İran'ın Küresel Kuşatması

Lopus Yayınevi

Çokta derin değil
2025 16. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2025 22:08
Kitap okunmaya değerdir. Verdiği bilgiler İran'a dair bilmemiz gereken ne varsa karşılamakta. Sağlık sebeplerinden dolayı çok geç bitirebildim. Hatta İran İsrail savaşından önce İran'a dair oluşan ön yargım savaş başlayınca hayal kırıklığına dönüştürdü. Yani yazılanla yaşanan arasında bir çelişki olması kitaba dair hevesimi kırdı. Yine de tavsiyemdir okunmalıdır.
Derin İranMustafa Güldağı · Lopus Yayınevi · 202423 okunma
2025 49. kitabı
#MustafaGüldağı'nin kaleminden İRAN'IN KÜRESEL KUŞATMASI #Derinİran eserini #okudumbitti. Kitabin Arkasındaki soruların İran Derin devletinin yapısı ve küresel faaliyetleri. İran istihbaratının tüm birimleri ve ülkelerdeki yapılanmaları. Bugün dünya genelinde İran’a bağlı olan sivil ve silahlı 15 örgüt ve gizli hücreleri. Hz. Ömer’in fethiyle İran’ın İslamlaşması ve sonrasında Derin İran unsurlarının intikam için gizli faaliyetleri. İran süzgecinden geçmiş bir İslam nasıl oluştu ve Türklere nasıl etki etti? Yavuz Sultan Selim’in Derin İran operasyonu. İran’ın Atatürk’ü olan Rıza Şah’ın, İran kurumlarını modernize etmesi ve Atatürk hayranlığı. Humeyni devriminin tüm süreci ve arka planında yaşananlar. İran’ın günümüzde ABD ve İsrail’le yaptığı anlaşmalar ve çatışmalar. Derin İran’ın Şiilik üzerinden büyük bir yayılma operasyonu başlatması. Pers Kralı Kiros’un, Yahudilere yardım edip onları Kudüs’e götürmesiyle oluşan Yahudi-Pers dostluğu. İran Yahudilerinin tarihi ve Yahudilerin, Bahailik üzerinden gizli yapılanmaları. İran’ın, beklenen Mehdi için bölgede yaptığı faaliyetler. İran’da enerji kaynaklarının keşfi ve petrol şirketlerinin ilk istilası. Nice nice sorularin cevabi bütün cevaplari bu eserde bulmak mümkün. #KitapAşktır #kitapalıntıları #kitapokumakgüzeldir #oku #okuyorum #Roman #Hikaye #Edebiyat #Araştırma #Yazar #kitaptavsiyesi #kitaplar #kitapönerisi #kitapkurdu #kitapaşkı #kitapkokusu #kitapsever #kitapalıntıları #kitapokumakgüzeldir #bookstagram #book #books #booklover #bookphotography #booknerd #ortadoğu #İran
Derin İranMustafa Güldağı · Lopus Yayınevi · 202423 okunma