Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Die Großen Der Welt

Kolektif

Die Großen Der Welt Sözleri ve Alıntıları

Die Großen Der Welt sözleri ve alıntılarını, Die Großen Der Welt kitap alıntılarını, Die Großen Der Welt en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Maxim Gorki'ye diyor akıl hocası...
Bir tarikatçı, yaşlı bir adam, bir defasında çok doğru bir şey söylemiş: 'Her hakiki öğreti insandan yayılır. İnsanlar kitaplardan daha çok acıtarak öğretirler, öğretirken acımasız davranırlar - ama öğretileri daha kalıcı olur.'
Sayfa 580Kitabı okudu
Loyola'lı İgnatius
"Herşey sırf Tanrı'ya bağlıymışcasına dua et, ama kurtuluşun sırf senin elindeymiş gibi amel et."
Sayfa 331Kitabı okudu
Reklam
... en ufak bir söylenme karşısında içsel niyetlerinden caydırılabilir
"Ona yeterince hayran olmak ve takdis etmek için neredeyse gücüm yeterli değil", diye okuyoruz Francesco Petrarca'nın Dante'nin ölümünden otuz yıl sonra Boccaccio'ya yönelik yazdığı bir mektubunda. "Ne hemşehrilerinin, ne yoksulluğun, ne kişisel düşmanlıkların dikenleri, ne eşine olan sevgisi, ne çocuklarına karşı babasal duyguları bu adamı kendisi için bir defa belirlediği yolundan çekmek için yeterli olmadı, oysa bilhassa yüksek bir ruha sahip olanlar ve hassas bir mizaç sahibi olmaya gayret edenler en ufak bir söylenme karşısında içsel niyetlerinden caydırılabilir."
Sayfa 254 - Dante'den bahsediliyor...Kitabı okudu
Çin'in en önemli düşünürünün ismi Asya'da K'ung-fu-tse idi, bu, Kung usta anlamına geliyordu. Konfüçyus bu ismin latinleştirilmiş hali, üç yüzyıl öncesinde Avrupan'nın aydınlanma döneminde Jesuit papazları yaygınlaştırdı bu şekliyle.
Buda'ya göre kadının mizacı... Doğruysa tabi...
Görünüşe göre Buda'nın kadınlar hakkındaki düşüncesi pek olumlu değildi, eşini ve çocuğunu bunu hiç sorun etmeden babasının sarayında bırakıp onları terk ettiğini daha önce görmüştük. Evliliği mutsuz geçmiş olmalı. Aksi takdirde şu sözlerini nasıl izah edeceğiz: "Kişi kadınlardan sakınmalı. Akıllı bir kadına bin tane aptal veya kötü kadın denk geliyor. Kadının karakteri balığın suda aldığı yoldan daha gizlidir. Çok nadir doğruyu söyler: Onun için hakikat ve yalan birdir!" Böyle düşünmüş olması hiç anlaşılır değil ve eylemleri ve 'asil sekiz katmanlı yol' ögretisindeki emirleri ile mutlak bir çelişki içerisinde.
Stalin
Espiri anlayışı yoktu ve düşüncelerini çok kuru bir şekilde ifade ediyordu. Buna karşı, herkesi hafızasının makinavari isabetliliği ile şaşırtıyordu. Marx'ın tüm 'Kapital'ini ezberlemişe benziyordu...
Sayfa 645Kitabı okudu
Reklam
7. yüzyılda Müslüman topluluklar pers diyarını fethettiklerinde Zerdüşt dinine mensup olanları takip ettiler, çünkü o sırada düalist bir din olmuş olan zerdüştlük, İslam'ın saf monoteist dinine muhalifti. Çok az gruplar haricinde hepsi yok edildi. 10. yüzyıldan itibaren onlardan kimisi Hindistan'a hicret etti ve Gujurat devletinde yeni bir mesken buldu. Pers memlektiyle olan temasları tamamen koptu ve ancak 1477 de yine başladı. Tahminlere göre bugün pers diyarında on bin civarında Zerdüşt yaşamaktadır. En büyük cemaat yüz bin ile Bombay'da bulunmaktadır; pers asıllarından dolayı kendilerine 'Parsi' denilmektedir. 'Parsiler' Hindistan'ın müreffeh sınıfındadırlar ve çevrelerine olan iyi uyumlarından dolayı sosyal ve ekonomik hayatta önemli roller almayı başarmışlardır. 'Sukunet tepeleri' Bombay'ın büyük sembollerinden birisidir. Zerdüştler muhtemelen İngiliz sömürge döneminde Hıristiyan misyonerlerin etkisiyle zerdüştlüğün düalist karakteri geri plana düşürmüşler ve bugün, tıpkı Zerdüşt'ün zamanındaki gibi, tektanrılık görüşünü öne çıkarmaktadırlar.
(Ateşin yanında) diğer elementler toprak, su, hava da kutsal kabul edilir. Bundan dolayı Zerdüşt'ün takipçileri ölülerini gömmez veya yakmazlar, sırf bunun için inşa edilmiş 'sukunet tepeleri'ne akbabaların yemesi için bırakırlar.
Zerdüşt'ün temel düşünce dünyasında Ahura Mazda tek veya en azından en önemli Tanrı olduduğu görülüyor, evreni yaratan Tanrı. Bu iyilik prensibinin karşısında kötü olan Ahriman'ı görüyordu. [...] Sonraları bu dünya görüşü biraz değişime uğradı ve monoteist (zirvede bir tek tanri var) bir dinden düalist bir dine (birbiriyle savaşan iki Tanrı dünyayı yönetiyor) dönüştü. Zerdüştlüğü muhtemelen bu şekliyle tanıdılar Yunanlılar; en azından Aristoteles (m.ö. 384-322) bu düalist şeklinden bahsediyor. [...] (Zerdüşt'ün) Asıl kültürel başarısı, Mısırlı Akhenaton ve Yahudi Musa gibi, kendi dönemlerinin çok tanrılı dinini en azından bir süreliğine kaldırıp tektanrili bir din tesis etmesi.
Sayfa 42 - Zarathustra - ZerdüştKitabı okudu
Beethoven'in cenazesinde bir konuşmadan...
Dünyadan kaçtı o, çünkü ona karşı koyacak bir silah bulamadı. Kendini insanlardan geri çekti, onlara herşeyi verip karşılığında hiçbir şey alamadıktan sonra. Yalnız kaldı, çünkü ikinci bir Ben bulamadı.
Sayfa 464Kitabı okudu
50 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.