Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek

Kristy Goodwin

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek Sözleri ve Alıntıları

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek sözleri ve alıntılarını, Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek kitap alıntılarını, Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çocuklara teknolojiyi tanıtırken temkinli ve iyi düşünülmüş bir yaklaşım benimsemeliyiz. ... Warren Buckleitner şöyle diyor: " Teknoloji gübre gibi. Doğru zamanda azıcık kullanırsanız bitki serpilir. Çok fazla ya da yanlış türde kullanırsanız bitkiyi kurutursunuz."
Biz çocukluğumuzu gökyüzüne bakarak geçirdik, ekranlara değil! Çağımızın çocuklarının pek çoğu bisiklete binmeyi ya da ayakkabısını bağlamayı öğrenmeden önce ekranlara tıklamayı, sürüklemeyi, büyütüp küçültmeyi öğreniyor
Reklam
Teknoloji gübre gibidir
Teknoloji gübre gibidir. Doğru zamanda azıcık kullanırsanız bitki serpilir. Çok fazla ya da yanlış türde kullanırsanız bitkiyi kurutursunuz.
Amansız ve her yerde bulunan ekranların küçük çocuklarımızın yaşamlarında , fiziksel, sosyal-duygusal ve bilişsel gelişimleri üstündeki olumsuz etkiler dahil olmak üzere olası riskleri vardır. Teknoloji şunlara sebep olabilir: *Geleneksel gelişim gidişatının sekteye uğraması *Temel gelişim deneyimlerinin yerini alması * Zararlı içeriğe maruz kalma *Sağlık riskleri
Cihazları dijital emzik niyetine kullanmanın uzun vadede ortaya çıkarabileceği olumsuzlukları dikkatlice düşünmek zorundayız.Duygusal bir patlamayı önlemek ya da hafifletmek veya can sıkıntısı ya da öfke hissettiklerinde onları yatıştırmak için çocuklarımızın önüne sürekli ekran koyuyorsak o zaman kendini yönetme becerilerini geliştiremiyorlar demektir.
Reklam
Çocuklar uyurken beyinleri birleştirilen bir harddisk gibi çalışır. Format atıp etrafı toplarlar, iki önemli görevi yerine getirir: budama ve pekiştirme.
Beynin zevkle ilişkili kısmı teknolojiyi kullanırken aktif hale gelir.Yaşamda tecrübe ettiğimiz keyif verici her şeyle olduğu gibi bunda da amigdala iyi-hisset nörotransmitteri olan dopamin salgılar ve doğal olarak bizde daha fazlasını isteriz.Eğlenceli bir televizyon programı izlemek yada daha üst seviyelere ulaşmakla ödüllendirildiğimiz bir bigisayar oyunu oaynamak ya da kullanmak , dopamin salgılanmasına yol açar .Bu yüzden çocuklar ekranları hemen zevkle ilişkilendirir ve çok küçük çocukların , ebeveynlerinin akıllı telefonlarını kullanmaya hemencecik alışmasının sebebi budur. "Dürtü kontrolü ve otokontrol becerileri henüz gelişmekte olduğu için kendisine sınır koyamaz ve bir yetişkininin kendisine sınırlar koymasına ihtiyaç duyar." Beyin yenilik arzusundadır ve teknoloji daimi yenilik sunar .Prefrontal korteksin bir yenilik önyargısı vardır.Yani dikkatimizin konsantrasyonumuzun gasp edilmesi kolaydır.. Çocuklarda dürtü kontrolü ve konstrasyon becerilerinin gelişmesi için beynin bu gelişiminin tamamlanması yada tamamlanana kadar ebeveynlerin teknoloji kullanımına sınır koyması gerekmektedir.
92 öğeden 51 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.