Ben bu kitabı çok beğendim ve okurlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Yazarımız kitapta Çin istihbaratının dünyadaki faaliyetlerini, Çin derin devletini, Çin'in dünya üzerindeki yayıldığı alanları, dünya ülkeleri üzerindeki yapılanmalarını, devletlere hâkim olma planlarını, Afrika ve Latin Amerika'yı saran hememonyasını, Asya'yı kuşatan faaliyetlerini, dünya enerji savaşlarındaki güçlü ve ürpertici hamlelerini anlatıyor.
Çin'in Doğu Türkistan üzerinde uyguladığı politikalar, Doğu Türkistan'ın tarihi ve tarihî kahramanlar ve direnişler, İslam'ın Çin'e yayılması, Sultan Abdülhamit'in Çin siyaseti, Mao Devrimi ve Mao dönemi faaliyetlerinin ürpertici faaliyetlerinin perde arkasında ne olduğu, komünist devrim için Mao'ya destek olan kişiler hakkında bilgi ediniyoruz.
Çin'in dijital kuşatması,(şu anda da görüldüğü gibi birçok uygulamalar, alışveriş siteleri vs. üzerinden bunu yapıyorlar: Tiktok, Temu vb. Çılgınlığı her yeri sarmış durumda.) altın ve finans anlamındaki gücü, dünyaya yayılan kültürel faaliyetleri, Ortadoğu ve Akdeniz'deki hamleleri, bölgesel ve küresel ticareti, biyoteknoloji savaşı, ekonomik ve askeri gücü, spor ve eğlence alanlarındaki hamleleri ve ABD'nin Çin ile mücadele ediyorum diyerek, Çin ile korku salarak diğer ülkeleri kuşatması, devletler üstü bir güç olan şeytani küresel aklın tüm bu aşamalardaki tarihi ve planlarını ele almaktadır bu kitap.