Cinsel İstismar

Türler:
Sıralamalar

2019 12. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2019 22:00
Nerdeyse hergün medyada duyuyoruz çocuk istismarı.Kitapta psikolojik etkileri yasal değerlendirme anlatılmış fakat kapsamlı değil.Sürekli aynı konuları tekrarlıyor.Bu kadar hassas ve mühüm bir konuda daha kapsamlı bir bilgi verilebilirdi.
2021 44. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2021 23:10
Cinsel İstismar ile mücadele; toplumsal reflekslerle, sadistik cezalandırma yöntemleriyle, şiddet kullanma yoluyla yapılamaz. Cinsel istismar; cinsel eğitim ile, güçlü aile bağları ile ve insanları istismara iten sebeplerin ortadan kaldırılması ile yok edilir. Yani bir çocuğa gerekli cinsel eğitim verilmediğinde, çocuk başına gelen olayı hayatın olağan parçası olarak görür. İçine sinmese de rahatsız olsa da, buna ses çıkaramaz. Ancak yaşı büyüdüğünde, ergenlik ya da sonrası dönemlere ulaşıldığında, istismara uğradığını fark eder. Bu sefer de türlü sebepler yüzünden sessizliğini korumak zorunda kalır. Güçlü aile bağları olmayan çocuklar, özellikle tek ebeveynli ya da ebeveynleri dışındaki kimseler yanında kalan çocuklar, istismarın her türlüsüne ne yazık ki daha açık oluyorlar. Cinsel istismar çocukta güvensizlik yaratır ancak çocuk ailesinde de güvensizse, bunu kolayca dile getiremez. Bu yüzden sadece çocuklara değil, çocuklarla çalışan/yaşayan kimselere de bu eğitimleri vermek çok önemlidir. Eğitim derken, zoomdan ya da havasız konferans salonlarından bahsetmiyorum tabiki. Buradaki eğitimler (!) hiç bir sonuç vermeyeceği gibi, kişileri "bir şey yaptıklarını" düşünmeye ittiklerinden daha da geriletmektedir. Bu eğitim, atasözleri kullanımından tutun şarkı sözlerine kadar, sosyal medyadan tutun hikaye kitaplarına kadar ilmek ilmek işlenmek durumundadır. Yani, dostlar alışverişte görsün hesabı değil gerekçi bir tutum ve bitmez bir sabırla gerçekleştirilmelidir. ABD ya da Avrupa'da yapılan araştırmaların kullanıldığı bir konuda, ülke içerisinde çok az çalışmanın yapılmış olması da ÜLKEMİZDE CİNSEL İSTİSMARIN HİÇBİR ŞEKİLDE ÖNEMSENMEDİĞİNİ göstermektedir. Daha doğrusu, asıl önemsemesi gereken kimselerin önemsemediğini gösterir. Ülkemizde yetkiyi veya bilgiyi elinde
Psikoloji
2015 7. kitabı
Kitaptan önce kitabın konusuna duyarlı olmamız gerektiğini düşünüp kitabı aldım. Çocuğa karşı uygulanan cinsel istismar, Pedofili rahatsızlığı, ensest istismarı ve çeşitleri, ve tedavi ! Gerçekten ilginç bilgiler edindim. Birçok araştırmaya dayanarak yazılmış olduğu apaçık, emeğe saygı duyuyorum.
2017 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2017 17:54
Her suç türü tabii ki bir şekilde insana veya topluma zarar verir ancak özellikle cinsel suçlar kişinin hayatını sürekli etkileyen izler bırakır. Hele ki çocuklara yönelik cinsel suçlarda artık o çocuğun sağlıklı bir birey olarak toplumda yer alması çok zor bir süreçtir. Şu aralar biraz da siyasi popülizm ile idam tartışmaları devam ede dursun ben her zaman için çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında, bir hukukçu olarak idamın getirilmesini temenni etmişimdir. Bir kişinin bütün hayatını etkileyen bir eyleme karşılık gayet adilane bir ceza bence ama gel gelelim bizim ceza hukuku sistemimiz suçluyu ıslah etme ve dönüşü olmayan cezaları vermeme üzerine kuruludur. Ceza hukukunun temel amacının vicdanları rahatlatmak değil, toplumun düzenini bozan bireyleri toplumdan tecrit ederek ıslah etmek olduğunu biliyorum ama benim gördüğüm kadarıyla bu şahıslar bu sistemle ıslah olmuyorlar ve büyük çoğunluğu cezalarını çekip toplum arasına karıştıklarında aynı suçu yine işliyorlar. En son temmuz ayında kamuoyunda kimyasal hadım olarak geçen “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmelik” yürürlüğe girdi ancak ne kadar faydalı olacağı tartışılır. Kitaba gelecek olursak; çok derinlemesine irdelenmesi gereken bir suç türü ve kitap bu açıdan baya faydalı bilgiler içeriyor. Çocukların ve gençlerin cinsel istismarı, pedofili, ensest ve engellilerin cinsel istismarı gibi önemli başlıklar içermekte. Özellikle de kitabın son kısmında işin adli boyutu ele alınarak cinsel istismara uğramış çocuklarla nasıl konuşulması, ifadeleri alınırken nelere dikkat edilmesi gerektiği gayet güzel anlatılmış. Psikolojik bir kitap olsa bile sizi kesinlikle tıp diline boğmadan her şeyi gayet anlaşılır bir dille sunuyor. Kitapla ilgili
·382 syf.·
2026 24. kitabı
Maalesef dünya da cinsel istismar çok. Özellikle pedofili ve ensest. Epstein olayları da bunu doğruluyor. Bu tarz eserler bilgilendirici oluyor ama psikolojiyi yıpratıyor. Etkisinde kalıyorsunuz. Bu kitapta da zaten cinsel istismarı ayrıntılı şekilde okuyorsunuz. Aklınıza gelmeyecek iğrençlikler..
Psikoloji

Sedat TopçuYazar · 4 kitap
Bartın’da doğdu. İlk ve Orta okulu doğduğu kentte, liseyi İstanbul-Kabataş Erkek Lisesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini yedek subay öğretmen olarak İstanbul “Kuleli Askeri Lisesi”nde yaptı. Askerlikten sonra, İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne Psikolog olarak atandı. Dünyada “Anti-psikiyatri” akımının yaşandığı 1970 yılında İngiltere’de “Henderson Hospital”da “Therapeutic Community-Tedavi Edici Topluluk” konusunda uygulamalı eğitim gördü. Dünya Sosyal Psikiyatri Derneği’nin(The World Association for Social Psychiatry-WASP) Kurucusu Dr.Joshua Bierer’le çalıştı. Devlet bursu ile gönderildiği İngiltere’de, Londra Üniversitesi “Institute of Psychiatry’”de Psikoloji Doktorası(Ph.D) yaptı. İngiltere’de “Netherne Hospital Psychology Department”da araştırma psikoloğu olarak çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra,bugünkü Muğla Üniversitesi’ nin özünü oluşturan “Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu”nda öğretim görevlisi ve Müdür Yardımcısı olarak bir yıl görev yaptı. Buradan, Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne naklen atandı ve bu üniversitede sırasıyla, yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrolarında 18 yıl çalıştı. Çocuk Akıl Sağlığı ve Rehberliği Derneği’nin(ÇARE-DER) kurucu üyesidir. Yerli ve yabancı dilde yayınlanmış birçok çalışması ve kitapları bulunmaktadır. “Çocukların Cinsel İstismarı” ve “Silinmeyen İzler”, “İnsan ve Psikiyatri” yazarın en son yayımlanan kitaplarıdır. “Medyadan Psikolojiye” başlıklı kitabı 2000 yılında yayınlanmıştır. Kendisi halen Ankara’da yaşamaktadır.