Tahmini Okuma Süresi:
11 sa. 6 dk.
Sayfa Sayısı:
392
Basım Tarihi:
Mart 2001
Yayınevi:
Doğan Kitap Yayınları
ISBN:
9789756719862
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Demek ki insan hiç değişmiyor.
8/10
·392 syf.··
2019 41. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 30 Haziran 2019 18:47
Kral Peygamber Davud!.. Hz. Musa (as) Mısır’dan çıkışından sonra kutsal topraklara yönelen İsrailoğulları ilk birleştiricileri Hz. Musa ve kardeşi Hz. Harun ile vaat edilen topraklara varamamışlardı. Hz. Musa ölümünün yaklaşması, yaşlılığın tez gelmesiyle İsrailoğulları’na On Emir’in bulunduğu iki tablet, altından yapılmış bir Ahit Sandığı, Hz. Harun’a ait birkaç eşya ile asa ve Mısır-Medyen arasındaki hicret sırasında kendisine iman ile bağlı bir komutan olan Hz. Yuşa’yı bırakmıştır. Hz. Yuşa’nın uzun uğraşlar sonucunda Eriha şehrini fethetmesiyle İsrailoğulları çöl yaşamından kurtulmuş, şehir hayatına başlamışlardı. 28 yıl İsrailoğulları’nın başında kalıp kutsal Filisti topraklarının tamamını alıp 110 yaşında vefat etmiştir. Bu vefatın ardından sonra 500 yıl sürecek bir hâkim/yargıç devri başladı. Her dönem taşkınlıkların, ihanetlerin ve Allah’a olan isyanları pek çok kez tekrar etti. Bunun neticesini ise çoğu kez gerek canlarıyla, gerek mallarıyla ödediler. Her kaosun içerisinde akıllanıp Peygamberlerin yolunu tuttular ve refaha ulaştıklarında ise yeniden isyana, hatta peygamber öldürmeye kadar vardırdılar işi…. Bu dönemin en son hâkim/yargıcı Samuel’dir. Samuel’den sonra krallık devri başladı. Seul birinci kral oldu. Arkasından gelen Davud peygamber ikinci İsrail kralı ve oğlu Hz. Süleyman ise üçüncü İsrail kralı oldu. “Seni sevenlerden nefret ediyor, senden nefret edenleri seviyorsun!” (Alıntı #47425989 ) Kitabımız Samuel ile Seul arasındaki hesaplaşmalar ile başlamaktadır. Eski Ahit olaylarını konu alarak kurgulanmış olay örgüsü Seul’un Tanrı elçisi Peygamber olan Samuel’in arasındaki iktidar mücadelesini aktarmaktadır. Tarihte ilk psikolojik bir savaş olduğunu öne sürersek hata etmemiş oluruz ve mağlubun Seul olduğunu
DavudGerald Messadié · Doğan Kitap Yayınları · 200135 okunma
8/10
·392 syf.··
Beğendi
·
2017 229. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 19 Ekim 2017 11:43
Aslında inceleme olarak çok da ekleyeceğim bir şey yok. Çünkü yazar, Davut ile ilgili kendi incelemesini sonsöz kısmında kendi yapmış. O kısmı paylaşmadan önce şunu da ekleyeyim. Tarihi bir dönemin anlaşılması için, romansı bir dille yazılmış tarihin bu kesitinin okunması gerektiğini düşünüyorum. "Da­vud Golyat'ı yenen genç, lir ustası ve ozan, doymak bilmeyen bir sevgili (Saul'un tek karısına karşı Davud'un on karısı, bir o kadar da cariyesi vardır), bir erkek tarafından da olsa sev­giye tutkun masum kahraman, hayatta kalmak için düşman Filistilerin safına geçmekten çekinmeyen çıkarcı, fırari asker­lerden oluşan çetesiyle ormanlarda dolaşan aç haydut kral, Ahit Sandığı'nın önünde neredeyse anadan doğma raks ede­rek karısını utandıran genç ve muzaffer hükümdar, lağım­dan geçerek Kudüs'e sızan kurnaz komutan, en acımasız düşmanlarına karşı bile nefret besleyemeyen olgun insan ... "
DavudGerald Messadié · Doğan Kitap Yayınları · 200135 okunma
8/10
·392 syf.··
Beğendi
·
2022 74. kitabı
·
32 saatte okudu
·
Okunma: 13 Haziran 2022 18:10
Çok ama çok enteresan bir kitap. Okuyunca okudukça şaşkınlığımı gizleyemedim. En sonunda internetten bazı araştırmalar yaptım. Çoğu doğru bence alın okuyun derim.
DavudGerald Messadié · Doğan Kitap Yayınları · 200135 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

Gerald MessadiéYazar · 14 kitap
Gérald Messadié, 1931'de Kahire'nin 20 kilometre güneyinde El Hawamdeya'da doğdu. Sainte-Famille Cizvit Okulu'nda öğrenim gördü. Paris'teki gençlik yılları, öğrenim gördüğü Doğu Dilleri Okulu'ndan (Hintçe, Tamilce) çok Jean Paulhan'ın Nouvelle Revue Française'deki bürosunda ve sıkça yinelenen Almanya kaçamaklarıyla geçti. İlk yazılarını takma adla on yedi yaşında yayınladı. İlk romanı "Une personnage sans couronne"u 1955'te yayımladı. Üçüncü romanı "Le Chien de Francfort"un (1961) ardından on yedi yılını yolculuklara, bilim gazeteciliği çalışmalarına ve dostlarına ayırdı. Birilerince evlat ya da kardeş -hiç değilse manevi evlat- olarak bellenmiş, keşiflere, okumalara susamış Messadié, uzun bir dönem Roma ve New York'ta yaşadı. Bu arada Sudan'dan Samoa'ya, Gana'dan Bolivya'ya koşuşturup durdu. Böylelikle insanlar arasındaki kardeşliğin kültürlerden ve dinlerden daha üstün olduğuna ilişkin inancını sürekli pekiştirdi. Gerald Messadié 25 yıl boyunca bilim dergisi Science & Vie'nin editörlüğünü yaptı ve çeşitli konularda 60'ın üzerinde kitap yayınladı. Tarih, etnoloji ve teoloji ile ilgilenen, inançlar, kültürler ve dinler, biyografiler (Musa'nın iki ciltlik bir biyografisi dahil) ve Marie gibi tarihi romanlar hakkında makaleler yayınladı. Gérald Messadié 5 Temmuz 2018'de Paris'te öldü.