Devekuşu Oteli

1 Ekim 2021
Portakal Kitap

2021 61. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2021 22:33
Yazar çocuk kitabı yazsa daha başarılı olabilir : Öncelikle, anlatım; çok yüzeysel geldi bana. Kitabın türü nedeniyle beklentimi düşürmüştüm ki bu konuda inanılmaz başarılı yazarlar olduğunu düşünürsek türe de haksızlık etmemek lazım. Ancak hikayenin kendisi de bir o kadar sıradan ve sonu oldukça tahmin edilebilir olunca bitsin diye bazı satırları atlayarak okudum.
2023 3. kitabı
Devekuşu Oteli Yazardan okuduğum ilk kitap. Gayet özgün. Dünyanın en absürt cinayet soruşturmasına tanık olmak isteyenleri davet ediyorum bu kitaba.. Sıradışılık ve absürtlük yazarımızın işi. Devekuşu Oteli, okunmaya değer ;) Elif İşleyen
2021 31. kitabı
Arka kapak yazısını okuyunca çok heyecanlandım ve aynı gün satın aldım. Kitabımızın dili çok akıcı ve sade. Bir günde bitirdim. Karakter çeşitliliği de kurgu için güzel. Ancak ben olay örgüsünü ve karakterleri sevemedim. Bir de soruşturma için trajikomik bir olay diye bahsediliyor ancak ben okurken trajikomik bir olay ya da durum ile maalesef karşılaşmadım. Kitabın ilk yorumunun bu şekilde olmasını istemezdim :( yine de emeğine sağlık yazarımızın... Bu arada Portakal Kitabı yeni keşfettim. Çok güzell.
2021 167. kitabı
Devekuşu Oteli ~ Elif İşleyen . Bir otel ve bir cinayet düşünün. Gizem dolu olmasının yanında keyifli bir kitaptı. İkisi nasıl olur diye sorgulamayın oluyormuş Otelin resepsiyonisti İpek maalesef cinayete tanık oluyor ve katilin tehditlerine boyun eğmek zorunda kalıyor. Otelde işler karışık, İpek tehdit altında bir de bu işi çözmesi için deneyimli adamımız komiser Serim Düğüm gelince İpek arada kalıyor. Hem olayı gizlemek için işbirliği içinde hem de ortaya çıkarmak için gelen adamla Oteldeki onlarca hayvanla ilgilenmesi, kamp alanından çıkmak zorunda kalıp otelde konaklayan Mete ile zaman geçirdiğimiz zamanlar, kızımızın oda arkadaşı olan Kırçıl Bu arada Kırçıl’ın bir rakun olduğunu söylemiş miydim? çılgın güvenliğimiz benim en favori karakterlerimden onu da anmadan olmaz Olayı çözmeye çalışırken İpek’in yaşadıklarını okumak hem heyecanlı hem de çok keyifliydi. Yazarla tanışma kitabım oldu ama tarzını sevdim. Güzel türleri bir araya getiren samimi sıcak karakterler barındıran keyifli bir kitaptı. Hem düşünüp acaba neler olacak diye meraklanıp hem de yüzümde kocaman gülümsemelerle okudum. Yazarın dili yalın ve akıcı olduğu için su gibi aktı gitti diyebilirim. Absürt komedi severlere şiddetle tavsiyemdir
zaman kaybı!!!
2024 4. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2024 17:34
Ben ne okudum bilmiyorum gerçekten. Elimde süründü kitap. Her insan kitap yazmasın lütfen. Yarım bırakmama huyum yüzünden zorla okudum ama uzun zamandır bu kadar sıkıcı bir kitap okumamıştım. İncelemelerde bir günde bitirdim diyenler vardı gerçekten tebrik ediyorum bu denli akmayan bir kitabı nasıl bu sürede okudunuz. Defalarca yarım bırakmaya yeltendim. Çok daha kaliteli ve heyecanlı çocuk kitapları biliyorum. Seviyeyi tahmin edin artık. Kesinlikle tavsiye etmiyorum zaman kaybından başka bir şey değil. Akmayan, bitmeyen, aşırı sıkıcı, üslubu olmayan ve kalitesiz konusu olan bir kitap. Parası olan herkesin kitap yazmaya heveslenmesini anlıyorum, bu tarz kitapları seven kitle de illa ki vardır. Ama gerçekten yetenekli olup ilk kitabını yayınlayan insanlara haksızlık. Böyle boş kitaplar yüzünden insan yeni yazarlara şans vermeye korkuyor. Ama benim tarzımda kaliteli akıcı eserler sevenler eline almasın. Kitabı okurken o kadar gerildim ki anlatamam. Zaman kaybı.
2024 106. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2024 20:12
yazarın okuduğum ilk kitabıydı Yıldızlar Arası Dinlenme Tesisi bu kitabını da okumayı düşünüyorum. Bence çok sürükleyici bir kitaptı, bazı yerler baya komikti yazın ilginç kurgulu kitap okumak isteyenlere önerilir.
2023 15. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 17:02
Kitabı ilk elime aldığım zaman bu kitabın hayvanlarla ilgili olduğunu düşünmüştüm ama kitap Dedektif kitabı çıktı sadece oteldeki hayvanların yanında Geçen bir hikaye yani normal insanlardan bahsediyor kitap çok güzeldi Herkese tavsiye ederim
Devekuşu Oteli
2025 7. kitabı
Öncelikle ne öven ne de yeren yorumlara katılıyorum. Asla okumam, boşa zaman kaybettim diyemem bu kitap için ama inanılmaz bir cinayet, inanılmaz bir kitap kesin okuyun da demem. Öncelikle ilk bölümden öleni de öldüreni de öğreniyoruz, böyle olunca da diyoruz ki tamam kitap bizi sonunda şaşırtacak… ama maalesef devamında sıkıcı ilerleyen bir olay örgüsü vardı. Katili biz öğrenmeseydik de Serim Düğüm ile biz de cinayeti çözmeye çalışsaydık ya da altından başka olaylar çıksaydı ilginç bir kitap olurdu ama maalesef ilk sayfalarda katili öğrendik, gerisi de klasik soruşturma aşamalarını anlatmış. Buradan sonrası spoiler Yazarımız asıl katil yerine ana karakterimizin hapse girmesi olayını belki şaşırırız diye olaya katmış ancak baştan beri delilleri temizlettiği kızın başına bunların geleceği kabak gibi ortadaydı. Sonda hayvanların içeri girmesiyle kızımızın kurtarıldığı sahne güzeldi ama orada da kurtaran kişinin Şahin olmasını isterdim çünkü baştan beri bir şeyler yapmaya çalışan bir karakterdi. Kısaca akıcı dili için yazarımızı tebrik ediyorum, umarım daha iyi bir kitapta yine karşılaşırız
2021 73. kitabı
Şu yaşıma kadar okuduğum kitaplardan beni eğlendiren kitaplar çok nadir oldu. En son ne zaman bir kitabı okurken bu kadar çok güldüm hatırlamıyorum. Geçenlerde Elif İşleyen'in yeni kitabı Devekuşu Oteli elime ulaştı ve hemen okumaya başladım hayatımda yaptığım en iyi ani kararlardan biri oldu diyebilirim Konusu kısaca Devekuşu Oteli'nde bir cinayet işleniyor, katili bulmak için yirmi dört yıllık uzman komiser Serim Düğüm otele teşrif ediyor ve asıl curcuna o zaman başlıyor. Okuduğunuz süre boyunca katili mi arıyoruz yoksa bir komedi filminin içerisinde miyiz diye düşünmeden edemiyorsunuz. Baş karakterimiz İpek'in Serim Düğüm'e yardım etme çabaları, bir yandan oteldeki çalışanları gözetlemesi ve evcil hayvanı Kırçıl ile olan kısımlarını okumak çok eğlenceliydi. Kitabın akıcı olmasını ve olayların gidişatını çok sevdim, dediğim gibi film izler gibi okuyorsunuz ve bir anda kendinizi kitabın içerisinde katili ararken buluyorsunuz. Ben çok severek okudum, kesinlikle şans verilmesi gereken bir kitap
2021 87. kitabı
Kitap, Köyceğiz’in sadece Devekuşu Oteli’ni aramak amacıyla gidebileceğiniz tenha bir köşesinde geçiyor. Otel iyi niyet ve sembolik bir güvenlik kulübesiyle korunuyor. Bir sabah 21 numaralı odada cinayet işlenmesiyle otel çalışanlarının ve konaklayan misafirlerin hayatı trajikomik bir soruşturmayla alt üst ediliyor. Depresyondaki rakunuyla ilgilenmek ve oteldeki hayvanları beslemek dışında aktivitesi olmayan resepsiyonist İpek, kendini cinayetin tek tanığı olarak buluyor. Olayları çözmek için İstanbul’dan gelen “yirmi dört yıllık komiser” Serim Düğüm tüm ihtişamı ve değişik yöntemleri ile herkesin hayatını alt üst etmek üzere kollarını sıvıyor. Kitapta işleyen cinayet aslında sır değil, kitabın başlarında katilin kim olduğunu öğreniyoruz. İpek bir anda kendini hem cinayet soruşturmasında yardımcı hem de olayların tek tanığı olarak bulunca istemediği şekilde ilgi odağı oluyor. Aslında kimsenin olayı çözmek için İpek’ten daha çok sebebi yok. Devekuşu Oteli tam sevdiğim tarzda, yani absürt komedi türündeydi. Karakterlerin verdikleri tepkiler, oteldeki çalışanlar ve başlı başına Serim Düğüm ile her sayfa ayrı bir eğlenceydi. Özellikle İpek kendisini istemediği durumlar içinde bulunca bir anda saçmalamaya başlaması her defasında kahkaha atmama neden oldu. Kitaptaki karakterler aslında hepimizin bir şekilde muhattap olduğu tiplemeler. Her işe dahil olmaya çalışan, Müge Anlı sevdalısı Şahin bana birini hatırlattı mesela Olayları kendi çözemediği için hissettiği hayal kırıklığını tahmin edebiliyorum Devekuşu Oteli eğlenceli ve absürt olayların yer aldığı akıcı bir kitaptı. İzleyenlerin de aklına geldiğine eminim Serim Düğüm, Cinayet Süsü’ndeki Dizdar Koşu karakterini çağrıştırıyor.
Roman