-Ben 33 sene millet ve devletim için,memleketimin selameti için çalıştım. Hâkimim Allah ve beni muhakeme edecekte Resulullah’tır. Hizmetimi ancak Cenab-ı Hakk’ın taktirine bırakıyorum. Ne çare ki düşmanlarım bütün hizmetime kara bir çarşaf çekmek istediler ve muvaffak da oldular. Hüküm Allah’ındır.
Ve şu sözü ekleyerek salondan çıkar:
- Bu memleketi benden sonra 10 sene idare etsinler,100 sene idare etmiş sayacağım.
O gün oynanan oyunlar Sultan’ın şahsına mıydı?
Senaryoda bugün değişen bir şey yok, aynı. Sadece aktörler değişik. O gün Ermeniler kullanılıyordu emperyal devletlerce, bugün Kürtler.
O gün Osmanlı Devleti vardı haksızlığa, zulme direnen, bugün Türkiye Cumhuriyeti var.
O gün İttihatçılar vardı; bugün FETÖ, PKK, DHKP-C, TİKKO, IŞİD var...
Şunu sakın unutma kıymetli derttaş!
Geçmişine taş atanın geleceğine gülle atarlar. Ve sistemi kuranlar bu gülleyi sana attırırlar.
Aşkı Vatan bilen, Vatan yürekli yiğitler!
. SYF:59
- Beyim! Ecdadımız, senin benim evladım birbirini öldürmesin diye kendi evlatlarını öldürtürken bizler devlet için tırnağımızı kesmeye korkuyoruz.
Gökhan Çayırlı
Devlet ebed müddet inancında; bir devlet on altı bayrağı taşır, on altı devlet bir bayrak ile temsil edilir. O bayrak İslam'ın hilali, Türk'ün yıldızıdır.
Gerçek tarihten uzak ne bir adam akıllı kaynağı nede gerekçesi olan, tamami ile bazen ütopik bir kafayla yazılmış bir kitap. Daha doğrusu bu ve bunun benzeri olan seri gibi giden türün hepsi için geçerli. Yazarı pek bilinmeyen, sanki birilerinin sponsorluğunda yazdırılmış belli bir düzenin elinde kaleme alınmış bir kitap gibi duruyor. Bazı insanların kitapları hiç okunmaz yada daha matbaaya girip basılmazken bunun gibi kitapların çerez gibi tüketilmesi hayret edici bir şey.
Gizli ,saklı kalmış tarihi bilgileri roman havasında aktaran bir kitap.. aklınıza gelebilecek merak uyandıran ülkemiz üzerine oynanan bir çok oyunun pedde arkası ile aktarmış , akıcı ve bağlayıcı
Çeri - 1Gökhan Çayırlı
Çeri 1, Devlet, Ebed, Müddet anlayışını kurgulayarak yazılmış akıcı olan bir roman ben okurken beğendim ama bence bazı yerler havada kalmış, bağlayıcı olamamış biraz daha iyi olabilirdi. İkinci kitabını da okumayı düşünüyorum. Umarım bu kitabın üzerinde ve daha tatmin edici bir kurgusu olmuştur. Bu da güzeldi ama bir şeyler eksik gibiydi...
2 farklı zamanlarda ki olayları sırayla anlatarak kafayı bulandırabiliyor ama bağlantıyı kurunca sürükleyici hale geliyor. Kitapta bazı sifreli sayfalar var ve nasıl çözüleceğini bulamadım. Bulabilen varsa söyleyebilir mi?
Kitap içeriğini incelediğim zaman Heyet serisini andıran bir kapak tasarımı ve merak uyandıran bir kitap. Içinde barındırdığı konu başlıklarına anlatım sırasındaki geçişler çok kopuk. Bir anda geçmişten günümüze, günümüzden bir anda geçmiş olaylara sürükleniyorsunuz. Bir delil, belge ve kaynak gösterilmemiş. Olaylar gerçeklere dayalı gibi bir izlenim yaratsada aslında bir roman olmuş. Çeri 2 kitabı da kütüphanemde mevcut umarım oda bu şekilde değildir. Her ne kadar istenilen heyecanı yakalayamasamda yazarın kitabın tüm gelirlerinin Türkiye Gaziler Ve Şehit Aileleri Vakfına bağışlaması çok güzel bir karar olmuş. Şahsım adına teşekkür ederim.
Kurgusuyla bana metal fırtınayı andırdı (ancak daha ayakları yere sağlam basan). Tarih bilgileri bize öğretilen tarihten biraz farklı buda farklı bir pencereden tarihe bakmamız için bizi daha farklı kaynaklara araştırmaya yöneltiyor. Şahsen bu kitaptan sonra II.Abdulhamid'in hayatını farklı kaynaklardan okumayı düşünüyorum.
Ceri 1 ve 2'yi okudum,buram buram Selman Kayabaşı kokuyor hatta kötü bir kopyası açıkçası sevmedim yada aynı konuda birden fazla kitap okuduğum için bir süre sonra hepsi birbirinin aynısı gibi görünüyor. Ama bir Selman Kayabaşı kadar (hançer kitabı haric)beni çekmedi
Kitapta bahsedilen konuların kaynağı verilmemiş, olay örgüsü hayal ürünü, belli bir kesime hizmet eden güruh tarafından kaleme alınmış ya da aldırılmış gibi geldi bana, ben beğenmedim, bu ve benzeri kitaplar, tamamen hamasi söylemler ve uydurma kahvehane sohbeti tarzı bilgiler ile halkı zehirlemektedir. Objektiflikten tamamen uzak bir eser umarım yazar sonraki çalışmalarında daha tarafsız eserler kaleme alır ve bütün toplumu ilgilendiren yazılar yazmak için hayal dünyasından çıkar. Çeri - 1