Iremonger Serisi 2. Kitap

Çöpkent

Edward Carey
Tahmini Okuma Süresi:
9 sa. 18 dk.
Sayfa Sayısı:
328
Basım Tarihi:
23 Ocak 2018
Yayınevi:
Kırmızı Kedi Yayınevi
Orijinal Adı:
Foulsham (Iremonger #2)
ISBN:
9786052982082
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Ciltli
Sıralamalar
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

ÇÖPKENT//EDWARD CAREY
10/10
·328 syf.··
Beğendi
·
2021 21. kitabı
·
28 saatte okudu
·
Okunma: 06 Ağustos 2021 00:37
Kil bir düğmeye dönüşen Lucy Pennant,sonsuza dek kaybolması için hurdalığa atılmıştı. Bir yarım altının içine hapsolan Clod Iremonger ise pislik içindeki Çöpkent sokaklarında bir cepten diğerine yolculuk ediyordu. .. Serinin ikinci kitabında artık daha hareketli ve tehlikeli bir yolculuğa çıkıyoruz. Hurda Köşkü tüm uğraşlara rağmen dağılmış kahramanlarımız ise dönüşmek zorunda bırakılmıştır. Tüm bu kargaşa içersinde hem eski hallerine dönmek için savaş verecek hemde Iremonger ailesinin gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya çalışacaklar. Bu kitapta beni asıl etkileyen şey her ne kadar gerçek üstü bir dünya oluşturmuş olsada şimdiki zamana, olaylara yapılan atıflar ve metaforlar oldu. Şuan yaşadığımız dünya ile kitaptaki dünya aslında o kadar benzer sorunlar barındırıyor ki... Gözümüze iyi görünen kötüler, bulunduğu mevkiden ve makamdan vazgeçmemek için her türlü yola başvuran zenginler ve acımasız yöneticiler. Ne kadar da tanıdık değil mi? Bir çok ülkenin yaşadığı ve hala yaşamak durumunda kaldığı sorunlar. Bazen bir kitaba daha farklı bir gözle bakmak gerekiyor gerçeği görebilmek için. Demem o ki bu seriyi okuyun,okutun:))
Edebiyat
ÇöpkentEdward Carey · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201857 okunma
10/10
·328 syf.··
Beğendi
·
2019 203. kitabı
Kitap Yorumu//Çöpkent-Edward Carey . Kil bir düğmeye dönüşen Lucy Pennant, sonsuza dek kaybolması için hurdalığa atılmıştı. Bir yarım altının içine hapsolan Clod Iremonger ise pislik içindeki Çöpkent sokaklarında bir cepten diğerine yolculuk ediyordu. Sonunda yine yolları kesişecek olan bu ikili, Iremonger Ailesi’nin büyük sırrını keşfedecek ve önemli kararlar almak zorunda kalacaklardı. . İlk kitabı olan Hurda Köşkü, Kirkus Reviews tarafından 2014 yılının en iyi gençlik kitabı seçilen, Iremonger Serisi Çöpkent ile devam ediyor. Seriye resmen bağımlı oldum. Bu seri nasıl popüler olmaz, nasıl bilinmez anlamıyorum. Cidden aşırı sevdim. İlk kitapta daha çok Iremonger ailesini tanıdık. Bu kitapta ise olayların isyan boyutu, gerçekler, sırlar açığa çıkıyor. Üçüncü kitabı aşırı merak ediyorum bir yandan. Diğer yandan seri bitecek diye üzülüyorum resmen. Karmaşık duygular içerisindeyim. . Seri normalde çocuk kitabı kategorisinde görünüyor. Bir Harry Potter vakası daha bana göre. Zira bir çocuktan çok yetişkin birinin anlayacağı mesajlar var içinde. Üst yönetim ailesinin halkı ezili, kendi çıkarşarına göre kullanışı, kukla bir ordu ve tehlike anında haşkı yok olmaya sürükleyin kendilerinin tehlikeden kaçması durumu. Tanıdık geldi değil mi? Şuan çoğu ülkede yaşanan bir yönetim biçimi gibi sanki. İçerikte yet alan kurgu dünyası da bir çocuğa göre fazla karmaşık ve bağlantı oranı fazla. Yani 7-8 yaşında bir çocuk 300 küsür sayfadan oluşan her kitabı okuyup anlayamaz. Bir yetişkin olarak bayıldım seriye ve her yetişkin de okumalı bu kitabı. Benim için bu seri 5 puanı alır. Net. Çevirisi de çok başarılı. Bu konuda @kirmizikediyayinevi 'ne teşekkür ediyorum. Hakedene hakkını teslim etmek gerek. Bu seriye bir de youtube videosu gelecek söz veriyorum.
ÇöpkentEdward Carey · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201857 okunma

Yazar Hakkında

Edward CareyYazar · 7 kitap
1970 yılında Birleşik Krallıkta dünyaya gelmiştir. Carey oyun ve roman yazarıdır. Patrick Süskind'ün Güvercin ve farklı kitapların değişik uyarlamalarını yazmıştır. Yazarın oyunları arasında Sulking Thomas ve Kuşların Kaptanı en popüler olanlarıdır.