Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek

Kristy Goodwin

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek Sözleri ve Alıntıları

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek sözleri ve alıntılarını, Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek kitap alıntılarını, Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Biz çocukluğumuzu gökyüzüne bakarak geçirdik, ekranlara değil! Çağımızın çocuklarının pek çoğu bisiklete binmeyi ya da ayakkabısını bağlamayı öğrenmeden önce ekranlara tıklamayı, sürüklemeyi, büyütüp küçültmeyi öğreniyor."
Çocuklar medyada, cinsellik içeren yüksek miktarda içeriğe maruz kalıyor. Bazı televizyon ve film karakterleri, uygulamaların ve bilgisayar oyunlarının kahramanları sık sık son derece cinsellik içeren biçimlerde resmediliyor. Bu da çocukların beden algılarının oluşumunu etkileyip vaktinden önce cinsel davranışlar göstermelerine sebep oluyor.
Reklam
Ekranları kullanmak çocukları uyandırabilir, uykuya dalmayı daha zor kılabilir. Görüntülerin çok hızlı değiştiği televizyon ya da bilgisayar oyunları, küçük çocukları aşırı uyarabilir ve beynin, uykuya dalmadan önce daha pasif aktivitelere ihtiyaç duyan kısımlarını harekete geçirebilir.
Dil çocukların insanlara, nesnelere, duygulara ve yerlere isim vermesini sağlar. Ayrıca onları yeni öğrenme durumlarına taşıyan daha fazla bilgi edinmelerini sağlar. Çocuklar dünyayı dil aracılığıyla anlamlandırır.
EFSANE: Teknoloji, Dikkat Eksikliği Bozukluğu’na veya Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’na yol açar. GERÇEK: Ekranın Dikkat Eksikliği Bozukluğu’na veya Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’na yol açtığını kesin olarak kanıtlayan bir araştırma yoktur. Sık görüntü ve içerik değişiminin çocukların dikkatine sekte vurduğuna dair yaygın bir kanı vardır.
Küçük çocukların ebeveynleri olarak, eli kulağında dijital kıyametin talepleri ile çocuklarımızın ellerinden akıllı telefonları ve oyun konsollarını zorla çekip almanın uygulanabilir gerçekliğini dengelemeye çalışıyoruz.
Reklam
çocuğumuzun gelişiminin her ânını akıllı telefonumuzla çekmek istememiz ve bu sebeple ânı dolu dolu yaşayamamamız.
Teknoloji öyle hızlı gelişiyor ki ebeveynlerle eğitimciler buna ayak uydurmakta zorlanıyor.
Sayfa 17
Teknolojileri küçük çocukların öğrenme ve gelişimiyle orantılı biçimde erişilebilir kılarken, kendimizi de sağlam rol modeller olarak ortaya koymamız gerekir.
Biz çocukluğumuzu gökyüzüne bakarak geçirdik, ekranlara değil! Çağımızın çocuklarının pek çoğu bisiklete binmeyi ya da ayakkabısını bağlamayı öğrenmeden önce ekranlara tıklamayı, sürüklemeyi, büyütüp küçültmeyi öğreniyor.
Reklam
Tam da böylee
Douglas Adams 1999'da Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni yazdığında internetin dünyayı değiştireceği varsayımında bulundu. Ayrıca şöyle yazdı : 1. Doğduğumuzda dünyada halihazırda olan her şeyi normal kabul ederiz. 2. Otuz yaşımıza girmeden önce icat edilen herhangi bir şey son derece heyecan vericidir, yaratıcıdır ve umuyoruz ki ondan kariyer çıkarabiliriz. 3. Otuz yaşımızdan sonra icat edilen herhangi bir şey eşyanın doğal düzenine aykırıdır ve bildiğimiz medeniyetin sonunu başlangıcıdır - ta ki yaklaşık on yıl ortalıkta olana dek, o zaman yavaş yavaş aslında olabilir bir şeye dönüşür.
Belirli ve tutarlı sınırlar olmak kaydıyla :)
Çocukların dürtü kontrolü ve otokontrol becerileri gelişmekte olduğu için kendisine sınır koyamaz ve bir yetişkinin kendisine sınırlar koymasına ihtiyaç duyar.
Ortamda ki sigara dumanının pasif içiciliğe yol açması gibi, ortamda ki televizyon da çocukların gelişimini, özellikle de dil becerilerini olumsuz etkileyebilir.
Çocuklarımızın dilini zenginleştirmek için de birtakım ürünler satın almamıza gerek yoktur. Araştırmalardan biliyoruz ki bebekler en çok ebeveynlerle kurdukları basit, karşılıklı etkileşimlerden fayda sağlar.
Bebeklerin ve küçük çocukların, ekranlarımızdan yansıyan ışığın aydınlattığı görüntümüze değil, doğrudan bakışımıza ihtiyacı vardır.
92 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.