Derin Ateş

18 Mart 2019
Arunas Yayıncılık

2019 201. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2019 00:58
Yazarın tüm kitaplarını beğendiğim gibi bu kitabı da muhteşemdi. Mutlaka okuyun arkadaşlar. Romantik komedi tarzında aşk kokan bir kitap. yazarın yeni kitaplarını sabırsızlık la bekliyorum.... Konusuna gelince; Ateş asla evlenmeyi düşünmeyen yakışıklı, çapkın bir patron. Dedesinden çok çekiniyor ve dedesinin ambargosundan kurtulmak ve üzerinde ki baskıları yok etmek için yakın arkadaşı ile bir plana girişir. Dedesine bir oyun oynayacaktır. 2 aylığına bir kızla çıkıyormuş gibi yapacak ve sonra ayrılacaklardı. Pelin Hanım saat 10 da gelecekti görüşmeye. saat 10 oldu ve pelin Hanım içeri girdi ve adının Selin olduğunu söyledi Cv sini uzattı Ateş'e Ateş Cv sinden çok etkilendi. Ve şaşırdı kıza biraz yaklaşmak istedi ve tokadı yedi sonra arkadaşı odaya geldi ve karışıklığı söyledi. Selin hanım iş başvurusu için gelmişti ama Ateş'in beklediği Pelin hanımdı vs vs Selin neye uğradığını şaşırır ve tesadüfler sonucu tekrardan karşılaşırlar Ateş ile ve onunla çalışmayı kabul eder Selin hem nefret eder Ateş'den hem de çok beğenir. Ateş ise, ilk gördüğünden beri aklından çıkaramaz Selin'i ve peşine düşer. Ama her kuşun eti yenmez değil mi?
2021 140. kitabı
Klişeleri severmisiniz? Ben ayarı kaçmadığı taktirde severim.Eğer klişeleri bolca seviyorsanız bu kitap tam sizlik. Spolier vermeden biraz kitabın konusundan bahsedeyim sizlere. Esas oğlumuz Ateş kendinden emin, gece hayatına düşkün, çocukluk travmaları olan, şirket sahibi ve yakışıklı bir adam. Esas kızımız Derin ise okulunu dereceyle bitirmiş,eski erkek arkadaşından sağlam bir darbe yemiş ve tek derdi hayatını kendi ayakları üzerinde yaşamak olan mimarımız. Bir yanlış anlaşılma sonucu iş görüşmesine gittiği şirkette Ateş ile çok alakasız bir konunun üstüne denk gelerek görüşüyor. Bu dakikadan sonra yanlış anlaşılmalar, bolca süründürmeler başlıyor. Yan karakterlerimiz olan şımarık oğlumuz Melih ile onun kararlı duruşunu yıkan Pınar 'ın sevdasınada şahit oluyoruz bu kitapta. Anlayacağınız bir zengin ve şımarık erkekler ve onları sevda ile dizginleyecek normal yaşamlı kadınların kitabı bu. Uzayan kısımlar hariç kurgu bir yerde inatlaşma ve ters köşe ile beni kendine bağladı yalan söyleyemem. Baştaki işlenen konuyla devam etmediği için ben sevindim bile diyebilirim. Ama uzatmalar, süründürmeler bir yerden sonra gerçekten fazlaca yordu. Gel-git türü gereksiz detaylı ilişkileri sanırım hiçbir zaman sevemeyeceğim. ‍️ Kalemiyle ilk kez tanıştığım için yazarın anlatım dilinden de bahsetmek isterim. Kitap ne kadar uzun olsa da bir o kadar akıcıydı. Sonunu tahmin etsem bile kendini okutturmadı diyemem. Benim çıtır - çerez diye tabir ettiğim bir türdü kesinlikle. Klişeleri seviyorsanız kaçırmayın derim.
2019 36. kitabı
Yazarın okuduğum ikinci kitabı Derin Ateş'i de Plaza Kızları gibi severek okudum. Ufacık bir yanlış anlaşılma sonucu karşılaşan Ateş ve Derin'in aşkını konu edinmiş bir kitap. Okurken yeri geldiğinde sayfalara bakarak gülümsüyorsunuz, yeri geldiğinde muslukları açıp hüngür hüngür ağlıyorsunuz , kimi zaman da Ateş'e ne diyeceğinizi bilemiyorsunuz. Duyguları kalbinizde hissettirecek , bitirdiğinizde keşke devamı olsa diyeceğiniz bir kitap. Bir yandan Derin'den uzak durmaya çalışıp diğer yandan ondan vazgeçemeyişi var ya Yok mu bize de bir Ateş Pınar ve Melih çifti de kitapta olan favorilerimdendi. Kıza soğuk davranmanın cezasını çok güzel çekti. Soğuk havada suda beklersiniz Melih Bey Kitapta geçen Soner ve Nevra çiftini de çok sevdim. Soner , Pınar'ın abisi. Hem de ne abi. Bir saniye Ateş ve Melih'e nefes aldırmayan hayalimdeki abi modeli. Benim niye abim yok yaaa Ben daha fazla tutmadan sizi gideyim. Kitabı çok sevdim ve herkese tavsiye ederim.
2020 48. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2020 10:30
DERİN ATEŞ “Ne yazık ki güç ve zenginlik her zaman her kapının anahtarı değildi ve mutlu bir çocukluğu parayla satın alamıyordunuz.” “Eğitimli ya da eğitimsiz her iki şekilde de bu coğrafyada kadın olmak çok zordu ve konu ne olursa olsun hep kendini ifade etmek, açıklamak zorunda kalıyordun.” “Beklemek bazen küçücük bir yarayı iyice kanatıyor ve sonunda hiç kapanmayacak bir hale getiriyordu.” Derin Aksu, Berk Doğan, Selin, Ateş Ataman, Hande Ural, Aslan Ataman, Melih Başar, Pınar, Merve, Selin, Merve, Mert, Okan, Soner abi, Evren, Nevra, Akif bey, Tan, Roberta, Derya hanım, Engin bey, Hatice hanım, Tuğçe, Deniz, Çınar ve Kutay ile çok güzel bir hikayede keyifle yer aldım. Bütün karakterlere alıştığımı ve kitap bittiğinde onları özlediğimi dile getirmek istiyorum. Yapılan hatalar sonucunda herkesin kaderinin farklı bir boyuta taşınması bence çok güzel oldu. İlk başlarda baş karakterler Derin ve Pınar’da güven duygusunun olmaması, karşı karakterlerin önceden sicilinin epeyce vukuatlı olmasından dolayı ben bile güvenmedim açıkçası. Sayfa 181’de Ateş’in söylediği sözlere karşılık ilk başta pislik deyip ardından bir sürü kelime sıraladım onun için. Yazarımız ile konuşunca, bakalım ilerleyen sayfalarda da düşüncen aynı mı olacak dediğinde, acaba fazla önyargılı mı yaklaştım dedim kendime… Dört kişi olan ana karakterin yaşadıkları kimi güldürdü beni, kimi kızdırdı… Keyifle okuduğum bir eser oldu. Zaten yazarını bizzat tanımış olmam ve diğer eserlerini okuyup kaleminin ne kadar güzel olduğunu biliyor olmam yeni eseri konusunda da bende hiç olumsuz bir düşünce oluşturmadı. Yalnız eserde Aslan bey karakterini daha fazla görmek isterdim. Eserde çok az kızımda yer almış olsa da karakteri çok sevdim. Müthiş bir insan, muhteşem bir kişilik. 34. Bölüm sonunda Ateş’in doktora
2020 12. kitabı
Yine çerezlik ortalama türde diyeceğim bir kitaptı, bu aralar hep böyle denk geliyor :) Kitabımızda iki çift vardı Derin ve Ateş ile Pınar ve Melih, bence Pınar ve Melih çok gereksiz bir çifti, özellikle Pınar karakterini sevemedim, zira çok sahte ve şıpsevdi birisiydi, açıkçası bu ikilinin aşkları da çok zorlama geldi bana, diğer çift bir nebze daha iyiydi... Derin ve Ateş'in yanlış anlamalarla başlayan tanışmaları, akabinde birbirlerinden etkilenmeleri fakat hislerini bir türlü itiraf edemeyip sürekli kavga etmeleri, diğer yanda Ateşin arkadaşı Melih ile Derin'in arkadaşı Pınar'ın aralarında bir şeylerin başlaması derken çiftlerin aşkları, kavgaları, kıskançlıkları üzerinden giden klasik bir kurguydu...
2019 26. kitabı
'Yanacağını bile bile ateşe yürür müydün?' Evet, eğer Derin ve Ateş söz konusu ise gözleri kapalı yürür bu ikili. Nasıl mı? Hadi bunların hikayelerine konuk olalım. Derin'in artık bir iş bulup maddi anlamda rahat etmesi gerekiyordur. 'Kesinlikle bu işi almalıyım,' diye bir iş görüşmesine gider ve işte bütün hikaye burada başlar. Ateş, hani şu çok yakışıklı ve alınlarında  "asla yaklaşma yakar" diye uyarı yazısı yazılacak tipten, can yakanlardan. Ateş'in  hakkında çıkan haberler yüzünden onun için değerli olan dedesiyle arasında soğuk rüzgarlar eser. Bu durumu düzeltmek için arkadaşı Melih ile bir plan hazırlar.  Aslında her şey çok basittir ama bazen planlar umulanın aksine gider ve aynı gün aynı saatte olan iki görüşme ortalığı karıştırır. Derin ve Ateş hiç beklenmedik anda bir araya gelir. Ateş, Derin'in aslında beklediği kişi olmadığını öğrenince dumura uğrar. Derin ise Ateş'in kendine olan tavrı ve davranışlarıyla ondan nefret eder. İşte bütün inatlaşmalar, öfke harplerinin temeli burada atılır. Ateş, Derin'i kafasına koymuştur, 'O kız yanı başında olacak ve onu kendine göre harika olan plan için ikna edecektir,'. Derin ise kendini beğenmiş, ukala tavrıyla sinir bozan Ateş'ten olabildiğince uzak durmaya kararlıdır. Ateş geçmişte yaşadıklarından dolayı sevgiye aç kalmış bir insandır. Derin'i sinir eden, farkında olmasa da üzen davranışlarının sebebi budur. Derin ise kendini sarıp sarmalayacak geleneksel bir aşk ister ki bence en büyük hakkıdır. Ateş artık yaptığı şeyler için pişmandır ama ne yapacağını bilemez. Derin ise mutsuzdur, peki bu ikili aşka yenik mi düşecekler yoksa aşk mı onlara yenilecek? İki bedenin aşkta ateşle yanışına tanıklık ediyoruz. Sadece bu ikisi mi var? Tabii ki hayır. Melih ve Pınar, birbirlerini ilk gördükleri andan itibaren