Demek ki, Tanrı, iyi olduğu için, çoğunluğun dediği gibi her şeyin sebebi olamaz, insanoğlu için Tanrı çok değil az şeyin sebebidir. Çünkü iyi şeyler kötülerden daha az bizimledir, iyi şeyleri Tanrı'dan başka bir sebebe yüklememeli, kötülügün sebebini ise Tann'da değil başka sebeplerde aramalıyız.
İnsanoğlunca yapılan hiçbir iş biliyor musun ki onda erkek cinsi tüm bu noktalarda kadını bastırmasın? Bu cinsin kendini hangi yönden beğenip en çok hangi yönden alay konusu yapacağını örgü örmeyi, gözleme pişirmeyi ve tencere kaynatmayı ileri sürerek mi hikâye etmeliyiz?
Haklısın, dedi, cinslerden birinin diğeri tarafindan her şeyde bir hayli geçildiği söylenebilir. Bir çok şeyde çoğu kadının çoğu erkekten daha iyi olduğu doğru ama genel olarak konuşunca söylediğin gibidir.
"Size verdiğimiz tüm eğitim ve öğretim esasında gerçek değil, sizin hayal ettiğiniz bir şeydi, sanki bir rüyadaymış gibi başınıza geldi,
aslında siz yerin altında kendi kendinize yetiştiniz, bu sırada silahlarınıza ve geri kalan donanımlarınıza da orada şekil verildi. Ve bir hayli yetiştiğinizde anneniz olan toprak sizi dışarı bıraktı, şimdi siz de toprağınızı sanki sizin anneniz, bakıcınızmış gibi düşünmeli, herhangi bir saldırıya karşı onu korumalı ve diğer vatandaşları, kardeşleriniz olarak, aynı toprağın çocukları olarak görmelisiniz.".
Ömürleri boyunca kimsenin dostu olamaz bu adamlar; ya efendidirler, ya köle.
Gerçek özgürlük, gerçek sevgi, zorba ruhlu bir insanın hiçbir zaman tadamayacağı bir mutluluktur.