Kasım 2017
Lopus Yayınevi
9786058209244

2022 12. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2022 23:47
Endülüs'te başlayan ve bugün hala devam eden bu kuşatmaya biz ne tepki veriyoruz? Müslüman olduğumuzdan bugüne değin bir savaş içinde olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Savaş hep aynıdır fakat ismi zamanla değişir. Büyük Selçuklu Devleti zamanında bizi kılıçla, okla yenemeyeceklerini anlayınca bize karşı sadece coğrafi kuşatmanın yeterli olmayacağını anlayıp zihinsel kuşatmanın da ilk adımlarını atmaya başladılar. Haçlı seferleri ile başlayan bu zihinsel ve coğrafi kuşatmayı hala sonlandırmış değiller. Hatta aksine çok daha güçlü bir haldeler. Savaş bitmemiş, sadece şekil değiştirmiştir. O zamanki göğüs göğüse kuşatmalar bugün yerini dizilere, filmlere, internete bırakmıştır. Her geçen gün giyimimizden konuşmamıza, yediğimizden içtiğimize kadar her şey şekil değiştirmektedir. Bunun adı moda olsun, teknoloji olsun farketmez. Bununla birlikte sürekli bir kuşak çatışması içerisindeyiz. Z kuşağı Y kuşağından hep farklıdır ve Y kuşağı için anlaşılmazdır. Bunun bir çok sebebi vardır: Televizyon ve internet çatısı altında diziler, filmler, sosyal medyalar, şarkılar... gibi sıralayabiliriz. Çok basit değil mi? Bunlar kötü insanların elinde olursa bunları takip eden nesil kötü yetişir. Bizi neye alıştırmak istiyorlarsa ona alışırız. Tıpkı dizi-film sektörünün televizyonda her akşam bize seks sahnelerini yavaş yavaş alıştırdıkları gibi. Yada mübarek Şaban ayının yıllarca "inek Şaban" olarak bize empoze ettikleri gibi. Biliyor musunuz, Türkiye İstatistik Kurumuna göre 1960 yılında 3365 bebeğe Şaban ismi verilirken 70'li yıllarda bu rakam 1642, 80'lerde ise 1289 olmuştur. 2008 yılında ise sadece 225 bebeğe Şaban ismi verilmiştir. Tabii bunun yanında Şaban ismini değiştirmek için başvuranlarda var. Bu isim o yıllarda Şaban olduysa, bu yıllarda da Recep İvedik olmuştur. Bilindiği
1000k
2024 22. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2024 15:42
Türkiye'deki bütün Atatürk düşmanlarının uydurmalarını toparlayıp kitap olarak birleştirmiş. Kimler yok ki? Kadir mısıroğlu, Said Nursi, Yavuz Bahadıroğlu, Necip Fazıl, Hasan Hüseyin Ceylan. Şeyh Sait isyanını meşrulaştırıp PKK'nın ve daha çıkanların haklılıklarını savunmuş. Daha 20. Sayfada akılcılı reddetmiş, ondan sonrasını okumaya gerek yoktu ama daha fazla neler zırvalayacak diye sabırla okudum. Sırf Atatürk düşmanlığı yapmak için daha önceki padişahların yapmaya çalıştığı harf devrimini kılık kıyafet devrimini ve takvim uygulamalarını yerden yere vurmuş, kısaca zırva bir kıtap. İçinde hiç mi işe yarar bir şey yok mu elbette doğru bulduğum kısımlar da var tâbi. Doğru bir cümle için bin sayfa kıtap okumaya razıyım. Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi hassasiyeti olanlar kesinlikle okumamalı diye düşünüyorum..
·384 syf.·
2021 1. kitabı
'Kitap okumuyoruz. Sloganik, romantik şeyleri sevip onlara bağlanıyoruz. Hikâyeler ile ömür tüketiyoruz. Okumayı ve araştırmayı sevmiyoruz. Bu yüzden tuzakların farkına varmıyoruz ve bizi kolayca kuşatıp yok edebiliyorlar. Unutma! "Küçük beyinli insanlar kişileri eleştirir, orta beyinli insanlar olayları eleştirir ama büyük beyinli insanlar fikirleri eleştirir." İnsanlar ve olaylarla vakit kaybettik. Fakat fikirleri konuşmadık. Bugün dünyada yaşanan zulmün ana sebebi fikirleri. Yaşanan olumlu şeyler de fikre dayanıyordu. Okuyacağız, kuşatmayı durdurmak için.. Kuşatma son hızıyla devam ediyor, ya direneceğiz ya da yok olacağız..' /Geç kalınmış ama gerçekten okunması gereken bir kitap. Yazarın dediği gibi yeni başlıyoruz..'
2021 37. kitabı
Genel olarak kitapta derin ve önemli konulara değinilmiş. Ülkemizdeki zihinsel işgalin, içi boş Müslüman yaratmak için yapılan operasyonlardan, Siyonistlerin Müslümanlar üzerindeki karanlık emellerine kadar geçmişten günümüze bilgiler veren güzel bir eser. Kitabı okudukça şaşıracak, şaşırdıkça araştıracak, araştırdıkça bilinçleneceğimiz türden bir kitap
·384 syf.·
2022 16. kitabı
Kuşatma kitabı ülkemizdeki zihinsel işgalin ve kültür emperyalizminin tarihsel sürecini anlatan, olaylara daha farklı ve doğru pencereden bakmanızı sağlayacak bir kitap. Her Türk vatandaşına tavsiye ederim.
2022 17. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2022 23:14
Kitapta tarihten bu yana yaşanan dört büyük kuşatılma sürecleri anlatılıyor. Endülüsün kuşatılıp yok edilme süreci, Haçlı Seferleri, Osmanlı Devleti'nin nasıl kuşatılıp yıkıldığı ve bugünümüzde zihinsel ve psikolojik olarak nasıl kuşatıldığımız anlatılmış. Genelde bilinen olaylardan bahsedilmiş yani kitaptan yeni bir şeyler öğrendim diyemem. Yazar bazı bölümlerde siyasi görüşünüde açık etmiş, etmese bence daha iyi olabilirdi. Kitabın içinde katildiğim katılmadığım bölümler mevcut . Ayrıca bazı konularda verdiği kaynaklarda kendi görüşünden yazarların kitaplarını kaynak olarak belirtmiş. Okunabilir mi deseniz, okunur ama okumasanızda pek bir şey kaybetmezsiniz.
2018 42. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2018 00:00
Son dönemde Lopus Yayınevinden çıkan kitaplar raflarda oldukça dikkatimi çekiyor. Halil Yaşar Kollu kitaplarından sonra Mustafa Güldağı'nın Kuşatma isimli kitabını da okumuş oldum. Kitabın kısa bir özetini aslında son sayfalarda yazarımız gayet güzel özetlemiş. Kitap, Endülüs'ü, Haçlı Seferlerini, Osmanlıyı ve son olarak da günümüzü anlatmış. Bu dönemde Türk ve Müslüman dünyası üzerinde oynanan oyunları anlatmış. Endülüs, Haçlı Seferleri ve Osmanlı bölümünde bir nebze tarih kitabı havası veren kitap özellikle son bölümlerde siyasi bir kitaba dönüşmüş bence. okunmuskutuphane.blogspot.com Kitapta genel olarak olaylar ve kişiler üzerinden tarihi olaylar anlatılmış. Daha doğrusu bu olayların perde arkası anlatılmış. İşte bu perde arkasından çok dikkat çekici bilgiler mevcut. Bu bilgiler ne kadar doğrudur ve ne kadar tarafsızdır orasını bilemem. Fakat bazı bilgileri başka yerlerden de okumuşluğum öğrenmişliğim var. Kitapta Türklerin ve Müslümanların üzerinde her mecrada (cephede, toplumda, siyasette, film sektöründe, dilde vb.) batılı devletler tarafından yapılan uygulamalar veya yıkma/değiştirme politikaları örneklenerek sunulmuş okuyucuya. Örneğin Everest Dağı'nın adı nereden gelmektedir? Bunu kaç kişi biliyor acaba günümüzde. Bunu kitaptan bir alıntı ile cevaplamak istiyorum. "George Everest, ilköğretimini harita konusunda uzmanlaşarak tamamladıktan sonra Askeri Akademi'ye yazıldı. Daha sonra Hindistan'a atandı. Hindistan'da generalliğe yükseldi. Unutmayın, İngilizler bir yeri işgal ettiklerinde oraya hemen bir haritacı atarlar. Bu haritacılar sosyolog ve din uzmanları ile ortak çalışarak İngilizlerin çıkarına uyacak şekilde bölme ve parçalama işlemleri yaparlar. Yeni bir harita çıkarırlar. General George Everest bu haritacılardan biridir." Everest Dağı'nın önceki
Sinema
2020 7. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2020 14:16
Kesinlikle okunması gereken bir kitap okudukça insan bırakmak istemiyor nasıl kuşatıldığımızı coğrafi ve zihinsel işgalin nasıl yapıldığını anlatıyor bana kitap tavsiyesi sorduklarında ilk bu kitabı tavsiye ediyorum çünkü zihinsel olarak uyutulmuşuz gerçekleri öğrenip uyanmak gerekli....
2025 12. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2025 22:48
Tarih boyunca yaşanan fiziksel işgalleri günümüzün kültürel ve zihinsel kuşatmalarıyla ilişkilendirerek okuyucuyu derin bir farkındalığa çağıran düşünsel bir çalışmadır. Yazar, geçmişteki büyük medeniyet kırılmalarını örnek alarak günümüzde insan zihninin nasıl yönlendirildiğini, toplumların değerlerinin nasıl dönüştürüldüğünü sorgular. Anlatımında tarihî olayları güncel meselelerle birleştirerek güçlü bir bilinç uyandırma çabası gösterir. Ancak eser, akademik bir incelemeden ziyade yazarın yorumlarını ve kişisel çıkarımlarını ön plana çıkarır. Bu yönüyle “Kuşatma”, hem uyarıcı hem düşündürücü bir kitap olup, okuru kendi tarihine ve zihinsel bağımsızlığına yeniden bakmaya davet eder.
1000k
Kuşatma
2020 18. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2020 12:22
Bu tarz kitapları fazlasıyla seven biri olarak okuduğum en iyi kitaplardan birisi diyebilirim yazar asla gereksiz bilgilere girmemiş bu coğrafyalarda yaşanmış acı olaylardan islam medeniyetinden fiziki ve psikolojik kuşatmanın bizleri nasıl etkilediğini kaynaklarıyla akıcı bir üslupla anlatmış bugün hiçbir okulda (üniversitede dahil ) erişemeyeceğmiz bilgiler eserde fazlasıyla var bence yaralı bir kitap bu zamana kadar bizlere doğru diye adlandırılan kalıpların asıl yüzlerini zihinlerimizin nasıl uyuşturulduğunu özetle belirtiyor Vakit ayırıp incelememi okuduğunuz için teşekkür ederim
Tarih