Puan

8.310 üzerinden
9 kişi
2021 77. kitabı
Merhaba kitap severler; Hani bazı kitaplar vardır.Okumaya başlarsın zaman nasıl aktıysa birde bakmışsın sona gelmiş.Çok uzatmadan yazarın daha önce kalemiyle tanıştığım için beni şaşırtmadı...Sonu yine ters köşe olduğunu belirtiyim...Açıkcası böyle bir son beklemiyordum... Kitabın başında "siz olsaydınız ne yapardınız" cümlesiyle başlıyor.... Kitap yorumu Kadir, küçük yaştan beri zalim babasının ailesi üzerinde tacizlerinden bıkmıştı... Demircilik dükkanlarında babasının yanında çalışır...Kumarbaz babası, annesinin üzerine kuma getirince , kız kardeşleri ve annesiyle İstanbul'a yerleşirler...Kısa sürede düzenini kuran Kadir demirci atölyesinde ustalık,hafta sonlarında bir barda,sigara satmaya başlar...Günün birinde yoldan geçerken davulun sesine doğru yönlenir ve kına gecesinde Zeynep 'i görür buz mavisi gözlü kıza hemen aşık olur... Hikaye ilk olarak Kader' in üst komşusu Zeynep ablasından şal alma bahanesiyle kapıyı çalar...Gar doloptan şalı alırken ceketi ve Zeynep ablasının okuduğu kitaptaki ceketle benzerliğini farkeder...Olaylar silsilesi burda çözülmeye başlar... Yazarın sade akıcı bir dili olduğunu, hayatın gerçeklerine değinilmiş, dağın önü ve arka tarafındaki farkı anlatan güzel bir okuma oldu... @heraklesyayinlari 'nden çıkan #arifcansin 'in kaleme aldığı #Ceket isimli kitabı Vuslat teki öncülüğünde #vuslatınkitapkurtları 'yla birlikte okudum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.Kitapla ve sevgiyle kalın... #fundaileheryerdeoku #books#bookstagram #heryerdeoku#
2021
2021 66. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2021 14:38
Kapağı ilginç değil mi? Ne yazılmış ki acaba, diye insan düşünmeden edemiyor. O yüzden İlk sayfaları karıştırınca ilgim iyice çekildi. Kitabın içinde kitap var bu hikayede 90lsr belkide 80lerin sonunda geçiyor hikaye, emin değilim. Fakirliği baya baya hissettirdi yazar Sevgiyi de. Kendine has espirileri hoşuma gitti güldüğüm yerler oldu. Hikayenin sonunda tabi ters köşe oldum. Hoşuma gitti Aşk hikayesi deyip geçmek yanlış olur kitaba çünkü daha fazlası olduğunu sonlara doğru net bir şekilde anlıyoruz. Psikolojik işler var işin içinde benden söylemesi.
CeketArif Cansın · Herakles Yayınları · 202025 okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
2021 49. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2021 02:21
Ne oldu şimdi? biz ne okuduk? Kafamda sürekli bu sorulur dönüp duruyor. Kitap başta klişe gibi gelsede ilerledikçe öyle olmadığını çok iyi anladım. Son sayfaları ise ne diyeceğimi bilemiyorum fazla şaşırtıcı bitti. Asla böyle bir son olacağını bu şekilde Bi ters köşe olacağını düşünmezdim ama yazar ters köşenin en alasını yapmış. Peri masalı aşkının karanlık tarafını en sona saklamış.
Puan vermedi
Kader, üst komşusu Zeynep ablasına gittiğinde okuduğu kitap "Ceket"i görüp merak eder. Kıyafeti için şal almaya çıktığında, gardrobunda kanlı bir ceket bulur, bu ceket kitaptaki ile aynıdır, sebebini sorar. Zeynep kitabı okuyunca konuşmak üzere Kader'e kitabı verir. Kadir kötü bir çocukluk geçirmiştir, babası onu okutmamış ve kendi demir atölyelerinde çalıştırmıştır. Bir gün babası eve bir kadınla gelir, başta annesi sussa da sonradan ipler kopar. Kadir annesi ve kardeşleriyle İstanbul'a göç eder. Bir gün düğünde gördüğü Zeynep adlı kıza aşık olur, kızdaki eksiklik onu hiç soğutmaz, hatta günden güne aşkı daha da güçlenir. Zeynep ise buna karşı çıkar "imkansızım" diye Kadir'e mektup yazar. Ailesi Zeynep'e devamlı baskı yapar. Kadir vazgeçmeden devamlı evin karşısında bekler, tuğla boşluğuna mektuplar bırakır, oradan cevabını alır.. Bir gün buluşmaya çıkarlar, ama beklenmedik olaylar yaşarlar. Kadir her şeye rağmen Zeynep'ten vazgeçmez.. Zeynep'i istemeye giderler, ama babası ben kızımı kendi gibi eksik birine vereceğim diye onları reddeder. Kadir geri döndüğünde akılalmaz bir eyleme girişir, Zeynep'le evlenmek için yazgısını zorlar. Üstelik kendisini eksiltemeye dahi razıdır. Bu yaptığı onu yaşam boyu sürecek bir eksikliğe sebep olur. Ama bunu hiç umursamaz. Kader kitabın son sayfasına geldiğinde okudukları kafasında bir belirsizliğe neden olur ve soluğu Zeynep ablasının evinde alır. Kitabın eksik sayfalarını ister. Kitaba göre Kadir, çok sevdiği Zeynep için çok çileler çekmiş ve sonunda kansere yenik düşmüştür. Üstelik karısı Zeynep ona Karaciğerini verip kurtarabilecekken, bunu yapmamıştır. Kader bunun doğruluğunu Zeynep ablasını sorgularken anlar ve çok farklı bir gerçekle yüzleşir. O zaman "Her görünenin gerçek olmadığı, her gerçeğin de göründüğü gibi
2021 51. kitabı
#okudumbitti #ceket #alıntı ➡ "Erkek adam ağlamaz" diye bir söz vardır ya aslında "Kalbi olmayan ağlamaz" olmalıydı. Kadir içkici babasının yaptıklarından bıkmıştır. Demirci dükkanında çalışıp çabalar fakat babası parayı başka kadınlara yediren birde o kadınlardan birini eve getirince annesini ve kardeşini alıp İstanbula gelir. Demircide çalışmaya başlayan Kadir geceleri pavyonda sigara satmaya başlar. Yoldan geçerken düğünde gördüğü Zeynep'e aşık olur. Zeynep'in sol kolu yoktur ve ailesi onu Kadir'e vermez. Kızını kendisi gibi engelli birine vermeyi istediğini söyler. Çaresiz Kadir sevdiğine kavuşturabilecek mi? Kader üst komşusu Zeynep ablasından alıp okuduğu kitapta ki kadının o olduğunu anladı ama eşi Kadir değildi kitabın son sayfaları yoktu gerçeği öğrenmek için yukarı çıktı erkenden sorularına cevap bulmalıydı. Akıcı bir dille yazılan kitap sonuyla beni çok şaşırttı. Hayatın içinden konulara değinilmiş çok güzel bir kitaptı. Görünen ile gerçek arasındaki farkı anlatan kitabı tavsiye ederim.