Cumhuriyet Dönemi Çağdaş Türk Romanı (Siyasal ve Sosyal Değişimler Açısından (1946-2000))

Alemdar Yalçın

Cumhuriyet Dönemi Çağdaş Türk Romanı (Siyasal ve Sosyal Değişimler Açısından (1946-2000)) Gönderileri

Cumhuriyet Dönemi Çağdaş Türk Romanı (Siyasal ve Sosyal Değişimler Açısından (1946-2000)) kitaplarını, Cumhuriyet Dönemi Çağdaş Türk Romanı (Siyasal ve Sosyal Değişimler Açısından (1946-2000)) sözleri ve alıntılarını, Cumhuriyet Dönemi Çağdaş Türk Romanı (Siyasal ve Sosyal Değişimler Açısından (1946-2000)) yazarlarını, Cumhuriyet Dönemi Çağdaş Türk Romanı (Siyasal ve Sosyal Değişimler Açısından (1946-2000)) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
kemal tahir ise ondan [yaşar kemal] biraz daha farklı bir çizgide eserlerini vermiştir. öncelikle köy ve köy hayatını bilmeden anadolu'yu ve halkı bilemeyeceğimiz düşüncesi ile doğrudan köy romanları yazarken, bir süre sonra bir şablon hâline gelen ve kendisini tekrarlayan köy romanlarına karşı savaşı da yine kendisi başlatmıştır. 'devlet ana' adını verdiği ölümsüz romanını kaleme aldıktan sonra yakın siyasi tarihimizdeki olaylara yönelerek farklı bir bakış açısı ile bu siyasal olayları değerlendirmiştir.
Sayfa 129Kitabı okudu
Reklam
Belki de son iki yüzyıllık bir süre içinde Batı'dan gelen ve beyinlerimizin eleştiri süzgecinden geçmeden ufkumuzu kaplayan düşüncelere uyguladığımız psikolojik kabuller nedeniyle böyle bir çelişki gözden uzak tutulmuştur.