Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sosyal Sefaletin, Ekolojik Felaketin, Etik Yozlaşmanın Kökeni

Çığırından Çıkmış Bir Dünya

Fikret Başkaya

Çığırından Çıkmış Bir Dünya Sözleri ve Alıntıları

Çığırından Çıkmış Bir Dünya sözleri ve alıntılarını, Çığırından Çıkmış Bir Dünya kitap alıntılarını, Çığırından Çıkmış Bir Dünya en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
ABD’yi kuranlar
ABD’yi kuranlar Haçlı Seferleri’ni yapanların, İberya yarımadasından Müslümanları ve Yahudileri kovanların devamıydılar ve bunların ortak özelliği koyu birer ırkçı olmalarıydı.
Sayfa 240Kitabı okudu
Reklam
“kutsal bir misyon”
Kuzey Amerika’ya yerleşen ilk İngiliz Protestan göçmenler “Amerikan yerlilerini” soykırıma tabi tutarken, kendilerine Tanrı tarafından “kutsal bir misyon” verildiği düşüncesinden hareket ediyorlardı.
Sayfa 240Kitabı okudu
Biz de kaç kişi acaba?
1995’te ABD’de bilimsel araştırma ve mühendislik projelerinde çalışan uzman sayısı 12 milyondu. Bunun % 72’si Üçüncü Dünya doğumluydu.
Sayfa 200Kitabı okudu
üçyüz adam Avrupa’nın ekonomik kaderini elinde tutuyor
Alman AEG’nin kurucusu Walter Rathenau’nun bir sözünü hatırlatıyor: Birbirlerini şahsen tanıyan üçyüz adam Avrupa’nın ekonomik kaderini elinde tutuyor ve kendi aralarından mirasçılarım d« seçiyor.
Sayfa 188Kitabı okudu
[Yabancı] kapitalistler yüzyıllar boyu, azgelişmiş dünyada suç işlemekten başka iş yapmadılar. Frantz Fanon
Sayfa 233Kitabı okudu
Reklam
şirket kazançları çoğalınca açların sayısı da niçin artıyor
Yegâne amaç “dünyanın yeni efendilerinin” yağmasını sürdürmek olunca, çelişik sonuçların ortaya çıkması kaçınılmazdır. Yatırımlar artıyor, barajlar yükseliyor, nehirlerin yatakları değiştiriliyor, madenler çıkarılıyor, enerji kaynakları harekete geçiriliyor, fabrikalar, mağazalar zinciri ortalığı kaplıyor, elektrik santralleri mantar gibi çoğalıyor, üretim artıyor, ama eşzamanlı olarak açların sayısı da artıyor, hastalıklar yayılıyor, eğitim ve sağlık hizmetinden nasiplenemeyen insan sayısı çoğalıyor, doğal çevre kötüleşiyor.
Sayfa 220Kitabı okudu
Şimdilerde fanatik bir serbest ticaret şampiyonu olan ABD, 1945’e kadar dünyanın en çok korunan ekonomisine sahipti. Aynı şey İngiltere için de geçerlidir. Tarihin bize öğrettiği şey şu ki, bir kapitalist ülke, ancak rakipleri karşısında kesin üstünlük sağladığında serbest ticaret yanlısı oluyor.
Sayfa 225Kitabı okudu
Çokuluslu şirketlerin, dünyanın beşerî, doğal, kültürel ve entelektüel zenginliğini yağmalamasını, modernleşme, ilerleme, “çağdaşlaşma”, ekonomik büyüme, kalkınma vb. olarak sunmak, bir egemen ideoloji kategorisidir.
Sayfa 196Kitabı okudu
Kuzey Amerika’ya ilk yerleşenler fanatik Püriten ve Kalvinist Protestanlardı. Kendilerini Beyaz Adam’ın temiz kanının koruyucusu olarak görüyorlardı.
Sayfa 240Kitabı okudu
246 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.