Genç Modern Dönemde Cemaat Sosyolojisi

Cemaatin Dönüşümü

Ramazan Yelken

Cemaatin Dönüşümü Hakkında

Cemaatin Dönüşümü konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
Okunma
Beğeni
72
Görüntülenme

Hakkında

Sosyolojik çevrelerde modernleşmenin en önemli göstergelerinden birinin cemaatten topluma doğru bir gelişme olduğu yönünde yaygın bir görüş vardır. Belki bu nedenle moderleşme tarihi bir bakıma cemaatin çözülüşü ve bunun yerini toplumun alması biçiminde okunmuştur. Sosloyogların öncü isimlerinden olan Marx, Weber, Durkheim ve Simmel'in yazılarında bu çözülüşün hem dramatik boyutlarına hem de modernleşmeye damgasını vuran boyutlarına merkezi bir yer ayrılmıştır. Her birinin analizlerinin odağında bu geçişin nasıl kavramsallaştırılacağı sorunu yatmaktadır. Cemaatten Topluma geçişin analizini ve kavramsallaştırmasını, bu geçişin bireysel ve toplumsal sonuçlarını doğrudan bütün çalışmalarının merkezine oturtan Ferdinand Tönnies'in katkılarıysa bir 'Cemaat Sosyolojisi' için en temel çerçeveyi çizmiştir. Oysa günümüzde bu klasik "cemaatten topluma geçiş" yaklaşımları ciddi bir krizin eşiğine gelmiş bulunuyor. Yaşamakta olduğumuz yeni toplumsallaşma biçimlerine bu klasik toplum modeli biraz dar gelmektedir.
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 48 dk.Sayfa Sayısı: 275Basım Tarihi: 1 Ocak 2015İlk Yayın Tarihi: Mart 1999Yayınevi: Vadi Yayınları
ISBN: 9789757726982Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Ramazan Yelken
Ramazan YelkenYazar · 0 kitap
Dr. Ramazan YELKEN 1959 Çankırı/Ilgaz nüfusuna kayıtlıdır. İlk, orta ve liseyi Ankara’da bitirdi. 12 Eylül 1980 ihtilalinde Mamak Askeri Cezaevinde yattı. Üniversiteyi burada kazandı ve çıkınca 1985 yılında A.Ü. DTCF Sosyoloji bölümüne başladı 1989 yılında mezun oldu. 1994 yılında ODTÜ SBE Sosyoloji Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı. 1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. Sosyoloji Bölümüne Arş. Grv. olarak atandı. 1995–1998 yılları arasında Sakarya Üniv. SBE Sosyoloji Anabilim dalında doktorasını tamamladı. 1998 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. Sosyoloji Bölümüne Yrd. Doç. olarak atandı ve bu üniversitede sosyoloji bölümünün kurulmasında görev alarak Bölüm Başkanlığı ve yardımcılığı görevlerini yaptı. 1999 yılında Kanada’ya giderek çeşitli çalışmalar yaptı. 2005 yılında Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fak. Sosyoloji Bölümüne Yrd. Doç. olarak atandı. 2003 yılında Pamukkale Üniv. Sosyoloji bölümünde, 2004 yılında Selçuk Üniv. Sosyoloji bölümünde, 2007 yılında Erciyes Üniversitesi, 2012 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi SBE sosyoloji anabilim dalında ve 2012 yılında Kırıkkale Üniv. SBE Sosyoloji Doktora Proğramında Misafir Öğrt. Üyesi olarak dersler verdi. 2008 yılında Doçent, 2013 yılında ise Prof. Olarak Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümüne atandı. 2013 yılında ABD’ye TÜBİTAK bursu kazanarak gitti ve burada bir yıl Visiting Scholar olarak George Mason Üniversitesi’nde bulundu. 2015 Yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümüne Prof. olarak atandı. Vadi yayınlarından çıkan Cemaatin Dönüşümü ve Tarih Sosyolojisi adlı kitaplarının yanında ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli makaleler, bildiriler, kitap bölümleri, söyleşiler gibi yayınları, vardır. Ulusal ve Uluslararası düzeyde birçok panel, konferans, kongre ve sempozyuma katılarak bildiriler sunmuştur. Akademik ilgi alanları arasında; sosyoloji teorileri, cemaat, tarih sosyolojisi, sivil toplum, kamusal alan, insan hakları gibi konular yer almaktadır. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.