Emanet ve Ehliyet Okumaları 2

Cihad Risalesi

Hüsnü Aktaş
Onlardan (müşriklerden) korkacak mısınız? Eğer (gerçekten) inanmış kimseler iseniz, kendisinden korkmanıza daha çok lâyık olan bir Allah vardır.”
Sayfa 120 - Kudemâ Yayınevi - Tevbe Sûresi, 13. Ayet·Kitabı okudu
Din
"Ey imân edenler! Ne oldunuz ki, size "Allah yolunda topyekûn cihada çıkın" denildiği zaman yere (mıhlanıp) ağırlaştınız. Âhiretten (vazgeçip yalnız) dünya hayatına mı razı oldunuz?"
Sayfa 63 - Kudemâ Yayınevi - Tevbe Sûresi, 38. Ayet·Kitabı okudu
Din
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Zira Cihadı terk eden bir kavim, Allah-u Teâlâ’nın nusretinden mahrum olur. Nitekim İmam Muhammed, Hazret-i Ma’bed’den şu rivayeti kaydeder; “Bu ümmet Ekin ekmeye yöneldiği zaman Allah’ın nusreti üzerinden kaldırılır ve kalplerine korku salınır.” Yani bu ümmet, ziraate yönelir ve onunla uğraşıp tamamen cihadı terk ederse, Allah’ın nusreti ondan alınır. Ama bir kısmı ziraatle meşgul olur, bir kısmı da cihad görevini yerine getirirse, o zaman (ziraatle uğraşmanın) sakıncası yoktur.
Sayfa 144 - Kudemâ Yayınevi·Kitabı okudu
Din
Dâru’n-Nedve’de toplanan kırk yaşını doldurmuş tağutlar; insanlar üzerine “kanun” koymakla meşguldüler!
Sayfa 93 - Kudemâ Yayınevi·Kitabı okudu
Felsefe ve Düşünce
Cuma Namazı
Bir beldede mü'minler; kendi içlerinden seçtikleri cum'a imamının değil de, o beldedeki siyasi yönetimin tayin ettiği imamın arkasında cum'a namazını edâ ediyorlarsa, o siyasî yönetime karşı cihaddan söz edemezler! Zira her ibâdet; edâsının şartlarına riayet edilerek yerine getirilir. Cum'a ve bayram namazlarının edâsının şartları; mükellefin dışında aranan şartlardır. O şartların bulunması; mü'minlerin idare ve hakimiyete sahip olduklarının delilidir. Hiçbir mü'min, kendi idare ve hakimiyetini tahrip etmek isteyen asi ve bağîlere itaatle yola çıkamaz. Bu husus iyi bilinmeli ve “demokratik” hevesleri için İslâm'ı istismar edenlere meydan verilmemelidir. Zira Allâhu Teâlâ'nın rızasını bir kenara bırakıp; heva ve heveslerine göre amel edenlerde ihlâs yoktur.
Sayfa 89 - Kudemâ Yayınevi
Bütün muteber kaynaklarda; “dâru’l-küfür, dâru’ş-şirk, dâru’l-mütegallibe, dâru’l-bağy ve dâru’l-İslâm gibi terkiplere rastlamak mümkündür. (…) Dikkat edilirse bütün terkiplerde keyfiyet ön plândadır ve hepsi akâid belirtmektedir. (…) (Yeryüzünün tamamı; “Niyyet” ehli mü’min için “vatan-ı aslî” veya “vatan-ı ikamet” olabilir. Dolayısıyla “vatan” ile “dâr” mefhumu arasında büyük farklar vardır.)
Sayfa 75 - Kudemâ Yayınevi·Kitabı okudu
Felsefe ve Düşünce