Devlet Ana

Kemal Tahir
Bulamayanların sayısı çok...
Evde kalacak desene bu gidişle... Bulamadın mı bir uygununu?
Sayfa 13 - İthaki·Kitabı okuyor
Kitap Alıntısı
Asla! insanlığa faydalı hiçbir şeylerini bulamazsınız.
Ben yerinden haber aldım, taun maun yoktur. Yahudiler çeşmeleri, kuyuları ağulamaktadır. Yahudi’sini kesen kurtuluyor.
Sayfa 8 - İthaki·Kitabı okuyor
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Bunlardan hepimize lazım :)
Tasarladığı büyük işler için gözünü budaktan sakınmaz, aklı yok, pazı gücü çok yardımcılar gerekti.
Sayfa 7 - İthaki·Kitabı okuyor
Kitap Alıntısı
Neye uğradığını anlamalı da, insanlara sırtını dönmenin eşeklik olduğunu öğrenmeli.
Sayfa 6 - İthaki·Kitabı okuyor
Kitap Alıntısı
Dünyanın bu parçasında, canlıların yaşamaya başlamasından önceki boşluk, anlamsızlık, kesin umutsuzluk vardı.
Sayfa 4 - İthaki·Kitabı okuyor
·632 syf.·
2026 26. kitabı
Osmanlı Devleti'nin kuruluşundaki filizlenmeleri sadece tarihi olaylar üzerinden değil, onu mümkün kılan toplumsal ve ahlaki değerler üzerinden anlatan muhteşem roman. Osmanoğulları'nın diğer beyliklerden farkını; adaleti, insan merkezli yönetim anlayışını öne çıkaran bir düzen kurabilmesinde görüyor Kemal Tahir. Türk toplumunu yüzyıllar boyunca ayakta tutan gücün yalnızca askeri başarılar değil, ortak kültür, töre ve toplumsal sorumluluk bilinci olduğu üzerinde durulmuş. Geçmişe nostaljiyle bakmak yerine, ders çıkararak geleceği kurmanın önemini hatırlatan bu romanı, Türk toplumunun tarihi hafızasını ve medeniyet anlayışını anlamak isteyen her gencin okuması gerektiğini düşünüyorum. Yalnızca Kerim Çelebi karakterinin yaşadığı fikri ikilemleri okumak bile yeterli. 10/10 Devlet AnaDevlet Ana Kemal TahirKemal Tahir
Devlet AnaKemal Tahir · İthaki Yayınları · 20198,8bin okunma