Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek

Kristy Goodwin

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek Sözleri ve Alıntıları

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek sözleri ve alıntılarını, Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek kitap alıntılarını, Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Teknolojileri küçük çocukların öğrenme ve gelişimiyle orantılı biçimde erişilebilir kılarken, kendimizi de sağlam rol modeller olarak ortaya koymamız gerekir.
Tam da böylee
Douglas Adams 1999'da Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni yazdığında internetin dünyayı değiştireceği varsayımında bulundu. Ayrıca şöyle yazdı : 1. Doğduğumuzda dünyada halihazırda olan her şeyi normal kabul ederiz. 2. Otuz yaşımıza girmeden önce icat edilen herhangi bir şey son derece heyecan vericidir, yaratıcıdır ve umuyoruz ki ondan kariyer çıkarabiliriz. 3. Otuz yaşımızdan sonra icat edilen herhangi bir şey eşyanın doğal düzenine aykırıdır ve bildiğimiz medeniyetin sonunu başlangıcıdır - ta ki yaklaşık on yıl ortalıkta olana dek, o zaman yavaş yavaş aslında olabilir bir şeye dönüşür.
Reklam
Teknoloji öyle hızlı gelişiyor ki ebeveynlerle eğitimciler buna ayak uydurmakta zorlanıyor.
Sayfa 17
... Özellikle, çocukların ekran başında geçirdiği içeriğine ve bağlamına odaklanırsak gelişimleri üstünde olumlu bir etki yaratabilir, aktarma noksanlığının iyileşmesine de yardımcı olabiliriz. İçerik bakımından, çocukların yaşa uygun içeriğe eriştiğinden emin olmalıyız. Bağlam bakımından, arka plan medyasına maruz kalışı en aza indirmek zorundayız ve ayrıca olabildiğince birlikte- izleme yapmalıyız
Sayfa 100 - AgantaKitabı okudu
Küçük çocuklarımız için teknoloji mutlaka zehirli ya da tabu değildir ama onu çocuklarımızın gelişim ihtiyaçlarına uygun biçimlerde kullanmadığımızda tehlikeyle flört ediyoruz demektir.
Bebeklerin ve küçük çocukların, ekranlarımızdan yansıyan ışığın aydınlattığı görüntümüze değil, doğrudan bakışımıza ihtiyacı vardır.
Reklam
Ortamda ki sigara dumanının pasif içiciliğe yol açması gibi, ortamda ki televizyon da çocukların gelişimini, özellikle de dil becerilerini olumsuz etkileyebilir.
Çocuklarımızın dilini zenginleştirmek için de birtakım ürünler satın almamıza gerek yoktur. Araştırmalardan biliyoruz ki bebekler en çok ebeveynlerle kurdukları basit, karşılıklı etkileşimlerden fayda sağlar.
1970'te çocuklar ortalama 4 yaşından itibaren televizyon izlemeye başlarken, bugün bu rakam 4 aylık!
Tekno-ihmal
Bazı durumlarda, endişelenmemiz gereken şey çocuklarımızın ekran başında geçirdiği zaman değildir - kendimizin ekran başında geçirdiği zamandır. Bazılarımız kendimizi cihazlarımıza o kadar kaptırmışızdır ki ebeveynlik görevimizi yerine getirirken aklımız başka yerdedir. Ekranlar sadece biz ebeveynlerin dikkatini dağıtmakla kalmaz, potansiyel açıdan nasıl bir ebeveynlik yaptığımızı da belirler.
Sayfa 63 - Bölüm 3: Bağlar ve İlişkilerKitabı okudu
92 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.