Zirve Ötesi #1

Buzdan Kıvılcım

Adora Yağmur

Ben yaptım, siz yapmayın
·%26 (100/384 syf.)·
Kitabı beğenmediğimi söyleyip aradan çekilecektim normalde ama kitabın ilk incelemesini yapan kişi olmak istedim ehehe. Normalde yarım bıraktığım kitaplara inceleme yapmayı doğru bulmam çünkü henüz sonunu göremediğim bir hikayeyi ne kadar eleştirme hakkına sahip olabilirim ki? AMA BU KİTAP HARBİ HARBİ ÇOK KÖTÜYDÜ, SİZİ UYARMAK İÇİN BU İNCELEMEYİ YAZMAK ZORUNDAYIM. Bu ufak haykırışımdan sonra devam edelim. Öncelikle kitaba İcebreaker çalıntısı diyen çok oldu. Kitabı her ne kadar hiç sevmesem de buna katılmıyorum çünkü buz pateni zaten bir trope. Ve Icebreaker da daha farklı bir konu var sanırım. Ama kapağı cidden kopyala yapıştır. Aynı görsel üzerinden çalışmışlar belli ama okullardaki yazıcıların çıkardığı kağıtlar gibi daha beter hali çıkmış. 2010 wattpad kapakları daha iyiydi diyor ve geçiyorum. Öncelikle Yağmur kız karakter yazamıyor. Açık ve net. Şu ana kadar yazdığı tüm kitaplara el attım biraz ve hepsinde inanılmaz kasıntı, güç manyağı, kendini havalı sanan, erkek düşmanı karakterler yazmış. Feminizm erkek düşmanlığı demek değil ama yazar bunu öyle anlamış anlaşılan. Zaten bu kitapta bir yerde Tamay diye bir karakter "Bu kadar güzel kız varken çok az yakışıklı erkek olması sence de haksızlık değil mi?" diyor. Kadınlar için yapılan 90-60-90 vücut tiplemesine tepki gösterip aynı şeyi erkekler için yapmanız rezillik. Kadın haklarını savunmak erkek haklarını gömmek değildir. Kadınların objeleştirilmesine izin vermeyip aynı şeyin erkeklere yapılmasına izin vermek rezilliktir. Bir kız olarak ben bile bu cümleyi okurken rahatsız oldum, erkekleri düşünemiyorum. Dediğim gibi ana kız çok kasıntı biri. Durduk yere erkek karaktere hakaret ediyor, saçma sapan şeyler diyor. Ve kendini havalı sanıyor? Yağmur'un karakterlerini topluca davranış bozukluklarını düzelten neresi
Çok kötüydü
2024 30. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2024 17:37
Açık konuşmak gerekirse o kadar basit bir dille yazılmış bir kitaptı ki sırf kitapları yarım bırakamadığım için zorla bitirdim. Hiç beğenmedim. Her şeyiyle çok basitti. Adora’nın karakterleri asla yazamadığını düşünüyorum. Bütün karakterler çok karikatürize yazılmıştı. Hiç beğenmedim, benlik bir kitap değil. Wisteria serisini biraz merak ediyordum ama bu kitaptan sonra yazarın başka kitaplarını okumak istemiyorum.
BUZ KALPLİ BAD BOY
Puan vermedi
Klasik 10 yaş wattpad kitabı. İlk sayfaları okuyup kitabın sonunu tahmin edebilirsiniz klişe bad boy-pick me kızın okul aşkı. Buz pateni süren emo bad boy mu olur iğrenç fantezileriniz var. Buz pateni güzellemesi yapmış da ben tam tersi daha da soğudum okumanıza gerek yok bomboş kitap. Buzdan Kıvılcım Adora Yağmur
Roman-Edebiyat
(SPOİLER BARINDIRIR!) ağır eleştiri
2025 27. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2025 23:50
Merhaba! Sizlere bugün Buzdan Kıvılcım kitabını getirdim ◉⁠‿⁠◉ Öncelikle önceden bir inceleme yapmıştım ama iki üç gün önce o incelemeyi okuduğumda bana şuan kitabın o duyguları hissettirmediğini fark ettim. Kitabı ilk bitirdiğimde o heyecanla saçma bir inceleme yapmışım ಥ⁠‿⁠ಥ Bende bunu düzeltmeye geldim. Öncelikle kitabımızın konusu kısaca: İklim adında bir kızımız var hmmm bu sonatla kardeş gibi biz bunla bunu ayarlayamayız...Düşünelim düşünelim...Heh buldum yıllardır çocukluktan beri ölümüne düşman olduğu Karza!Bir anda o iğrenç düşmanlıkları bitsin ve sevgili oluversinler.Heh tamam oldu bunla bunu ayarladık artık ikinci kitapta da tamaya birini buluruz... Kitabın konusu bence bundan ibaretti ama asıl konudan bahsetmek istersek İklim işinde gayet başarılı bir Buz Patencisidir. Ve partneride Sonat.Sonat bir nedenden dolayı buz patenini bir süreliğine bırakmak zorunda kalır ve İklim'de partnersiz kalınca Karza'nın yanına gelir bunlar bir şekilde partner olurlar vs... Kitabın sonunda herkesin tahmin edeceği gibi Karza ve İklim sevgili olur.Sevgi nedir? Sevginin sözcük anlamını daha tam çözememiş olabilirim ama bence sevgi yada aşk bulduğu her fırsatta sevdiği kızın dudaklarına yapışmak değildir. Sevgili oldukları anda Karza havuzda İklim'i öpmeye başlıyor... Durduramıyoruz çocuğu resmen.。⁠◕⁠‿⁠◕⁠。 Kitabı sonuna kadar okumak için benim çok merakımı çeken bir şey olmadı ama ben kitapları yarım bırakmayı sevmediğim için okudum.Zaten okuyorsanız yada okuduysanız ilk 50 sayfaya gelmeden olayı çakıyorsunuzdur.İklim ve Karza'nın pek romantik olduğunu sanmıyorum açıkçası kitaptaki benim için tek romantik kısım son sayfadaki Karza'nın bir repliğinden ibaretti. Kitabı bitirdikten sonra ikincisine elim gitmedi desem yalan olmaz açıkçası merak unsuru barındırmıyor çünkü
Ortalamanın altında kaldı
2024 71. kitabı
Bu kitabı sırf Yağmur'u sevdiğim ve takip etdiğim için aldım. Ama beklentimin altında kaldı. Diğer kitaplarını seviyorum Vârislerin Oyunu Acıların Hükümdarı Bu kitap olmamış. Bence Yağmur hep fantastik yazsın, böyle kitaplar yazmayı beceremiyor. Kitap çok klişe, sanki sadece yayınlamak için yazılmış. Kitabın konusu üzerinde, karakterler üzerinde hiç işlenmemiş.
2025 2. kitabı
Selamlar Anlık bir kararla açıp, okuyup sonunu getirdiğim bir kitap hakkında yazacağım birazdan. Aslında okumayı planladığım bir kitap da değildi. Öyle bir boşluk anına denk geldi ve başladım sanırım. Kitabın konusu hakkında söyleyebileceğim her şey kapak tasarımıyla verilmiş zaten. O yüzden direkt eleştiri kısmına geçiyorum. Öncelikle yazarının zaten bir klişe olduğunu belirtmesine rağmen bunu biraz daha pekiştirerek bir kez de ben söyleyeyim istiyorum. Kitap tamamıyla bir klişeden ibaret. Buz pateni kayan karakterlerimiz var, küçüklükten gelen anlamsız bir nefret var ve biz onların çift olarak kaymak zorunda kalmaları ile aşka dönüşen hikayelerini okuyoruz. Beni en rahatsız eden şey kitabın genelinde hakim olan basitlik oldu. Her şey mi yüzeysel olur bir romanda? Demek ki oluyormuş. İşlenen konu zaten klişe. Böyle bir konuyu bu kitapta bize okutan ya karakterlerinin ya da yazım dilinin başkalığı olmalıydı. Ama maalesef ki aynı basitlik karakterlerde de dilin kullanımında da mevcut. E siz bir kitaptan konusunu çıkarırsanız, üslubunu çıkarırsanız karakterlerini çıkarırsanız geriye hiçbir şey kalmaz ki! Ayrıca bir kitabı eleştirirken bence bu kadar gündemde olmaması gereken bir şey var: O da akıcılık. Bir kitabın akıcı olması okuyucu açısından elbette çok güzeldir ve yazarın üslubunu güzellemek için belirtilebilir. Ancak olmazsa olmaz bir şey de değildir. İyi bir kitabın illaki de tüm çevrelerce kolaylıkla okunabilmesi gerekmez ya da başka bir deyişle çok da akıcı olmaması onun iyi bir kitap olmadığı anlamına gelmez. Bu nedenle de ne üslup ne de konu bakımından bir şey vadetmeyen kitaplara dizilen çok akıcıydı yorumlarını anlayamıyorum. Kitaplar hemen okunsun diye pek çok şeyden taviz verir olduk. Cümlelerimizi "... ama akıcıydı"larla süslüyoruz. Eğer yapılan şey
boktan kıvılcım.
2024 34. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2024 09:40
Günaymadı, tünaymadı, akşamlar iyi değil gecelerin iyi olmadığı gibi... Başlık ve birazdan söyleyeceğim bok kelimeleri için tüm herkesten özür dilerim. Gerçekten çok üzgünüm bu kitaba para verdiğim için. Bu boktan kitabı sakın okumayın. Ben her kitapta bir güzellik bulan birisiyimdir. Kimsenin beğenmediği kitabı, "Ama ya şu yönden iyi..." diyerek savunan biriyim. Ama bu kitap gerçekten çok afedersiniz ama çok boktandı. Nolur okumayın. Ben hiç kitap okumadan yazdığım bir kitabım vardı, ondan daha kötü. Gerçekten para harcamaya değmez nolur sakın ama sakın almayın. Bu kitabı okuyan ve sevenler Adora'ya tapan ve PR alan kişiler. Sakın bu kitabı okumayın. Lütfen okumayın. Herkes yazmamalı, Adora da satıyor diye çatır çutur kitap çıkarıyor. Saçma sapan bir kitaptı. Buz pateninde ulusal yarışmada bile tutkulu bakışlar haricinde ne yaptıklarını anlatmadı yazar. Erkek karakter kötü, kadın karakter ruhsuz. İkisi de narsist. Kitaba ağlamadım veya gülmedim, gülümsemedim bile. Size yemin ediyorum bu kitaba dans ederek mutlu mutlu başladım, kapağını açtığım gibi yüzüm yamuldu. Almayın bu kitabı, ben çöpe atacağım şahsen. Lütfen almayın. "Yazan kişi" kendini düzeltirse ve diğer kitabı PR ve tapan kitle haricinde beğenilirse gerçekten alırım. Adora Yağmur'un içeriklerini seviyorum, bir düşmanlığım da katiyen yok. Adora Yağmur Buzdan Kıvılcım
Umarım Adora umarım...
2025 112. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2025 16:33
Kitabı beğendim. Adoranın yazım dili çok güzel. Bir oturuşda bitirdim. Adora'nın tüm kitabların da bir sorun var. Ve bunu acilen çözmesi lazım yoksa kitabları o kadar sevilmez. Çünkü maşAllah çabuk kitap çıkarıyo( Yazarın enn sevdiğim özelliyi). Adora'nın tüm kitaplarında erkekleri aşağlıyolar. Bu hiç hoş değil. Tüm kitaplarında var. Doğru şimdi Türkiye de kadınlara haksızlık yapılıyo. Hem de çooook. Fakat kadınları yükselticem diye erkekleri çok aşağılamış. Mesela Tam hatırlamıyorum amma Zirve Ötesi serisinde Tamay bir keresinde "Dünyada bu kadar güzel kız varsa, neden bu kadar az yakışıklı erkek var." gibi bir şeyler söylüyordu. Bunu hiççç sevmedim. Bu kitap hakkında yorumlara baktım. Çoğunluk benimle hemfikir. Birde Adora hep Küfürleri sevmediğini ve kitaplarda okuyunca küfür olduğu için bir az puan kırıyordu maratonlarda. Küfür bol değildi amma yeterince vardı. Bu kötü olmuş. Bunlar olmazsa, kitap bence çok güzel olurdu. Bunlar olmazsa kitaba 10/10 verirdim. Ama var bu yüzden 10/7. İnşAllah diğer kitaplarında düzelir. Kanalına da buna benzer yorum yapdım. İnşAllah görür ve düzeltir
Buzdan KıvılcımAdora Yağmur · İndigo Kitap · 20241,448 okunma
Ne abartıldığı kadar kötü ne de mükemmel
2024 25. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2024 19:48
Selam! Buzdan Kıvılcım'ın incelemesi ile geldimm. Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, bu kitap ne abartıldığı kadar berbat ne de muhteşemdi. Tamamen tarafsız bir şekilde yorum yapacağım. Saygı çerçevesinde yazdığımı baştan belirteyim. İlk önce kitap hakkında yapılan yorumlar ve kendi fikrimi belirtip sonra kitap hakkında yorum yapacağım. Eh, haliyle biraz uzun olacak hazır olunn!! Ben bu kitabı KLİŞE bir romantik kitap okuyacağımı düşünerek aldım. Ve genelde romantik kitaplarda ana bir konu olur, son dönemlerde spor romantizmi çok tercih ediliyor. Neyse yazarımız Yağmur(kendisini youtube hesabından da takip ediyorum), buz pateni temalı KLİŞE bir romantik kitap yazmak, kendini denemek istediğini söyleyerek yazmış bu kitabı. Ancak okuyan çoğu kişi kitabın çalıntı olduğunu, okumaya bile değmeyeceğini söylemiş. Ben de merak ettim alıp okudum kitabı. Ancak pek çalıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü buz pateni bir trope. Yani çok yaygın bir tema. Ve yağmur tamamen klişe yazmaya odaklanıp öyle de yapmış. Benim anlamadığım insanların bunu (geneli) bile bile okuyup çalıntı demesi... neyse çok üstünde durup tepki toplamak istemiyorum. Ayrıca şu çalıntı muhabbeti özellikle kapağı ile ilgili çok konuşuluyor. Kapağın Icebreaker adlı kurgudan çalındığı söyleniyor. Ancak sevgili okurlar, bu kitabın ilk ana konusu buz pateni ikincisi ise nefretten aşka temalı bir romantizm. Yani kapakta karakterlerin buz pistinde olması ve birbirlerine nefretle bakmaları bence gayet normal çünkü kitabın konusu bu. Icebreaker okumadım. Kapağına baktım ve konusuna da biraz baktım. O da buz pateni ve nefreten aşka temalı bir kitapmış ve bence benzemeleri gayet normal. Yağmurun bu kurguyu özgün bir fikirle yazması zaten beklenemez bence. Yani kitap baştan sona klişe. Neyse belki çoğu kişinin dediği
Spoilersız
Puan vermedi
Çoğu savunanın aksine kalem bile yoktu. Yazım akıcı değildi çünkü ortada yazım dili yoktu. Bundandır ki "akıcı" gelmiş olabilir. Bazı kişiler gibi düşünmüyorum romantik-komedi türünden pek bir şey beklenemez tabii bir farkı koymalı masaya ama karakter derinliği fazla bulunamaz buna derin bir fantastik kitapta rastlayabilirsiniz ancak Benim fikrimce yoğun tempo içerisindeki bir hayat daha iyi yansıtmalıydı ama yansıttığı şeyler partiler, arkadaşlıklar, çocukça inatlaşmalar, ufak komplolar, Tatiller vs. Ana karakter leyla gibiydi yoğun olduğu halde ye, iç, gez hayatı yaşıyordu bunu anlamadım karakter tutarsızlığı da vardı ayrıca karakterin içinde manasız beslediği bu kinlik hinlik, hırçınlık, iticilik ayrı bir konu. Klasik karakter kalıpları ki bu tür kurgularda sıkça rastlanır. Ama okumaya gerek olmadığını belirteyim çünkü açıklayacak kelime gerek yok Cool kız yerine Tamay çok itici bir enerji veriyordu ayrıca.

Adora YağmurYazar · 0 kitap
Adora Yağmur, 31 Ocak 2001 tarihinde Tekirdağ'da dünyaya gelmiştir. Ankara'da lisans eğitimine devam etmektedir. Ailesinden gelen okuma tutkusuyla küçük yaşlarında kitaplara aşık olmuş, sonrasında da kendi hikayelerini kaleme almaya başlamıştır. Aynı zamanda çeşitli platformlarda kitaplar hakkında içerik üretmektedir. Vârislerin Oyunu, yazarın ve Wisteria serisinin ilk kitabıdır.