Türk Dili

Çelebi Dergisi - Sayı 12 (Aralık 2023)

Çelebi Dergisi

Çelebi Dergisi - Sayı 12 (Aralık 2023) Gönderileri

Çelebi Dergisi - Sayı 12 (Aralık 2023) kitaplarını, Çelebi Dergisi - Sayı 12 (Aralık 2023) sözleri ve alıntılarını, Çelebi Dergisi - Sayı 12 (Aralık 2023) yazarlarını, Çelebi Dergisi - Sayı 12 (Aralık 2023) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
168 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
Geçmişte yazar olarak yer aldığım Çelebi Dergisi, 12.sayısında tam da alanımla ilgili bir konuyla çıktı. Artan maliyetleri ve çoğu yayının sanala geçmesini göz önünde bulundurursak
Kitap Şuuru
Kitap Şuuru
Hareketi'nin ne denli büyük bir iş yapmakta olduğunu anlayabiliriz. Türk Dili konusunda ufuk açıcı bir eser olmuş. İlgilisinin bilgisine...
Çelebi Dergisi - Sayı 12 (Aralık 2023)
Çelebi Dergisi - Sayı 12 (Aralık 2023)Çelebi Dergisi · Çelebi Yayınları · 20235 okunma
Türk dilinin mecazlar ve filler üzerine inşa edilmiş bir dil olduğunu anlamak, az sözle derin söyleme sanatının ön koşuludur.
Kitap Şuuru
Kitap Şuuru
Sayfa 133 - Ömer Lütfi MeteKitabı okudu
Reklam
Mehmet Akif Ersoy, yazılarında milletimiz için iki hususun çok ehemmiyetli olduğunu belirtir. Biri dil, diğeri dindir. Zira din, dille anlatılır; en güzel tebliğ en iyi lisan ile yapılır.
Sayfa 49 - Kitap ŞuuruKitabı okudu
Dede Korkut, belki bir figür olarak hangi çağda veya yılda yaşadığı belli olmayan bir karakterdir. Yaşadığı, gezdiği, boylar okuduğu mekânlar net olarak bilinemeyebilir. Ancak şunu rahatlıkla görüyoruz ki Türk’ün, özellikle de Oğuzların hafızasında sözlü anlatım yoluyla çok güçlü bir yer etmiştir. Farklı bölgelerde farklı nüshâlarla, anlatılarla, şarkılarla kendini göstermiş ve nihâyetinde Türkçenin yazılı kültürüne de girmiştir. Kilometrelerce uzaklıkta olan insanların zihninde var oluşu, Türk dilinin ve kültürünün ne denli güçlü köklere dayandığının en güzel kanıtıdır. O kök, bugün farklı dallara ayrılmış, daha da zenginleşmiş, bir şekilde ortaklığını korumuş ve geleceğe de aynı güzellikte uzanmaya devam edecektir.
Sayfa 112Kitabı okudu
Birbirinden uzak coğrafyalarda bu kadar benzer geçmişi, dili, tarihi, figürleri bugün bile yaşatıyor olmak, Türk dilinin gücünü ve derin geçmişini bir kere daha gün yüzüne çıkarıyor.
Sayfa 109Kitabı okudu
Türkçenin Zenginliği Ve Kelime Türetme Gücü
"Türkler daha önce bilmedikleri bir kavramı dillerine alırken ya Türkçeden bir kelime türetmiş ya da kavramı aldığı dildeki kelimeyi gerek ekler vasıtasıyla gerek yapısını değiştirerek Türkçeleştirmiştir." #ÇelebiDergisi #kitapsuuru #alıntı
Reklam
14 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.