Small Spaces #3

İngilizce
Ciltli

2026 13. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2026 23:16
Tam bir ara kitaptı. Çocukları çok özlemişim onu fark ettim. Evreni zaten seviyorum bu kitap biraz daha durgundu bence asıl olaylar 4’de olur gibime geliyor. Ollie bu kitapta biraz daha silik kalmıştı ve bizim çocukların arasına Phil’de eklendi genel olarak kitap Brain ve diğerleri üzerinden ilerledi. Ben ilk 2 kitabı daha çok sevdim. Okurken eğleneceğiniz ve merakla okuyacağınız bir hikayesi var mutlaka okuyun derim. Özellikle reading slumptaysanız güzel akıyor.
Karanlık Sular
2026 93. kitabı
Karanlık Sular (Küçük Yerler Dörtlemesi- 3. Kitap) #katherinaarden #olimposçocuk #okudumbitti #okuyucuyorumu #kitapönerisi #tavsiyekitap Herkese selam :) Küçük Yerler Dörtlemesi serisinin üçüncü kitabı "Karanlık Sular" ın yorumuyla karşısındayım. Konusu: "Şimdilik hoşça kalın. Bu, Ollie, Coco ve Brian onu son kez alt ettiklerinde Gülümseyen Adam’ın onlara söylediği son ürpertici sözdü. Ve Gülümseyen Adam verdiği sözü her zaman tutardı. Bu yüzden ışıklar titreyip kapı tıkırdadığında bunun tek bir açıklaması olabilirdi: Gülümseyen Adam geri dönmüştü. Kapının önünde G diye imzalanmış, gizemli bir not buldular. Yeni, korkutucu bir oyun başlıyordu. Ancak üç arkadaş Gülümseyen Adam’ın kâbus gibi yeni planını çözmeden önce aileleriyle beraber Vermont’un Ness Gölü canavarının yaşadığı söylenen Champlain Gölü’nde günübirlik bir gezintiye çıkacaklardı. Brian çok heyecanlıydı çünkü Jamaika’daki akrabalarını ziyaret ettiğinden beri yelken açmamıştı ve Gülümseyen Adam’ın tehdidi bile nihayet çok eğleneceği kesin olan bu günü gölgeleyemezdi. Eski en yakın arkadaşı Phil ve yeni en yakın arkadaşları Coco ve Ollie ile birlikte tekneye tıkılıp kalsa bile. Ama ıssız bir adada mahsur kalıp hem karada hem suda hareket eden bir canavar peşlerine takıldığında eğlence fikri uçup gidecekti. Gülümseyen Adam nihayet çok tehlikeli bir rövanş için sahneyi hazırlamıştı. Ama bu kez, Brian da oyuna hazırdı." Yorum: Gerilim, gizem dolu bir maceraya yelken açarken bu kadar olacağı aklıma gelmezdi doğrusu. Brian, Coco ve Ollie bu macerada çok daha cesurlardı. Fakat kitabın sonuna geldiğimde bunu beklememiştim. Dördüncü kitabı hemen sipariş vereceğim. Gerilim seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Yazarın kalemine, yüreğine ve emeklerine sağlık. Benden şimdilik bu kadar :) Hepinize keyifli okumalar ve
2026 153. kitabı
Küçük Yerler 3 - Karanlık Sular #okudumbitti Katherine Arden ortaokul korkusunu ciddiye alan, okuru “çocuk kitabı işte” rahatlığına asla bırakmayan bir yazar. Bu, yazardan okuduğum üçüncü kitap ve kalemine her seferinde biraz daha bağlanıyorum. Çünkü korkuyu sadece “canavar var!” diye kurmuyor; atmosferi, mekânı, efsaneleri ve karakterlerin iç sesini öyle güzel örüyor ki sayfalar film gibi akıyor. Bu kitapta sevdiğim şeylerden biri, hikâyenin Champlain Gölü ve çevresindeki yerel efsanelerle beslenmesi oldu. O göl gezisi var ya… “Biraz nefes alalım, kafamız dağılsın” diye başlayan her şeyin, yavaş yavaş içime dert olan bir gerilime dönüşmesini izlemek acayip keyifliydi. Arden’in en iyi yaptığı şey şu: sıradan bir ayrıntıyı (ışığın titremesi, bir tıkırtı, küçük bir not gibi) alıp, onu sayfa sayfa kâbusun parçasına dönüştürmek. Ve bunu yaparken de sürekli bağırmıyor; gerilimi sabırla yükseltiyor. Ayrıca bu kitap, ekip dinamiği açısından da çok tatlıydı. Ollie–Coco–Brian üçlüsünün arkadaşlığı zaten serinin kalbi ama burada özellikle Brian’ın daha ön planda oluşu, onun korkuyla baş etme biçimini daha yakından görmemi sağladı. Bir de Phil’in hikâyeye daha belirgin dahil oluşu bence kitaba güzel bir “acaba?” katmanı eklemiş. Kim neyi hatırlıyor, kim neyi saklıyor, kime ne kadar güvenilir… Bu sorgu hali kitabı diri tutuyor. “Karanlık Sular”ı ben biraz ara durak gibi de sevdim: Büyük finale hazırlanırken hem yeni bir tehditle nefes kesiyor hem de karakterlerin yükünü artırıyor. Çünkü bu çocuklar artık yaşadıklarından sonra eskisi gibi “normal” olamıyorlar; bunu hissettirmesi çok gerçekçiydi. Ve evet… final kısmı öyle bir yerde kesiliyor ki, kitap bittiğinde refleks olarak “Hayır ya, şimdi mi?!” dedim. Eğer ürkütücü ama yaşına göre dozunda, sürükleyici, efsaneli–gizemli,

Katherine ArdenYazar · 9 kitap
Katherine Arden, Winternight üçlemesiyle tanınan Amerikalı bir romancıdır. Arden Austin'de doğdu ve şu anda Vermont'da yaşıyor. Vermont'a dönmeden önce liseden sonra bir yılını Moskova'da geçirdi. 2011'de Rusça ve Fransızca bilen Middlebury College'da okudu