve ikisini de

H. P. LovecraftYazar · 51 kitap
Howard Phillips Lovecraft, (20 Ağustos 1890-15 Mart 1937) Amerikalı korku yazarı ve Cthulhu Mitosu'nun yaratıcısı. Eserlerinde bilim kurgu ile korkuyu birleştiren ilk yazardır. 20 Ağustos 1890'da Rhode Island, Providence'de doğdu. Pazarlamacı olan babası Winfield Scott Lovecraft ve annesi Sarah Susan Phillips Lovecraft'ın tek çocuğuydu. Anne ve babası, ikiside otuzlu yaşlarındayken evlenmişlerdi. 1893 yılında Lovecraft henüz 3 yaşındayken, babası Chicago'da bir iş gezisinde olduğu sırada kaldığı otel odasında ağır bir psikolojik rahatsızlık geçirdi. Providence'e geri getirilerek Butler Akıl Hastanesi'ne kaldırıldı. 1898 yılında bir sinir krizi sonucu geçirdiği felç yüzünden ölene dek burada kalacaktı. Babasının hastalığı ve ölümünün Lovecraft üzerinde oldukça büyük ve derin bir etkisi oldu. Yazarın en verimli dönemi, yaşamının son on yılında Providence'e döndükten sonra başladı. En bilinen kısa öyküsü Charles Dexter Ward Vakası ve Deliliğin Doruklarında'yı bu dönemde yazdı. Alonzo Typer'ın Günlüğü, Tümsek, Kanatlı Ölüm gibi birçok hayalet öyküsünü edebiyat dünyasına tanıttı. En üretken olduğu bu yıllarda iyice yoksullaşan yazar hayatta kalan teyzesiyle küçük bir pansiyona taşınmak zorunda kaldı. 1936'da yazara bağırsak kanseri teşhisi kondu. Yetersiz beslenme yüzünden durumu iyice ağırlaşan Lovecraft, 15 Mart 1937 yılında Providence'de yaşama veda etti. H.P. Lovecraft adı, 1926 yılında yazdığı korku romanı Cthulhu Mitosu'yla ölümsüzleşti. Bu roman, birçok filme, besteye ve çizgi romana esin kaynağı oldu. Günümüzde de yaşamını sürdüren aralarında Stephen King, Bentley Little, Joe R. Lansdale ve Neil Gaiman'ın bulunduğu birçok bilim kurgu yazarına esin kaynağı oldu.