Puan

8.310 üzerinden
6,3bin kişi
2021 53. kitabı
Felsefenin devlerinin diyaloglar halinde adaletle ilgili olan sohbetleri harika bir şekilde yazılmış. Kesinlikle tek sorun şu araya kitap almadan okumanız ımkansız. Sindire sindire okumanız lazım.
2020 4. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2020 01:50
Okumayan herkesin her zaman geç kaldığı kitap, 2. kez okuyorum seneler sonra.. Her zaman da gideri var eskimez, yadigar bir kitap sadece devlet degil hayat mevzubahis ..
Felsefe
Platon-Devlet
2021 4. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2021 16:55
Günümüzde yaşanan ve en küçük parçasına kadar anlamak istediğimiz sistemler ve bu sistemleri ait karakterleri çözmek için mükemmel düşünceler içeren bir kaynak. Okudukça düşündüren, düşündükçe mutlu eden kaynaklardan....
Devlet
Devlet
Felsefe-Düşünce
2026 1. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2026 00:04
Devlet, kısa zamanda okuduğum en iyi eserlerden biri. Sokrates’in her cümlesi o kadar düşünülerek o kadar olması gerektiği gibi ki. Sanki aylar, yıllar geçmiş ama o sohbeti sürdüren insanlar hiç o masadan ayrılmamış gibi. Bireyden devlete her şeyden en iyi şekilde bahsetmek onlara çok yakışmış. Hocası Sokrates’ i konuşturan Platon da en az benim kadar hayran kalmıştır tekrar tekrar. Adalet, iyilik, erdemin hep bir şekilde ideal devletin yapısında nasıl olması gerektiğini anlatıyor bu eser. Diyaloglar inanılmaz iç açıcı. Günümüzden ne kadar önce yazılmışsa bile hâlâ şu anı anlatıyor olması da ileri görüşlülükten olsa gerek.
2021 20. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2021 18:57
Ruhun ölümsüz olduğuna, her tür iyiliğe ve her tür kötülüğe katlanabileceğine inanırsak, gökyüzünde kalır, adaletin ve Erdem’in yolundan hiç sapmayız. Böylece hem bu dünyada, hem de ödülleri toplamak için etrafta dolaşan şampiyonlar misali ödülümüze sahip olurken, birbirimizle ve tanrılarla dost kalırız. Ne burada, ne de aşması bin yıl sürecek o hac yolunda derbeder oluruz.
Felsefe