Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çocuklarda Yaratıcılığın Gelişimi

Jerome L. Singer

Çocuklarda Yaratıcılığın Gelişimi Gönderileri

Çocuklarda Yaratıcılığın Gelişimi kitaplarını, Çocuklarda Yaratıcılığın Gelişimi sözleri ve alıntılarını, Çocuklarda Yaratıcılığın Gelişimi yazarlarını, Çocuklarda Yaratıcılığın Gelişimi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çocukların deneyimlerine ortak olabilir miyiz?Bu hayal ruhunu yakaladığımızda daha yaratıcı yetişkinler olabilir miyiz? Kendi anılarımız çocuklarımızın yetişmesinde bize yardımcı olur mu? Erich Kastner bunların olabileceğine inanıyor. “ Anılarımız içimizde yaşıyor. Anılarımız içimizde uyurlar, canlıdırlar ve nefes alıp verirler, bazen de gözlerini açarlar. Anılar avuçlarımızda, ayaklarımızda, burun deliklerimizde, kalbimizde, pantolonlarımızda yaşar, nefes alır ve uyurlar.”
Sayfa 36
Olumlu duygular çocukların yeniden üretme ve ayırt etme yetkilerinin gelişmesinde önemlidir.
Sayfa 100 - 100-1001 sayfaKitabı okudu
Reklam
Yaratıcılık; korku, üzüntü ve yorgunlukla ters orantılıdır.
Çocuklar yaşamlarında ilk defa gördükleri şeyleri tanımaya çalışırlar. İlk taklit oyunları ile birlikte-bebeğini besleme, oyuncak ördeğini yıkama, oyuncak ayısını yatağa yatırma, oyuncak telefon kullanma, yemek pişirir gibi yapma, günlük yaşamlarında karşılaştıkları durumlar sayesinde sınıflandırma düzenlemeyi ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi öğrenirler.
Oyunlar, çocuğun başkalarının duygularını ve bakış açılarını anlamasını sağlar.
Deneyim, olumlu duyguların ifadesi ya da olumsuz duyguların uygun bir şekilde kontrol edilmesinde doğal olarak olumlu bir takviye oluşturur.
Reklam
Bebeklerle yüz-yüze oyun oynamak için en önemli dönem 3 ve 6 ay arasındaki zamandır. Bu süre içinde bebek, bakıcısının çeşitli yüz ifadelerini görür.
Annenin yeni doğmuş bebeğini kucaklaması, yanaklarına dokunması, ayak parmaklarını gıdıklaması ya da bebeğin kendi parmaklarını tutmasına izin vermesi duyusal-motor oyunların başlamasını sağlar.
''Evinize geldiğinizde yabancı biriyle karşılaşıyorsunuz. Bu kişi çocuklarınıza kavga etmeyi, dayak atmayı, dövüşmeyi, cinselliği öğretiyor. Siz bu insana ne yaparsınız? Onu biraz da şiddet kullanarak atmaz mısınız? Fakat bütün bunları her gün, her saat yapan TV'nizi baş köşenize yerleştiriyorsunuz. ''