Yusuf Asal
Nesil Yayınları
9786051832074

2010 1. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2010 19:31
Yer yer esprileri olsun, yer yer ciddi sözler olsun çok güzel bir kitap. Hem yeni bilgiler öğretirken hem de eğlendiriyor. 2 yıl önce okusam da yinede hala aklımda olan bir kitap. "Çocuk kitabıdır okumam" demeyin, gayet güzel bir kitap okumanızı öneririm.
2021
Çılgın BitkilerYusuf Asal · Nesil Yayınları · 201786 okunma
2021 3. kitabı
Müthiş bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu kitapta neler yok ki! Etle beslenen bitkiler (Köfte mi yiyorlar acaba?) Mafya çiçeği (Yer altında açıyor.) Ceset çiçeği (Annnneeeee!) Psikopat bitkiler (Çok tehlikeliler.) Berbat kokan bitkiler (Burnunuzu kapatın!) Gündüz uyuyup gece uyanan bitkiler Hüngür hüngür ağlayan bitkiler (Dertleri var belli ki…) Zehirli bitkiler Romantik bitkiler Bir de aklıma takılan bir soru var: Fatih Sultan Mehmet Neden Hiç Domates Yememiş? Bitkiler hakkında komik, tuhaf ve ilginç her şey bu kitapta. Profesör Lütfü Lafcambazı’nın muhteşem anlatımıyla.
Çılgın BitkilerYusuf Asal · Nesil Yayınları · 201786 okunma
2025 37. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2025 20:52
Müthis bir yolculuga cikiyoruz. Bu kitapta heler yok ki! Etle beslenen bitkiler (Köfte mi yiyorlar acaba?) Mafya cicegi (Yer altinda açiyor.) Ceset cicegi (Annnheeeee!) Psikopat bitkiler (Çok tehlikeliler.) Berbat kokan bitkiler (Burnunuzu kapatin!) Gündüz uyuyup gece uyanan bitkiler Hüngür hüngür aglayan bitkiler (Dertleri var belli ki...) Zehirli bitkiler Romantik bitkiler Bir de aklima takilan bir soru var: FATIH SULTAN MEHMET NEDEN HIÇ DOMATES YEMEMIS? Bitkiler hakkinda komik, tuhaf ve ilginc her sey bu kitapta. Profesör Lütfü Lafcambazinin muhtesem anlatimiyla.
Çılgın BitkilerYusuf Asal · Genç Nesil Yayınları · 201886 okunma

Yusuf AsalYazar · 114 kitap
01/08/1973’te Ceyhan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ceyhan’da tamamladı. Orta okul yıllarında tanıştığı şiirle, dost oldu. İlk şiir kitabını, üniversitede öğrenciyken yayımladı. Üniversite yıllarında katıldığı bir şiir yarışmasında birincilik aldı. Erzincan ve Iğdır’da “GÜL PEMBE ” adı altında, kültür ve edebiyat konulu radyo programlar yaptı. Öğretmen olarak Siverek , Iğdır ve İstanbul’da görev yaptı. 2001 yılında “BAL ARISI” adlı bir tiyatro grubu kurdu. Şiirleri : Türk Edebiyatı, Otağtepe, Yaklaşım, Dil ve Edebiyat dergilerinde yer aldı. Araştırma yazıları, röportajları, makaleleri yerel ve ulusal gazetelerde, dergilerde yer aldı. Altın Turaç ödülleri kapsamında 2012 yılında, YILIN YAZARI seçildi. Şiir kitapları : ANNEYE (1995) ve GÖZLERİNE YAZDIĞIM ŞİİRLER (2001) 100’e yakın kitabı bulunan yazarın tiyatro kitaplarında yer alan oyunları, okullarda sahnelendi, yarışmalarda derece aldı. Masallar, öyküler, Gençlik romanları, Mizahi romanlar ve eğlenceli bilgi kitapları yazdı.