2018
Kırmızı Kedi Yayınevi
Sıralamalar

·120 syf.·
2018 142. kitabı
Oldukça şık bir kitap... Kitap kapağında bir çift el olması ve söz konusu resim olunca oldukça manidar.. Arka fon ise kırmızı renkte. Kitap sayfalarının rengini ise çok beğendim ve oldukça kaliteli. Gelelim içeriğine .... Kitap Leonardo ve dönemiyle başlıyor. Sırasıyla bölümleri şöyle; Leonardo nun elyazmalarının başından geçen inanılmaz serüven,resmin felsefesi,resim üzerine,ışık ve gölge,perspektif,pratik bilgiler ve genç ressama dır. Kitabın içinde Leonardo nun çizimlerine ait görüntüler ve tabloları da mevcut. Kitap Leonardo nun resim sanatının inceliklerini anlatan ve başarılı bir ressam olmanın püf noktalarına dair notlarından oluşmaktadır. Okurken zekasına hayran olmamak elde değil. Bazı notlarında resme dair incelikleri tavsir ederken öyle güzel betimlemeler yapıyor ki resim sanatında neden bu kadar başarılı olduğunu anlayabilirsiniz. Notlarda kendinize ders çıkaracağınız düşünceler de mevcut. Resim sanatına ilgi duyanlar ve Leonardo zekasını merak edenler için okunması gereken bir kitap. ( İnceleme silindiği için ikinci defa yazmak zorunda kaldım . )
DefterlerLeonardo da Vinci · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201877 okunma
2025 7. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2025 15:17
Leonardo da Vinci'den resim yapma üzerine tavsiye almak isteyenler okuyabilir. Kitapta aynı zamanda Leonardo da Vinci'nin değişik çizimlerine ve eserlerine de yer verilmiş.
DefterlerLeonardo da Vinci · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201877 okunma

Leonardo da VinciYazar · 12 kitap
Leonardo di ser Piero da Vinci (15 Nisan 1452 - 2 Mayıs 1519), Rönesans döneminde yaşamış İtalyan hezârfen. Döneminin önemli bir düşünürü, mimarı, mühendisi, mucidi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı, botanisti, jeologu, kartografı, yazarı ve ressamıdır. En tanınmış yapıtları Mona Lisa (1503-1507) ve Son Akşam Yemeği'dir (1495-1497). Rönesans sanatını doruğuna ulaştırmış, yalnız sanat yapısına değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından ve dehalarından biri kabul edilir. 2. milenyumun adamı seçilmiştir.