ilk olarak "fedailer 2 gladyo operasyonu" adıyla çıktıktan sonra serinin ismi değiştirildi.
bu kitapta da aksiyon ve maceraya doyarken hem yakın ve uzak tarih bilgileri edinip, hem de bazı güncel kozmik ve istihbari bilgilerle donatılıyoruz.
bu ekibin kitaplarında gördüğümüz üzere, yakın tarihte bize anlatılan neredeyse hemen her şeyin yanlış olduğu ortaya çıkıyor.
dünyanın en derin ve köklü geçmişine sahip türk devlet aklı, aslında ülkenin batıyor gibi göründüğü durumlarda bile nice büyük mücadeleler vererek devleti ve milleti her zaman korumuş.
atatürk de dahil olmak üzere, kimi zaman devleti yönetenler ikili oynamış, kimisi devletini korumak için işbirlikçi gibi görünmüş, kimisi vatanı uğrunda şehid olmasına rağmen mezara hain olarak gömülmüş.
bu yüzden devlet ve uluslar arası ilişkiler ile ilgili konularda her türlü ihtimali göz önünde bulundurmak en iyisi.
* * *
gelelim kitabın içeriğine.
bu seferki macera kısmen 15 temmuz darbesi günlerinde geçiyor olmakla birlikte, daha çok arka planda yapılan gizli operasyonlara odaklanıyor.
devletin gizli yöneticileri, gladyo'nun türkiye ayağının darbe planlarını deşifre edip darbeyi öne almalarını ve hata yapmalarını sağlıyorlar. tabi bu esnada hem gladyo'nun, hem de gladyo kuklası cemaatin içinde devletin gizli ajanları olduğunu belirtelim.
öyle ki devlet adına karşı tarafta casusluk yapan bu "fedailer" kahraman olmalarına rağmen gerekirse mezara hain sıfatıyla girmekten çekinmiyorlar.
devlet bir yandan siyasetçileri yönlendirip düşmanı aldatırken, zaman kazanarak diğer yandan aksi yönde eylemler geliştiriyor. son on yıldır yabancılarla olan ilişkilerimize bakınca buna hak veriyorum doğrusu.
aslında yapılan savaşların hiçbiri görünen aktörler üzerinden yürümüyor. aksine hanedanlıklar ve kadim devlet teşkilatları