Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Damla Damla Gönderileri

Damla Damla kitaplarını, Damla Damla sözleri ve alıntılarını, Damla Damla yazarlarını, Damla Damla yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
78 syf.
·
Puan vermedi
Ruşen Eşref ÜNAYDIN (d. 1892 İstanbul ö. 21 Eylül 1959 İstanbul) Galatasaray Sultanisi’ni ve Edebiyat Fakültesi’ni bitirdi. Askeri Baytar Âlisi’nde, Darülmuallimini Âli’de, Türkçe ve Fransızca öğretmenliği yaptı. Yazarlık hayatına 1914’te mütercimlikle başladı. 1918’de Yeni Gün muhabiri olarak Kafkasya’ya, Tasviri Efkar muhabiri olarak Sivas’a gitti. Dergi ve gazetelerde mülakat ve gezi türünde yazılar yayımladı. 1920’de Anadolu hükümetinin çağrısı üzerine İnebolu yoluyla Ankara’ya gitti; Türk Kurtuluş Savaşı’na katıldı. 1922 yılında Buhara elçiliği başkatibi oldu. Lozan Konferansı’nda matbuat müşavirliği yaptı. TBMM II., III. ve IV. dönemlerinde Afyonkarahisar milletvekili olarak görev yaptı. Riyaseti Cumhur Umumi Katipliği’nde (Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği), Tiran, Atina, Budapeşte elçiliğinde ve Roma, Londra ve Atina Büyükelçiliğinde bulundu. 1952’de emekliye ayrıldı. Servet-i Fünun, Donanma, Tedrisat, Türk Yurdu ve Yeni Mecmuada yayımladığı mülakat, mensur şiir ve hatıra türünde yazılarıyla tanındı. Anafartalar Kumandanı Mustafa Kemal ile Mülakat’ın yazarı ve Mustafa Kemal Paşa’nın yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Ruşen Eşref ÜNAYDIN, Mustafa Kemal Paşa’yı Türk basınında ilk defa tanıtmasıyla ünlüdür. Bu yönden önemli bir yere sahiptir.
Damla Damla
Damla DamlaRuşen Eşref Ünaydın · Mola Kitap · 201033 okunma
Reklam
"Bahçende açılan ilk gülü öptüm, göğsünde gönlümden iz kalsın diye... Abit (kul) n'çin secde eder? Ruhu cennete varsın diye..."
Ve son zafer dünyaya gösterdi ki Anadolu'da Yunan istilası küstah bir hayaldir.Hakikat olan Türk varlığıdır.
78 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
16 saatte okudu
Kitaba Dair
"Damla Damla" ülkemizde yeni harflerle basılan ilk eserdir. Yazar, bu kitabın ilham kaynağının Atatürkle yaptığı bir konuşmasında Atatürk'ün ona söylediği birkaç kelimeyi yorumlamasını istemesi ve bu kelimeler etrafında gelişen konuşmaların ona bu eseri yazması için yol gösterdiğini ifade eder. Yetmiş altı küçük parçadan oluşan bu kitap çoğunlukla birer paragraftan oluşup doğa, hayatın güzellikleri, aşk ve ölüm temalarını işler.
Damla Damla
Damla DamlaRuşen Eşref Ünaydın · Mola Kitap · 201033 okunma
Büyük Adamlar!.. Bir ömürlük zaman içinde diyar kuranlar, âlem bulanlar, afiyet sunanlar, ses yaratanlar, söz anlatanlar, kırılsa da anılacak şekiller, yıkılsa da iz bırakacak yapıtlar kuranlar! Faniliğin akıbeti şanlı vücutlarınıza değse de ruhlarınıza eremez... Bedenleriniz toz olsa bile eserleriniz , teneffüs ettiğimiz temiz havadır, ey hayatın dostları!
Sayfa 89 - Müjde YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sizlere bu toprak ne kadar muhtaç, ey nefreti muhabbetinden eksik günler, eziyeti sefasından az, güzelliği çirkinliğinden çok günler!
Sayfa 82 - Müjde YayınlarıKitabı okudu
Ben vücudum muyum?Yoksa vücudumun ihtiva ettiği mi? Ben ölünce vücudum mu ölecek, onun ihtiva ettiğimi?
Sayfa 66 - Müjde YayınlarıKitabı okudu
Ömrüm seni ben israf ediyorsam sana müptelâyım da ondan!.. Biliyorum, her tadın, er geç,ölüm tuzağı... Bağrı oyuk çınarları görüyor musun?O nebati akbabalar, gövdeleri nasırlı kabuklar haline getiriyor da gene her baharı son bir kaç yaprakla karşılıyor! Bütün feryatlar gitmektendir, kalmaktan değil!
Sayfa 63 - Müjde YayınlarıKitabı okudu
Hayat!.. Kendinin arttıkça eksilen, uzadıkça kısalan yaman bir çelişki olduğunu onlara hatırlatsana...
Sayfa 52 - Müjde YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Karanlıklarda bir ses, zamanın nabzı, on iki defa vurdu. Evleneceğim sabahın geldiğini o haber verdiydi. Babamı gömecekleri gecenin kederinde yeri vardı...
Sayfa 50 - Müjde YayınlarıKitabı okudu
Anne senden olan bu canda, bir gün sen bu kadar kalmayacak mısın? Bir daha mı öleceksin?
Sayfa 49 - Müjde YayınlarıKitabı okudu
67 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.