Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü

Doğan Kitap

Fazla Uzun!
2026 1. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2026 00:00
Kitap, 80’lerin sonu ve 90’ların başındaki ülkedeki durumu anlatması bakımından oldukça ilgi çekiciydi. Aynı zamanda o dönemin dış politikasını anlamaya katkı sağlayan yönleri de vardı. Ancak eser, bir yandan Cavit Çağlar’ın hayat hikâyesini anlatırken diğer yandan bence gereksiz sayılabilecek tarih ve coğrafya bilgilerine de geniş yer veriyordu. Cavit Bey’in hayatı 1945’te başlarken, kitap zaman zaman 1300’lü yıllardaki Balkan coğrafyasına ve İttihat ve Terakki döneminde ülkenin durumuna uzun uzun değiniyordu. Oysa yalnızca Cavit Bey’in iş ve siyaset dünyasındaki yaşamına odaklanılsaydı, kitap 724 sayfa yerine yaklaşık 300 sayfa civarında olabilirdi. Bununla birlikte, 2015 yılında Rus uçağının düşürülmesi sonrası büyük bir krize giren Türk-Rus ilişkilerinin nasıl çözüldüğünü birinci ağızdan dinlemek oldukça faydalıydı. Özetle, kitap bir dönemi anlatması açısından değerli; ancak gereksiz ayrıntılar nedeniyle yer yer sıkıcı ve fazlasıyla uzun bir ese
Cavit ÇağlarHulusi Turgut · Doğan Kitap · 20246 okunma
2025 1. kitabı
Bir dönem adından sık bahsedilen devlet eski bakanlarından Cavit Çağların hayat hikayesi dönemin şartlarını da içerecek şekilde anlatılmış anı, biyografi kitabı. Benzer cümlelerin sık tekrarı, bazı konuların ve dönemlerin üstün körü geçilmesi dışında akıcı bir anlatımı var. Görsel ögeler ve farklı referanslarla desteklenmiş.
Cavit ÇağlarHulusi Turgut · Doğan Kitap · 20246 okunma

Hulusi TurgutYazar · 11 kitap
Hulûsi Turgut, 1942 yılında Bünyan’da doğdu. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı, gazetecilik üzerine yüksek lisans yaptı. Mesleğe, 1961 yılında, Kayseri’deki Erciyes Telgraf Gazetesi’nde atıldı. Akşam ve Güneş gazetelerinde Yazı İşleri Müdürü, Türk Haberler Ajansı’nda İç Haberler Editörü, BRT Televizyonu’nda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. "Akşam", "Günaydın", "Hürriyet", "Milliyet", "Sabah" ve "Yeni Yüzyıl" gazetelerinde çok sayıda araştırma-belgesel yazı dizileri yayımlandı. Aralarında;"Demirel’in Dünyası”, “Türkeş’in Anıları: Şahinlerin Dansı”, “Atatürk’ün Sırdaşı Kılıç Ali’nin Anıları”, "Kadir Has'ın Anıları: Vatan Borcu Ödüyorum", "Lozan: Ali Naci Karacan" ve "Yassıada'da Yaptırılmayan Savunmalar" isimli eserlerinin de yer aldığı, yirminin üzerinde biyografi ve belge-kitabı bulunuyor. Çalışmaları, Türkiye ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin çok sayıda ödülüne layık görüldü. Halen, ABC Medya Ajansı Yönetim Kurulu'nda bulunuyor, İstanbul Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi İletişim fakültelerinde ders veriyor.