Cehennem

Rıza Zelyut
2020
Toplumsal Kitap

2023 4. kitabı
Rıza zelyut bu kitabında çogunlukla köşe yazılarını paylaşmış ve mevcut hükümet ve politikalarının yanı sıra ilahi dinlerin aktarılışındaki kusurları ve özellikle islamı ve osmanlıyı eleştirip Atatürkçülük ve Aleviliği çokça desteklemiş yazılanların bir çoğuna katılsam da bektaşi dergahı olduğu için yeniçeriye bile laf söyletmemiş olması biraz taraflı geldi. Son zamanlarda tesadüfen okudugum bir çok kaynak osmanlı noktasında benzer şeyler söylediği için osmanlıya duyduğum saygıdan günden güne uzaklaşsam da alevi kökenli yazarlarımızda da sünni yazarlar gibi aşırı bir taraftarlık seziyorum. Ayrıca söylediklerini desteklemek için yine kendisine ait kitapları kaynak göstermesi çok hoşuma gitmese de gerçekten okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum
Hayat ve İnsan
CehennemRıza Zelyut · Toplumsal Kitap · 202013 okunma

Rıza ZelyutYazar · 20 kitap
Rıza Zelyut (d. 1948, Ormancık, Niksar [eski ismi Şadoğlu]), Türk gazeteci, araştırmacı yazar. Alevi kökenlidir. 1980 öncesi Türkiye'nin öğretmen örgütü olan Töb-Der örgütlenmesinde aktif rol aldı, yöneticilik yaptı. Tokat, Niksar, Kızıldere Nahiyesi'nde 30 Mart 1972 yılında gerçekleştirilen Kızıldere Katliamı'nın destanını yazdığı ilk kitabı "Sonsuz Yarım Gün" 1980 sonrası Cunta yönetimi tarafından yakıldı ve Zelyut tutuklandı. Cezaevinden çıktıktan sonra Hürriyet Gazetesi'nde gazeteciliğe başladı. Halen Güneş Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır. Türk gazeteci-araştırmacı-yazar.