Çay ve zen felsefesini ve çayın tarihini anlatan ilginç bir kitap.Doğu felsefesine dair okuduğum ilk kitap. Çin’in çayı çok sevdiğini biliyordum ama bir çay felsefesi olduğunu bilmiyordum. Ben çok sevdim. İyi okumalar. Var olun
Zen gözleminden çay sanatını işleyen yazar. İkibin yıllar önce ki çayın hikayesi beni büyüledi. Aynı zamanda çay ustaların sanatta verdikleri değeri insanı zen gözlemin içsel seyahate çıkarıyor.
Storytel'den dinledim. Tek kelime ile kitap muhteşem. Çay sanatına önem veren çin ve uzak doğu insanına saygılarımla... Çay'a bir kez daha aşık oldum.
İnsanı kendi içine ve değerlerine döndürmeye yönelik bütün felsefelere açığım, ilgiliyim Zen felsefesi de bunlardan biri. Bu kitaptan inanılmaz keyif aldım. Çünkü zen felsefesinin yanısıra Japonya’nın çok beğendiğim ve anlamlı bulduğum çay ritüellerinin de bütün detaylarına ulaştım.
Kitapta tüm bunlardan daha fazlası var. Hatta benim en sevdiğim bölümü ‘Çiçekler’ oldu. Beni dünyadan sıyıran kitaplardan biriydi, bu da benim için çoookk değerli.
Çay ve ZenOkakura Kakuzo · Maya Kitap · 201461 okunma
Kitab çay mədəniyyəti ilə qədim şərqin dünyaya yayılmasını ələ alır. Bəzi tarixlər və çaylar haqqında maraqlı məlumatlar var. Amma elə də ciddi bir kitab deyil.